به گزارش خبرنگار مهر، جواد محمودی یکشنبه در نشست تخصصی ویژه دریاچه ارومیه با بیان اینکه هم اکنون بیش از 70 درصد این تالاب ارزشمند به صورت کامل خشک شده است افزود: حجم آب این دریاچه درسالیان گذشته 32 میلیارد مترمکعب بود که در چند سال گذشته از این میزان 26 میلیارد مترمکعب آب خشک و از بین رفته است.
وی با بیان اینکه در جنوب دریاچه ارومیه بیش از 30 الی 40 سانتیمتر آب بیشتر وجود ندارد اظهارداشت: در وضعیت معمولی بارش ها نیز این بخش از دریاچه تا دو سال آینده به صورت کامل نابود می شود.
محمودی ادامه داد: با خشک شدن بخش جنوبی دریاچه ارومیه تنها هزار و 200 هکتار از وسعت دریاچه باقی می ماند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه دریاچه ارومیه در شرایط بسیار حساس و بحرانی مواجه است اظهار داشت : با برگزاری چنین همایشی انتظار می رود متخصصان، دانشمندان و پژوهشگران آخرین یافته های علمی و مهندسی خود را برای تدوین راهکارهای کارآمد و عملی و اولویت بندی برنامه های علاج بخش این اکوسیستم ارائه دهند.
محمودی با تاکید بر اینکه طرح های علاج بخشی دریاچه ارومیه در حال اجراست یادآور شد: بخش کشاورزی با 90 درصد میزان آب مصرفی در اولویت برنامه های ساماندهی و مدیریت مصرف آب قرار دارد.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام گرفته می توان با اجرای طرح های مکانیزاسیون کشاورزی و آبیاری تحت فشار نزدیک به یک میلیارد مترمکعب آب مازاد را به بستر دریاچه هدایت کرد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های شورای منطقه ای مدیریت دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: براساس نتایج جلسات این شورا و مصوبات ستاد ملی مدیریت دریاچه ارومیه میزان سهم آورده هریک از استانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه مشخص شده است.
وی اضافه کرد: در این راستا باید سالانه 3.1 میلیارد مترمکعب آب از محل صرفه جویی و رهاسازی از طریق رودخانه ها به دریاچه انتقال یابد و این درحالی است که بدلیل کاهش بارش ها در تامین آن با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: امسال با توجه به بارشهای خوبی که در حوضه آبریز اتفاق افتاد است نزدیک به 2 میلیارد مترمکعب آب در اختیار دریاچه قرار گرفت.
در ادامه این نشست تعدادی از اساتید دانشگاه به ارائه مقالات خود پرداختند.
برای علاج بخشی این پهنه نیلگون ایران اسلامی، از سال 88 تا کنون نزدیک به 25 پروژه و طرح ملی و استانی با نیاز سرمایه گذاری 15 هزار میلیارد ریال به تصویب رسیده که تعداد زیادی از این طرح ها آغاز شده است.
انتقال حوزه به حوزه آب های جاری، تغییر الگوی آبیاری سنتی به مدرن در بخش کشاورزی و بارور کردن ابرها سه راهبرد اساسی برای نجات دریاچه ارومیه است.
نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه "چالش ها و راهکارها" با حضور بیش از 500 میهمان داخلی و خارجی و همچنین با حضور معاون اول رئیس جمهوری کشورمان به همراه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور طی سه روز در ارومیه برگزار می شود.
نظر شما