۲۰ آذر ۱۳۹۱، ۸:۲۱

یک سخن یک نگاه/

گام به گام با سناریوی جدید غرب/ادعایی که زمینه ساز دخالت نظامی می شود

گام به گام با سناریوی جدید غرب/ادعایی که زمینه ساز دخالت نظامی می شود

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با بی نتیجه ماندن تلاشها در یافتن مجوز قانونی برای مداخله نظامی در سوریه، به نظر می رسد غرب این بار با موضوع تکراری وجود سلاحهای شیمیایی، به دنبال تکرار سناریوی حمله به عراق در مورد این کشور است.

مطرح شدن وجود سلاحهای شیمیایی در یک کشور و خطر احتمالی آن برای امنیت منطقه موضوعی نیست که برای اولین بار از سوی غرب مطرح شده باشد. این مسئله پیشتر نیز در مورد رژیم "صدام" معدوم مطرح شد و دستاویز آمریکا و همپیمانانش برای حمله نظامی به عراق قرار گرفت.

در واقع زمانی که موضوع وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق از سوی "جرج دبلیو. بوش" رئیس جمهوری وقت آمریکا مطرح شد، سناریوی حمله به عراق کلید خورد. واشنگتن در آن برهه از زمان به دلیل انتقادهای شدیدی که حمله به افغانستان ایجاد کرده بود، قادر به بسیج کردن جامعه جهانی علیه کشور دیگری در خاورمیانه نبود.
 
از این رو دولت وی با متوسل شدن به چنین مسئله ای زمینه لشکرکشی دیگری به عراق را با استفاده از ساز و کارهای سازمان ملل و به نوعی مشروعیت بخشیدن به اقدام، فراهم کرد. هر چند به زودی مشخص شد تمام این ادعاها واهی بوده و سلاحهای مورد اشاره آمریکا وجود خارجی نداشته است. تجربه های تاریخی نشان می دهد کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا برای توجیه مداخله نظامی خود در هر کشوری، زمینه هایی را ایجاد کرده و با استفاده از آن سناریوی دلخواه خود را علیه آن کشور به اجرا می گذارند.

دکتر "مهدی مطهر نیا" استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در این رابطه می گوید: روندی که اکنون با ادعا در مورد سلاحهای شیمیایی سوریه شکل گرفته ایجاد یک تونل مجازی برای عبور از وضع موجود به سمت سناریوی مطلوب غرب است. این سناریو در ارتباط با امکان حضور بیشتر نیروهای نظامی در معادلات سوریه بر ضد بشار اسد است.
 
 
به اعتقاد وی، ورود نیروهای فرامنطقه ای به صورت مستقیم تر در بحران سوریه نیازمند گفتمان توجیه پذیری است که باید در چارچوب منشور سازمان ملل انجام شود. چرا که در این منشور و بر مبنای 39 تا 42 که حاکمیت دولتها بر کشورشان را به رسمیت می شناسد و نیز طبق بند دو ماده 7، زمانی می توان این حاکمیت را زیر پا گذاشت که کشور هدف در واقع صلح و امنیت بین المللی و حقوق بشر را نقض کرده و مورد تهدید قرار داده باشد و یکی از این موارد استفاده از سلاح های شیمیایی است.
 
مطهرنیا می افزاید: مسائلی که طی ماههای گذشته در سوریه رخ داده و زمینه چینی های غربی ها در این مورد امکان پذیرش این مطلب را فراهم کرده است. از این رو "ویلیام هیگ" وزیر امور خارجه انگلیس می گوید پس از حمله به عراق توجیه این مسئله برای افکار عمومی مشکل شده است.
 
این استاد دانشگاه در پایان تاکید می کند: تحولات 20 ماه گذشته در سوریه نیز نشان می دهد که سناریوی راسو در حال انجام در این کشور است. به این معنا که انگلیس و آمریکا به دنبال فضاسازی مناسب بوده و مترصد استفاده از محیط عملیاتی سوریه برای چنین تسلیحاتی هستند که می تواند زمینه ساز مداخله نظامی شود.
 
اگر دقت کنید راسو زمانی که مورد تهدید قرار گیرد ماده بدبویی از خودش متصاعد می کند که دشمنان را از خود براند، لذا دشمنان غربی سوریه نیز در پی این هستند که برای بشار اسد شرایط را به گونه ای ایجاد کنند که از این سلاحها در محیط عملیاتی سوریه استفاده شده و همین مسئله زمینه ساز اقدام نهایی علیه نظام این کشور شود.
کد خبر 1761996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha