حیدر نامور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پایان فصل برداشت زعفران در خراسان شمالی افزود: در سال جاری هزار کیلو زعفران از سطح 360 هکتار از مزارع بارور زعفران در این استان برداشت شد.
وی با بیان اینکه امسال در مجموع 570 هکتار از اراضی خراسان شمالی زیر کشت زعفران رفته بود، اظهار داشت: از این سطح زیر کشت، 360 هکتار بارور و 210 هکتار آن نیز غیربارور بود.
نامور با یادآوری اینکه در سال گذشته از سطح 470 هکتار از مزارع زعفران بارور استان، هزار و 100 کیلوگرم زعفران برداشت شد، تصریح کرد: در سال جاری به نسبت سطح زیر کشت زعفران بارور در استان، میزان برداشت محصول حدود 30 درصد افزایش یافته است.
وی انجام اقدامات به زارعی، انتخاب بذر کافی و مناسب، استفاده از کودهای ریزمغذی و استفاده از کودهای آلی همراه با کودهای ماکرو، فسفات، پتاس و ازت در پاییز و ... را موجب افزایش عملکرد مزارع زعفران در سال جاری دانست و اضافه کرد: در سال جاری به طور میانگین از هر هکتار سطح زیرکشت، چهار کیلوگرم زعفران برداشت شده است.
این مسئول بیشترین سطح زیر کشت زعفران در خراسان شمالی را شهرستان فاروج با 400 هکتار عنوان کرد و افزود: شهرستان اسفراین با 120 هکتار مزرعه زعفران در رده دوم و شهرستان فاروج نیز در رده سوم بیشترین سطح زیر کشت زعفران قرار دارد.
وی کشت زعفران در خراسان شمالی را به صورت سنتی و دوره مفید باردهی این محصول را پنج تا شش سال بیان کرد و اظهار داشت: این محصول که به نسبت سایر محصولات کشاورزی به میزان آب کمتری نیاز دارد، می تواند جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات کشاورزی استان باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آخرین آمار سطح کشت و میزان تولید محصولات در خراسان شمالی، از سطح 310 هزار و 963 هکتار از اراضی زراعی و باغی این استان در مجموع یک میلیون و 146 هزار و 670 تن انواع محصولات زراعی و باغی برداشت شده است.
نظر شما