به گزارش خبرنگار مهر، سرقت سیمهای مسی توسط افراد سود جو به خصوص اتباع بیگانه غیر مجاز در مناطق شرقی و جنوبی استان کرمان به امری معمول تبدیل شده است که به دلیل استفاده از مس به عنوان فلزی گرانبها در ساخت سیمها صورت می گیرد این امر نه تنها موجب هدر رفت ثروت ملی می شود بلکه زمینه را برای خسارت شدید به زیر ساختها و اخلال در خدمات رسانی را نیز مهیا می کند و در نتیجه به دلیل سودجویی عده ای فرصت طلب تعداد قابل توجهی از هم وطنان خدمات مورد نظرشان را با اخلال دریافت می کنند.
استان کرمان نیز همانند دیگر استانهای کشور در گاهی مقاطع زمانی با فعالیت باندهای سرقت سیم مواجه شده است که نیروی انتظامی تعدادی از این افراد را نیز دستگیر کرده که متاسفانه بار دیگر در اکثر این باندها رد و پای اتباع بیگانه دیده می شود.
قطع ارتباط مخابراتی روستائیان طی 90 روز گذشته
در آخرین مورد گزارش شده از سرقت سیمهای برق و مخابرات متاسفانه سارقان سیمها مخابراتی در ریگان را ربوده اند که نتیجه اش قطع ارتباط بین دو روستا با جمعیتی بالغ بر 300 خانوار شده است.
اهالی این دو روستای پر جمعیت به نامهای سلطان آباد و نعمت آباد بخش مرکزی ریگان بعد از گذشت 90 روز از این حادثه امکان ارتباط مخابراتی خود را از طریق تلفنهای ثابت از دست داده اند و همین امر موجب بروز مشکلاتی برای مردم شده است.
نکته قابل توجه اینکه اهالی این روستاها برای ارتباط تلفنی مجبورند چندین کیلومتر را طی کنند و با رسیدن به روستاها اطراف امکان استفاده از امکانات مخابراتی را برای خود مهیا کنند.
این درحالی است که فاصله این دو روستا با مرکز شهرستان نزدیک به هشت کیلومتر است و اهالی روستا نیز بارها برای رفع این مشکل و سیم کشی مجدد به دستگاههای مرتبط مراجعه کرده اند که بی نتیجه مانده است.
اعتبار لازم برای کابل زمینی باید تامین شود
محمد جلالی، رئیس مخابرات ریگان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: دلیل اصلی قطع ارتباط این دو روستا سرقت سیمهای مخابراتی است که اقدامات لازم برای رفع این مشکل درحال انجام است.
وی تصریح کرد: 5 هزار متر سیم مخابراتی در دو مرحله از شبکه مخابراتی این دو روستا به سرقت رفته است و به دلیل احتمال تکرار و لزوم جلوگیری از سرقت سرمایه ملی طرح کابل زمینی در دستور کار قرار دارد که هنوز اعتبار مورد نظر در این خصوص اختصاص نیافته است.
گفته می شود در این دو روستا قریب به 106 مشترک مخابراتی وجود دارند از سوی دیگر به دلیل وجود مراکز آموزشی و خدماتی و استفاده از خدمات دولت الکترونیک مردم به دلیل قطع اینترنت توانایی استفاده از اینگونه خدمات را نیز ندارند.
درد دلهای اهالی روستا
عباس قایم آبادی از اهالی این روستاها در گفتگو با مهر اظهارداشت: دنیای امروز دنیای ارتباطات است و مردم با استفاده از سیسمهای مخابراتی فاصله ها را از بین می برند اما متاسفانه طی سه ماه گذشته اهالی این روستاها از دریافت خدمات محروم شده اند.
وی افزود: در مرحله اول ما از مسئولان شهرستان می خواهیم با شناسایی سارقان برخورد شدید را این افراد انجام دهد تا درس عبرتی شود برای افراد سود جو که اقدام به سرقت سیمهای برق و مخابرات نکنند و در مرحله بعد از مسئولان مخابرات نیز می خواهیم امکان ارتباط تلفنی این دو روستا را در اسرع وقت برای ساکنان این روستاها مهیا کنند.
قایم آبادی گفت: مردم مجبورند برای ارتباط با آشنایانشان به روستاهای مجاور مراجعه کنند که این امر پسندیده نیست.
عشرت گنجی نیز از اهالی روستای سلطان آباد در گفتگو با مهر اظهارداشت: فرزندانم در شهرهای دیگر زندگی می کنند و مدتهاست که امکان ارتباط با آنها را از دست داده ایم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر استفاده از خدمات مخابرات حق عمومی است و مردم این دو روستا نباید به دلیل تخلفات عده ای که ما نیز مصر هستیم که باید دستگیر و به مجازات برسند از خدمات عمومی محروم شوند.
گنجی گفت: بارها برای حل این مشکل به مسئولان مراجعه کرده ایم اما مشکل این روستاها در زمینه اخلال مخابراتی برطرف نشده است.
طرح مشکلات این روستا نمونه ای از آسیبهای فراوانی است که سرقت سیمهای برق و مخابرات می تواند به همراه داشته باشد و از سوی دیگر آسیب شناسی این سرقتها و راههای پیگیری از آنها به نظر می رسد تنها راه مقابله با این افراد باشد.
