۳۰ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۳۵

اقتصاد 7 روزه/

فهرست جدید صادرات و واردات کالا/ گرانی میوه در شب یلدا

فهرست جدید صادرات و واردات کالا/ گرانی میوه در شب یلدا

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: واگذاری قیمت گذاری برخی کالاها به تشکل ها و انجمن ها، آزادشدن قیمت خودروهای بالای 45 میلیون تومان، فهرست جدید صادرات و واردات، ساخت هواپیمای 150 نفره و گرانی میوه در شب یلدا از جمله اخبار مهم اقتصادی دراین هفته بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته قیمت گذاری برخی از کالاها از اختیار دولت خارج شد. براین اساس سیدجواد تقوی در گفتگو با مهر، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح جدیدی را با نام طرح اولویت‌بندی کالاها برای قیمت‌گذاری در بازار تدوین و نظرات مختلف کارشناسی را در حوزه‌های تشکل‌‎ها و انجمن‌های صنفی مربوطه، اخذ کرده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این طرح هم اکنون نهایی شده و در قالب بخشنامه‌ای به تمامی استانها منعکس شده تا ملاک عمل قرار گیرد. بر این اساس، در چارچوب سیاستهای کنترل بازار و تکالیف سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و نیز اجرای اصل 44 قانون اساسی، و به منظور بهره‌مندی از ظرفیت تشکل‌ها در امر کنترل بازار این طرح عملیاتی شده است.
 
وی تصریح کرد: بر این اساس، کالاها به سه گروه کالایی تقسیم‌بندی شده است که گروه کالایی الف، شامل کالاهایی هستند که بیشترین سهم را در سبد هزینه خوراکی خانوارها به خود اختصاص می‌دهند و به نوعی، 70 درصد از سهم هزینه خوراکی خانوارها را به خود اختصاص می‌دهند.
 
وی در خصوص شیوه قیمت‌گذاری گروه دوم کالایی خاطرنشان کرد: قیمت‌گذاری این کالاها با استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و انجمن‌های مربوطه صورت می‌گیرد، اما به طور قطع در چارچوب تفاهم‌نامه‌هایی است که تشکل‌ها با سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به امضا می‎‌رسانند.
 
تقوی، گروه سوم کالایی را کالاهای صنعتی و کالا و خدمات صنفی دانست و در مورد شیوه جدید قیمت‌گذاری آنها گفت: قیمت‌گذاری این کالاها در چارچوب نظارتهای استانی و شهرستانی دنبال می‌شود، البته این گروه نیز باید ظرف و ضابطه‌های سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان را در قیمتگذاری رعایت کنند.
 
وی کالاهای گروه الف را شامل مواد غذایی همچون روغن، شکر، گندم، آرد، نان، لبنیات، گوشت قرمز، حبوبات، شیرخشک، تخم‌مرغ، نهاده‌ها و داروهای دامی، دانه‌های روغنی، کالاهای مصرفی و صنعتی مثل مواد شوینده، لاستیک و خودرو دانست.
 
وی اظهار داشت: گروه ب نیز شامل لوازم خانگی، نوشیدنی‌ها، محصولات پتروشیمی، محصولات فلزی و ساختمانی، تجهیزات پزشکی، محصولات سلولزی هستند.
 
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، گروه ج نیز شامل پوشاک، کیف، کفش، انواع لوازم ورزشی، انواع لوازم الکترونیکی، مبلمان، ابزارآلات صنعتی و در بخش کالا و خدمات صنفی شامل قالی شویی‌ها، خشکشویی‌ها، لوله‌کشی‌ها و خدمات اتومبیل است.
 
قیمت خودروهای بالای 45 میلیون تومان آزاد شد
 
به گزارش مهر، براساس بخشنامه کمیته خودرو، آن دسته از خودروهایی که قیمت آنها بالاتر از 45 میلیون تومان باشد، دیگر مشمول قیمت‌گذاری سازمان حمایت و این کمیته نخواهند بود؛ بدین ترتیب قیمت‌گذاری خودروهای بالای 45میلیون تومان آزاد شد.

