به گزارش خبرنگار مهر، در این مناظره که به همت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، قدیری ابیانه با نقد امکان سنجی رابطه دوباره با آمریکا گفت: مساله اول این است که ما نمی خواهیم دوباره رژیم منحوس دیگری مانند رژیم شاهنشاهی یا رژیم مبارک در مصر حاکم شود.
دشمنی آمریکایی ها ثابت شده است
وی افزود: گزارش ها نشان داد که آمریکایی ها در اوایل انقلاب تلاش داشتند شاهی را که به آمریکا برده بودند، به هر شکل با کودتا برگردانند. الان هم خودشان می گویند که تعبیرمان در رابطه با آمریکا این است. اگر شما بدانید دزد قرار است به خانه شما بیاید، آیا شما او را به خانه دعوت می کنید تا بیاید و خانه شما را غارت کند؟
سفیر سابق ایران در مکزیک خاطرنشان کرد: آمریکا دشمنی با ما دارد، یکی ممکن است بگوید من رژیم شاهنشاهی را بیشتر دوست دارم و تمایل دارم که برگردد زیرا در آن زمان وضعم بهتر بود و با دربار ارتباط داشتم و یک عده هستند که وضعشان از این جهات بدتر شده. انقلاب ما از اول با آمریکا بد بود چون آمریکا علیه ملت ما فعالیت می کرد. آمریکا و انگلستان نسبت به کشورهای نفت خیز اسلامی خاورمیانه و دیگر کشورها، این بود که کشورهای دارای نفت نباید تولید ثروت داشته باشند و همواره نیازمند فروش نفت بمانند.
قدیری ابیانه در ادامه افزود: آن ها فرهنگ کار را در کشور ما تخریب کردند و مصرف گرایی را در ایران دامن زدند و توطئه علیه پیشرفت کشور در ابعاد مختلف ایجاد کردند.
چرا فرهنگ آمریکا ستیزی در جامعه ما وجود دارد
صادق زیباکلام در پاسخ به این صحبت های قدیری ابیانه گفت: آن چه دکتر قدیری می گویند این است که ما نباید با آمریکا مذاکره داشته باشیم برای این که آمریکا می خواهد از سفارت خانه خود برای جاسوسی استفاده کند و می خواست شاه را به آمریکا برگرداند. بحث در مورد این که آمریکایی ها چکار می خواهند بکنند یک بحث انتزاعی است و ما باید برگردیم که فرهنگ آمریکا ستیزی چرا در جامعه ما وجود دارد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: یعنی وقتی شاه در ایران حضور داشت و ارتش شاه هم یکپارچه و منسجم بود، آمریکا احمق بود و عقلش نمی رسید که می خواهد کودتا کند، شش ماه بعد زمانی که انقلاب شده و مردم هم مسلح شده اند، ارتش شاه از هم پاشیده و یا فراری شده اند و یا در زندان افتاده اند و همچنین شاه در آخرین ماه های عمرش هست و آمریکا این قدر احمق است که در این شرایط به فکر کودتا می افتد؟ از یک طرف نمی داندیم قسم حضرت عباس آقای قدیری ابیانه را ببینیم یا دم خروسشان را، از یک طرف می گویند آمریکایی ها چون سفارتشان بسته است، هیچ توطئه ای نتوانستند بکنند و از طرف دیگری هر کاری را دوست نداشتند می گویند آمریکایی ها انجام داده اند.
زیباکلام تاریخ را نخوانده است
قدیری ابیانه در پاسخ به این صحبت زیباکلام گفت: ما سرمان را در برف بکنیم مساله را حل نمی کند. آیا آقای زیبا کلام تاریخ را نخواننده اند؟ خاطرات سران آمریکا، سند مربوط به شورای عالی نظامی در ایران در ایام انقلاب و برنامه کودتا در 22 بهمن که با فرمان امام و حضور مردم در خیابان خنثی شد را نخوانده اند؟ این ها نتوانستند و تاکتیک ها و روش های حضرت امام(ره) مانع از به ثمر رسیدن تلاش های آنان شد. این گونه نبود که آن ها نخواهند کودتا کنند بلکه نتوانستند. البته من بعید می دانم نخوانده باشند ولی عجیب است که می خواهند این مساله را پنهان کنند.
وی تصریح کرد: بزرگترین توطئه آمریکا علیه ملت ایران این بود که رژیمی مانند رژیم شاه را به ایران تحمیل کرد و عامل عقب افتادگی کشورمان شد.
زیبا کلام که در ادامه جلسه در برابر سوال مجری برنامه در خصوص تاثیرات رابطه با آمریکا بر منافع ملی ایران قرار گرفته بود، با ذکر چند مثال از تاثیر منفی عدم رابطه با آمریکا بر منافع ملی ایران گفت: آقای قدیری ابیانه هم به ذکر مثال هایی از تاثیر مثبت آمریکا ستیزی بر منافع ملی ایران بپردازند تا مساله برای مردم روشن شود و خودشان قضاوت کنند.
راه حل برداشتن تحریم ها کوتاه آمدن نیست
در ادامه زمانی که نوبت به دکتر قدیری ابیانه رسید، وی در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که "آیا با ایجاد رابطه با آمریکا درهای توسعه و اقتصاد بر روی ایران باز می شود" گفت: این مساله توهمی بیش نیست و افرادی که چنین فکری در سر دارند، قطعا دچار توهم هستند. اگر رابطه ایجاد شود هم تحریم ها و فشارهای اقتصادی ادامه خواهد یافت. اگر ما می خواهیم تحریم ها نباشد، راه حل آن کوتاه آمدن نیست زیرا که کوتاه آمدن فقط تشدید تحریم ها را به همراه دارد.
وی تصریح کرد: تجربه نشان داده کشورهایی که با امریکا رابطه داشته اند، با مشکلات اقتصادی و سیاسی فراوانی روبرو شده اند که نمونه آن عراق و مصر است. آمریکا می خواهد به ایران و منافع ما مسلط شود که این مساله به دور از عزت ملت ماست.
قدیری با اشاره به پذیرش تعلیق غنی سازی اورانیوم در دولت اصلاحات گفت: تجربه نشان داده که تسلیم خواسته آن ها شدن این پیام را به همراه دارد که ما کشوری هستیم که با یک فشار تسلم می شویم. اگر در برابر امریکا یک قدم کوتاه بیاییم، آن ها دو قدم جلو می آیند.
تنش زدایی تاثیری در تغییر شرایط اقتصادی ایران ندارد
در ادامه زیباکلام با بیان این تغییر رابطه با آمریکا لزوماً تغییری در شرایط اقتصادی ما ایجاد نمی کند تصریح کرد: اگر یک مورد باشد که با آقای قدیری هم نظر باشم همین مساله است.
وی افزود: تنش زدایی با آمریکا و حتی ایجاد رابطه، تغییری در شرایط اقتصاد ما لزوماً ایجاد نخواهد کرد. کشورهایی هستند که رابطه خوبی با آمریکا دارند ولی یک هزارم برزیل و برخی دیگر از کشورهای توسعه یافته، توسعه نداشته اند که یک نمونه کشور مصر است.
زیبا کلام خاطر نشان کرد: تنش زدایی و ایجاد رابطه با امریکا باعث نخواهد شد که تولید گندم در ایران افزایش یابد و یا سایر فاکتورهای اقتصادی بهبود یابد. در این زمینه باید ببینیم بقیه چکاری انجام داده اند که ظرف دو دهه توانسته اند جهش اقتصادی کنند و کشوری مانند برزیل و ترکیه به قدرتی اقتصادی تبدیل شوند.
نظر شما