سرقت سیمهای برق در بم
چندی قبل در شهرستان بم در نزدیکی شهرستان ریگان نیز شاهد شناسایی یک باند سرقت سیم بودیم.
از این باند هشت نفره دو نفر نیز جزو اتباع بیگانه بودند و بیش از یکصد کیلو سیم را سرقت کرده بودند.
مدیر امور برق شهرستان بم در این خصوص گفت: پدیده سرقت سیمهای برق از ابتدای سال جاری تا کنون بارها اتفاق افتاده است و خسارات زیادی را به شبکه وارد کرده است.
محمد دریجانی افزود: تنها در خصوص این سرقتها تا خردادماه سال جاری حدود 21 مورد سرقت روی داده است که 50 ساعت خاموشی را به همراه داشته است و ارزش ریالی کالاهای سرقت رفته 16 میلیون تومان برآورد شده است.
چاره اندیشی یک کارشناس
ادامه این روند و خساراتی که برجای مانده است سید محسن بنی فاطمه، کارشناس اداره برق جنوب استان کرمان را واداشته است که در خصوص سرقت سیمها و تاسیسات برق و مخابرات چاره اندیشی کند و در این خصوص تحقیقاتی انجام دهد.
وی که این مقاله را با هدف پیشگیری از سرقت ارائه داده است در بخشی از این نوشتار می گوید: آن قسمت از تاسیسات و اموال عمومی که در معابر شهری و مکان های عمومی در معرض دید هستند همواره از ابتدای تشکیل جوامع مورد تهدید سرقت و تخریب قرار داشته اند به طور مثال سرقت تلفن های عمومی و نبشیهای دکلهای برق در نقاط بیرون شهر و ترانسفورماتور و سیم های مهار همیشه به وجود آورنده مشکلات عدیدهای برای مردم بوده اند. این موضوع به طور مشخص در مورد تاسیسات شبکه برقرسانی که عمده ی آن ها در معرض دید و دستبرد هستند جنبه شمول بیشتری داشته است.
بنی فاطمه ادامه می دهد: آن چه این روزها درمورد تجهیزات شبکه های توزیع مشاهده میشود سرقت زیاد هادی های مسی شبکههای فشار ضعیف برق است که خود در برگیرنده عوامل متعددی است با دیدی کلی می توان تمایل سازمان را به سرقت شبکه های هوایی مسی به بالارفتن قیمت جهانی فلزات به ویژه فلز گران قیمت مس ربط داد که وجود معادن غنی آن در ایران باعث شده ارزش طلاگونه این فلز در ورطه عادت گرفتار شده و فراموش شود متاسفانه به علت های مختلف درمورد بسیاری از شاخص های صنعت برق آمار مشخصی وجود ندارد.
این کارشناس برق می گوید: درمورد سرقت شبکه های مسی نیز آمار مستند و رسمی دقیقی وجود ندارد اما آنچه امروز درمورد سرقت شبکههای مسی فشار ضعیف مشاهده میشود چیزی فراتر از بزرگ نمایی و تلخ نشان دادن وضعیت امنیتی جامعه است اصل وجود این معضلات از نظر ریشه ای به فرهنگ عمومی بر می گردد. به طور معمول میتوان سرقت تجهیزات به کمبود امنیت حفاظتی و تساهل در برخورد با سارقان نسبت داد اما با توجه به این که این تجهیزات جزو اموال صنعت برق ایران اند و ضرر اصلی سرقت آنها به این صنعت بر میگردد با توجه به این که سرقت بیشتر در مواقعی صورت می گیرد که هنوز طرحها به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفتهاند و مشکلات حقوقی زیادی برای شرکتهای توزیع و پیمانکاران امانی آنها به وجود می آورند، باید تمامی موارد ایمنی را برای حفاظت ازشبکههای گران قیمت برق به کار برد.
راههای پیگیری از سرقت سیمهای مسی
وی می گوید: در حال حاضر به طور متوسط مس مورد استفاده در هر فاصله ای شبکهی فشار ضعیف نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد. اما ضرری که درمورد سرقت شبکه ها بر شرکت های توزیع و مردم تحمیل می شود بسیار بیش تر از این میزان است. تحمیل خاموشی بر مردم، انرژی های توزیع نشده و ... پس باید برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای مردم و شرکت های توزیع به فکر پیشگیری از سرقت شبکه ها بود. گاه مشاهده شده شبکه ای بلافاصله پس از سیم کشی به سرقت رفته است.
وی اطلاع رسانی دقیق به مردم، تغییر موضع شبکه ها از شرایط هوای، تبدیل شبکه های مسی به فلزات ارزان تر، احداث تاسیسات روشنایی معابر، برق دار کردن سریع شبکه، استفاده از تیرهای سیمانی بدون پله یا با فاصله پله ای زیاد، استفاده از لوله های گارد گالوانیزه، استفاده از سیستمهایاتوماسیون، استفاده از گشت های اتفاقات و عملیات و استفاده از ترانس های تک فاز از جمله راه های مقابله با سرقت سیمهای برق است.
................................
نظر شما