کمیته خودرو بخشنامه‌ای داشته است که بر اساس آن، آن دسته از خودروهایی که قیمت آنها بالاتر از 45 میلیون تومان است، از شمول قیمتگذاری کمیته خودرو و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خارج شده و تنها باید قیمتهای جدید خود را جهت ثبت در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا و خدمات ایران به ثبت رسانند.
 
بر این اساس، آنچه که هم اکنون در میان خودروسازان رواج یافته، این است که آنها تلاش دارند تا با افزایش قیمت در بازار و نمایندگی‌های خود، زمینه را برای قرار گرفتن در شمول این بخشنامه فراهم کنند و کار را به نوعی پیش برند که قیمت برخی از انواع خودروهای آنها، بالاتر از 45 میلیون تومان رود.
 
در واقع به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، نباید زمینه‌ای را فراهم کرد که افزایش قیمت خودرو و خروج آن از شمول قیمت‌گذاری به عادتی برای تولیدکنندگان تبدیل شود و شرایط به گونه‌ای پیش رود که حاشیه سود این خودروها بالاتر از حد معمول باشد.
 
این در شرایطی است که هم اکنون خودروسازان با برخی از رفتارهای خود همانند عدم عرضه در بازار و یا اختلاف قیمت میان نمایندگی‌ها و حاشیه بازار، تلاش دارند که قیمت را بالا برند.
 
فهرست جدید صادرات و واردات
 
به تازگی بخشنامه جدیدی در تاریخ 23 آذرماه سال جاری ابلاغ شده که بر مبنای آن، سه فهرست مبنی بر " کالاهای مشمول ممنوعیت صادراتی"، "کالاهای مشمول پرداخت عوارض یا مجوز صادراتی" و "کالاهای مشمول عوارض صادراتی" نهایی شده است.
 
بر این اساس برخی از این کالاها که در زمره کالاهای اساسی قرار می‌گیرند، در ردیف‌های اول قرار گرفته‌اند و بر اساس این مصوبه، صادرات آنها از 8 آبانماه سال جاری ممنوع اعلام شده بود که در این ردیف، کالاهایی همچون گندم، آرد گندم، صرفا شکر خام، سفید و قند، گوشت قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا و دانه‌های روغنی شامل تعرفه‌های 12079920- 12060000- 1205- 1201 قرار می‌گیرند.
 
اما برخی از کالاها همچون شیرخشک به استثنای شیرخشک اطفال تحت ردیف تعرفه‌‎های 04022110- 04021010- 0402109 تاریخ اجرای آنها از 8 آبانماه به 25 آذرماه تغییر یافته است.
 
نکته حائز اهمیت این است که کالاهای مشمول ممنوعیت صادرات از 52 قلم ابتدا به 39 قلم کالا و هم اکنون به 27 قلم تقلیل یافته است.
 
توافق کارگران و کارفرمایان برای اصلاح قانون کار

در این هفته همچنین نمایندگان کارگری و کارفرمایی در حالی با تشکیل 14 جلسه 2 جانبه پیشنهادات نهایی خود را درباره نحوه اصلاح 89 ماده قانون کار به وزارت تعاون، کار و رفاه ارسال کرده بودند که دولت لایحه جداگانه 86 ماده‌ای را برای تصویب به مجلس فرستاد.
 
براین اساس سیزدهم آذرماه سال جاری لایحه 86 ماده ای اصلاح قانون کار که پیش تر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان نماینده دولت تهیه شده بود، در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.
 
قرار است به زودی نمایندگان مجلس از طریق جمع آوری نظرات کارشناسی مرکز پژوهشها، نظرات کارگران و کارفرمایان و فعالان اقتصادی؛ کار بررسی بر روی پرونده اصلاح قانون کار را آغاز کنند.
 
مقامات کارگری پیش تر اعلام کردند با نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، 14 نشست مشترک بین کارگران و کارفرمایان کشور پیرامون اصلاح قانون کار برگزار شده و طبق خواسته شیخ الاسلامی، قرار بود عین توافقنامه دوجانبه کارگران و کارفرمایان به عنوان لایحه اصلاح قانون کار به دولت و سپس مجلس ارسال شود.
 
لایحه هفته گذشته اصلاح قانون کار دولت که به مجلس فرستاده شد، به شدت مورد انتقاد و گلایه مقامات کارگری قرار گرفته است و آنها می گویند حتی یک کلمه از توافقات دو جانبه آنها با کارفرمایان در لایحه دولت وجود ندارد، در حالی که از قبل چنین برنامه ای به آنها اعلام نشده بود.
 
ساخت هواپیمای 150 نفره
 
در این هفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: در زمینه ساخت هواپیماهای 150 نفره با سازمان صنایع هوایی به توافق رسیده‌ایم.  حمیدرضا پهلوانی با بیان اینکه در بخش هوایی نگرش به سمت رضایت سرمایه گذاران و بسترسازی برای گسترش صنعت هوایی است، گفت: افزایش تعداد ناوگان و بومی سازی هواپیما و هلی‌کوپتر از دیگر اهدافی است که در صنعت حمل و نقل به دنبال آن هستیم.
 
وی با اشاره به ساخت هواپیماهای 150 نفره، اظهار داشت:‌ در زمینه ساخت این هواپیماها به توافقاتی به منظور تحقق اهداف صنعت رسیده‌ایم، ضمن آنکه در زمینه افزایش ترددهای هوایی و مسافری سیاست گذاری شده است.
 
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه برنامه ریزی کرده‌ایم تا جابه جایی مسافر به میلیون نفر و جابه جایی بار به دو برابر برسد، گفت: ساخت هواپیماهای سبک با همکاری دیگر ارگان‌ها هم در دستور کار قرار دارد. وی تصریح کرد: در زمینه بالگرد هم توافقات راهبردی بر این اساس است که در فرآیندی چند ساله بالگردهای سبک و سنگین تولید کنیم.
 
گرانی میوه در شب یلدا
 
براساس گزارش مهر، گل میوه‌های شب یلد، امسال با افزایش 10 تا 15 درصدی با وضعیتی متفاوت از سالهای قبل مواجه شده ند و همین باعث شده نه تنها تعدادی از خانوار ایرانی خرید هندوانه و انار را از سبد مصرفی خود برای این شب حذف کنند بلکه به گفته حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی شهر تهران، حتی نیمی از مغازه داران نسبت به خرید هندوانه اقدام نکنند.
 
به گفته رئیس اتحادیه میوه و تره بار، امتناع میوه فروشان از تهیه هندوانه شب یلدا باعث شده که قیمت این میوه حتی تا 2000 تومان هم کاهش یابد. حسین مهاجران دلیل امتناع میوه فروشان سطح شهر نسبت به عرضه هندوانه به مشتریان خود را ریسک بالای خرید این میوه اعلام کرد و گفت: با توجه به گرانی این محصول و کاهش خرید مردم، مغازه داران نگرانند که با پایان شب یلدا هندوانه ها روی دستشان بماند و آن وقت باید ضرر هنگفتی را متحمل شوند.
 
براین اساس وی قیمت میوه‌های شب یلدا را در میادین میوه و تره بار در روز چهارشنبه چنین اعلام کرد: قیمت هر کیلوگرم هندوانه 2000 تا 2300 تومان، انارمرغوب 3500 و نامرغوب 1500 تومان، نارنگی و پرتقال شمال 1600 تا 1700 تومان به پایین، پرتقال جنوب 2700 تا 2800 تومان، پرتقال متفرقه رسمی 2700 تا 800 تومان، موز 2500 تا 2650 تومان.
کد خبر 1771142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha