دکتر محمد مهدی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات این سامانه افزود: این دستگاه با استفاده از نانو فناوری از سوی محققان پژوهشکده نانو فناوری دانشگاه نوشیروان بایل طراحی و پیاده سازی شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه این طرح با عقد قرار دادی با استانداری مازندران اجرایی شده است، اظهار داشت: با توجه به خطرات زیست محیطی دفع غیر بهداشتی مواد زاید و زبالهها و پسماندها و نفوذ شیرابهها در آبهای زیر زمینی، رودخانهها و آبهای سطحی، دفع بهداشتی این پسماندها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی از اجرای پایلوت این طرح خبر داد و یادآور شد: پایلوت این سامانه ملی به مدت 6 ماه در دانشگاه نوشیروان بابل و تحت نظارت وزارت علوم اجرایی شد.
مهدی نژاد با بیان اینکه این طرح به مرحله بهره برداری رسیده است، خاطر نشان کرد: این طرح با همت استانداری مازندران به مرحله بهره برداری رسیده است و امروز سه شنبه با حضور رئیس جمهور در دانشگاه نوشیروان بابل رونمایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه این سامانه از ترکیب دو سیستم بیوراکتور غشایی و نانو فیلتراسیون مقاوم در برابر حلالها طراحی شده است، ادامه داد: این سامانه قادر است در مرحله اول شیرابه ها را به آب قابل شرب در کشاورزی تبدیل کند.
مهدی نژاد، امکان شرب آب خروجی پس از تصفیه نهایی را از دیگر قابلیت های این سامانه نام برد و اضافه کرد: هزینه کم به دلیل طراحی و ساخت نانو غشاها در داخل کشور، قابل حمل بودن، عدم تولید لجن (پسماند) و کاهش فضای مدیریت پسماند از دیگر مزایای این سامانه است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از رونمایی از سامانه ملی تصفیه شیرابههای پسماند با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت: این طرح از سوی پژوهشگران دانشگاه نوشیروان بابل اجرایی شده است.
کد خبر 1769044
نظر شما