به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، پژوهشگران في المثل بسي اميد دارند كه پژوهشهاي زيستي در بافتهاي عمده بدن بزرگسالان بتوانند بدانجا برسند كه بيماران را با ايجاد ارگانهاي زنده جديد درمان كنند اما در اين زمينه موانع حقوقي و اخلاقي فراواني فراوري آنها قرار دارد و بدين جهت كنگره امريكا سرمايه گذاري و هزينه كردن در اين امر را نيز مانند مورد شبيه سازي انسان منع كرده است.
با توجه به اين مشكلات بوده كه آكادمي علوم انساني امريكا ضرورت رسيدن به قواعدي اخلاق را در اين زمينه حس كرده و نظامي از قواعد را نگاشته است. در اين ميان همچنين مسائل و معماهاي اخلاقي كه ممكن است مطرح باشند طرح و بسط يافته اند . به طور مثال ، مسائل مربوط به توليد ارگانيسمهايي كه تركيبي از دو نوع في المثل انسان و يك حيوان است به بحث گذاشته شده اند. ممكن است در زمينه راه حلهايي كه در اين نظام قواعد آمده اند حرف و حديث زيادي مطرح باشند اما شيوه تحليلي و فيلسوفانه بحث به كار همه آنها كه با مسائلي اينگونه روبرو هستيد مي آيد.
اين آكادمي آرزو دارد كه اين نظام قواعد اخلاقي در بخشهاي خصوصي و دولتي مورد توجه قرار گيرند. اين امر البته به هيچ عنوان به معناي تأييد كامل اين نظام نيست بلكه هدف آن است كه محققان و پژوهشگران عرصه هاي گوناگون نظر خود را در اين باب ارائه كنند تا قواعد اخلاقي جامع و مانع تري فراچنگ آيند.
نظر شما