۲۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۴:۳۱

گزارش مهر از جشن هفته پژوهش/

خرید 500 نسخه از 149 کتاب پژوهشی/ دانشگاهی که 12 سال هیئت علمی نگرفت

خرید 500 نسخه از 149 کتاب پژوهشی/ دانشگاهی که 12 سال هیئت علمی نگرفت

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از خرید 500 نسخه از هر یک از کتاب‌های تازه منتشرشده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات (149 عنوان) خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه بزرگداشت هفته پژوهش و رونمایی از 149 اثر پژوهشی منتشرشده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صبح امروز با حضور غلامرضا خواجه‌سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این پژوهشگاه برگزار شد.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: از نظر وضعیت پژوهشی ما در جایگاه قابل قبولی قرار داریم، ولی بر اساس سند چشم‌انداز باید جایگاه برتر منطقه و جهان را دارا باشیم.

وی افزود: اول انقلاب 1000 عنوان کتاب منتشر می‌شد و امروز و علیرغم همه تنگناها و تحریم‌ها 69 هزار عنوان. تیراژ کتاب در 8 ماهه اول سال 1391 با 8 ماهه اول سال 91 تفاوت چندانی ندارد و در واقع کاهشی نداشته است.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد اضافه کرد: سالانه حدود 225 میلیون نسخه کتاب در کشور منتشر می‌شود و از این نظر ما در منظقه اول و در جهان دهم هستیم. البته این ما را راضی نمی‌کند و امیدوارم تیراژ آثار ما از 1500 و 2000 نسخه به 10 هزار و 20 هزار و 30 هزار نسخه برسد.

اسماعیلی از حمایت‌های معاونت متبوعش از کتاب‌های منتشرشده ناشران مختلف اشاره کرد و گفت: بخشی از بودجه ما صرف خرید کتاب می‌شود و معمولاً نسخه‌های اول کتاب‌ها را خریداری می‌کنیم. اداره‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی کتابخوانی معاونت فرهنگی هم از تولید کتاب‌ها حمایت خواهد کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش وعده حمایت از کتاب‌های تازه منتشر شده از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات (149 عنوان کتاب) را داد و گفت: شورای خرید کتاب ما حداقل 500 نسخه از هر یک از این آثار را خریداری می‌کند.

در این برنامه همچنین غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیئت امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سخنانی از روند رو به رشد فعالیت در حوزه آموزش عالی از دهه 70 به بعد به ویژه در دولت‌های نهم و دهم خبر داد و گفت: آنچه در مجموعه‌های دانشجویی کشور بر دیگر فعالیت‌ها می‌چربد، روحیه امید و پیشرفت است.

وی افزود: من در سال‌های 85 و 86 که مجموعه‌های دانشگاهی را می‌دیدم، بیشتر دغدغه‌ها مربوط به خوابگاه، رفاه و تغذیه بود ولی الان یک چرخش تقاضا اتفاق افتاده است و امروز بیشتر دغدغه پیشرفت کشور را دارند که آن را به زبان‌های مختلف بیان می‌کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: وقتی شهید مصطفی احمدی‌روشن به شهادت رسید، تلقی این بود که دانشمندان در رشته‌های هسته‌ای و فیزیک بترسند و از صحنه خارج شوند ولی خاطرم هست که چند رئیس دانشگاه آمدند پیش من و گفتند اگر دشمن هدفش این است که ما را بترساند، چه بهتر که ما خودمان اعلام کنیم که در چه زمینه‌هایی فعالیت می‌کنیم و فردای همان روز خیلی از دانشجویان هم اعلام کردند که ما می‌خواهیم رشته‌مان را عوض کنیم و فیزیک هسته‌ای بخوانیم.

خواجه‌سروی همچنین درباره برخی اظهار نظرها درباره وضعیت پوشش در دانشگاه‌های کشور، گفت: من مسائلی را که درباره دانشگاه‌ها در مورد عفاف و حجاب گفته می‌شود، نمی‌توانم باور کنم؛ مجموعه دانشجویان ما دیندار و پرتحرک و دارای پایه‌ها و مایه‌های تعهدی هستند و لذا نکاتی که در این باره (وضعیت پوشش دانشجویان) گفته می‌شود، آب به آسیاب دشمن ریختن است.

این مقام مسئول در وزارت علوم ادامه داد: مهمترین اتفاقی که در دولت نهم و دهم اتفاق افتاد این بود که بخش عظیمی از جوانان این مرز و بوم وارد دانشگاه شدند؛ قبل از این دوره ما دانشگاهی داشتیم که 12 سال بود حتی یک عضو هیئت علمی هم جذب نکرده بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، برنامه این معاونت را برای بازآموزی اساتید کشور موفق ارزیابی کرد و گفت: تا حالا دانشگاه‌ها هر چه نظام خواسته، محقق کرده‌اند، با اهمیت دادن به مباحثی ماند آموزش، پژوهش و خدمات علمی و اجرایی.

خواجه‌سروی در عین حال پیوستگی بین آموزش و پژوهش را کم توصیف کرد و یادآور شد: باید در بخش پژوهش در کشور ما اقدام جدی صرت گیرد البته راه‌اندازی رشته‌های پژوهش محور کار خوبی بوده ولی در حوزه علوم اجتماعی و علوم انسانی ارتباط بین پژوهش و آموزش تقریباً قطع است.

کد خبر 1769529

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha