به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر شعبانی فرد پیش از ظهر شنبه با بیان این مطلب در شورای توسعه و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: با توجه به این که فرش ساروق الگو و نمونه فرش دستباف ایران بوده و از شهرت جهانی برخوردار می باشد احیای این هنر ارزشمند ایرانی در شهر ساروق مستلزم ایجاد دانشکده فنی و حرفه ای فرش است.
وی ادامه داد: مشاور طرح تفصیلی شهر سارق باید مکانی برای ایجاد دانشکده فنی و حرفه ای فرش در طرح تفصیلی شهر ساروق اندیشیده تا بستر احیای فرش ساروق را فراهم شود.
استاندار استان مرکزی همچنین با اشاره به وقوع معجزه قرن قرآن کریم در ساروق و حفظ کل قرآن کریم توسط کربلایی کاظم ساروقی در یک شب بیان داشت: شهر ساروق کانون قرانی استان مرکزی است و باید با ایجاد دانشکده بزرگ قرآنی در این شهر بستر رشد و توسعه فرهنگ قرآنی را در استان مرکزی فراهم کرد.
شعبانی فرد گفت: بعد معنوی و مذهبی شهر ساروق به عنوان یکی از شهرهای مذهبی استان مرکزی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد .
وی تاکید کرد: توجه به شکل موزونی شهر ساروق مطابق الگوی ایرانی اسلامی، انتقال مشاغل مزاحم به داخل شهرک صنعتی، توجه به خدمات عمومی شهر و انتقال آنها به حاشیه های شهر برای جلوگیری از مشکلات ترافیکی در سالهای بعد، دسترسی آسان مردم به خدمات عمومی، و اصلاح الگوی کوچه ها باید در طرح تفصیلی شهر ساروق مورد توجه مشاور طرح قرار بگیرد.
استان مرکزی نیازمند مطالعات آمایش سرزمین بیشتر است
استاندار استان مرکزی گفت: توسعه همگام استان مرکزی در بخش های مختلف درگرو انجام مطالعات آمایش سرزمین بیشتر است.
شعبانی فرد با بیان این که مطالعات آمایش سرزمینی، فضایی و انسانی صورت گرفته طی سالهای گذشته در استان مرکزی کافی نیست افزود: استراتژی 5 ساله استان مرکزی در قالب مطالعات آمایش سرزمینی، فضایی و انسانی استان مرکزی صورت گرفته و استراتژی 10 ساله در حال تدوین است.
وی از مدیران دستگاه های اجرایی استان مرکزی خواست با مطالعه طرح آمایش سرزمینی، فضایی و انسانی استان ظرف 10 روز آینده نواقص طرح را به اطلاع کارشناسان رساند تا اقدامات لازم در خصوص رفع نواقص صورت گیرد.
اعتبارات خشکسالی و ستاد بحران استان مرکزی را در جای دیگر هزینه نمی کنیم
استاندار استان مرکزی در ادامه با اشاره به بحران خشکسالی پیش روی استان مرکزی طی سالهای اخیر بیان داشت: اعتبارات تخصیص یافته به ستاد بحران استان مرکزی برای مقابله با خشکسالی باید در جایگاه خاص خود هزینه شود و مخالف هزینه کرد این اعتبارات در اجرای پروژه های آبرسانی هستیم.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای نیز در این جلسه با انتقاد از هزینه کرد اعتبارات خشکسالی استان در اجرای پروژه های تامین آب بیان داشت: هزینه کرد این اعتبارات در جای دیگر ظلم بزرگی به متضرران خشکسالی است.
عباس رجایی ادامه داد: بخش تولید استان مرکزی در حوزه کشاورزی بیشترین ضرر را از خشکسالی های اخیر دیده و منصفانه نیست اعتباری که برای جبران این خسارت به کشاورزان تخصیص یافته در جای دیگر هزینه شود.
طرح جامع مدیریت پسماند استان مرکزی به تصویب رسید
طرح جامع مدیریت پسماند استان مرکزی نیز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی به تصویب رسید تا بتواند اعتبارات خود را از سازمان حفاظت محیط زیست کشور دریافت کند.
استاندار استان مرکزی در این باره گفت: دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست 4 دستگاه موثر در اجرای طرح جامع پسماند استان مرکزی هستند.
شعبانی فرد افزود: مدیریت پسماندهای عادی، مدیریت پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای ویژه صنعتی، پسماندهای ویژه کشاورزی و پسماندهای الکترونیک باید در طرح جامع پسماند استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما