بهرام میرآخورلی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تکثیر و کاشت درخت آکاسیا در گرمسار اظهار داشت: گونه های مختلف درخت آکاسیا در سیستم های تلفیق کشاورزی، جنگل کاری، تثبیت شن های روان، تثبیت ازت در خاک، پرورش زنبورعسل، توسعه فضای سبز برون شهری و از چوب آن در خراطی، لنج سازی و برای سوخت و حصارکشی استفاده می شود.
وی افزود: درخت آکاسیا یکی از گونه های گیاهی است با ریشه های بسیار قوی، که به شرایط خشک و نیمه خشک سازگاری زیادی دارد و از مهمترین ارزش اقتصادی آنها استفاده از سرشاخه و برگ و ثیام این درختان به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان منبع علوفه ای در تغذیه دام ها می توان اشاره کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار تصریح کرد: از خواص دارویی این درخت با ارزش می توان به تقویت کننده کبد، قابض، استحکام لثه و دم کردن خار و برگ های آن برای بهبود اسهال اشاره کرد.
میرآخورلی ادامه داد: این گیاه تا ارتفاع 10 متر می رسد که تاج آن در سطح بالایی معمولا به شکل مسطح و چتری بوده، شاخه های جوان درختچه به صورت انبوه و کرک آلود (کرک های کوتاه) و فصل گلدهی این گیاه خرداد تا تیرماه و زمان رسیدن میوه (نیام) اواخر تیر و شهریورماه است.
وی گفت: گونه های بومی کهور و آکاسیا به شرایط اقلیمی به خصوص خشکی و کم آبی و شوری خاک مقاوم است که می توان نهال هایی تولید و با مشارکت مردمی کاشته شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار در خاتمه با اشاره به اینکه این گیاه بومی جنوب ایران و متعلق به خلیج عمان است، تصریح کرد: سطح زیر کشت این گیاه از بندر کنگان در بوشهر تا چابهار و ایرانشهر بلوچستان گسترش دارد و پوشش وسیعی در نواحی شرق، مرکز وغرب استان هرمزگان را تشکیل می دهد.
نظر شما