به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی هادی پور ظهر شنبه در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی به سهم اندک لرستان از سه نهاده کود، سم و علوفه اشاره کرد و گفت: با توجه به جایگاهی که این سه نهاده در کشور دارند بخش بسیار اندکی از آن به استان لرستان تعلق گرفته که در مقایسه با کشاورزی استان جوابگوی این بخش نیست.
وی میانگین مصرف کودهای شیمیایی در دنیا را 180 تا 200 کیلو برای هر هکتار، در ایران 150 کیلو ناخالص و حدود 60 تا 70 کیلو خالص در هر هکتار و در لرستان حدود 110 تا 120 کیلو ناخالص و 50 تا 60 کیلو خالص در هر هکتار دانست.
هادی پور ادامه داد: به رغم باور عمومی که مصرف زیاد کودهای شیمیایی را یکی از مشکلات تولیدات کشاورزی لرستان می دانند، آمارها نشان میدهد که مصرف کود در کشورمان کمتر از میانگین جهانی و در استان لرستان کمتر از میانگین کشوری است.
وی افزود: این در حالیست که به ازای هر کیلوگرم مصرف کود شیمیایی حدود 10 تا 15 کیلوگرم افزایش محصول بهره وری خواهد داشت.
نایب رئیس و دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی خرم آباد افزود: میانگین مصرف سموم در دنیا 3 لیتر در هر هکتار، در ایران 1 تا 1.3 لیتر در هر هکتار و در استان حدود یک لیتر در هر هکتار است.
هادی پور تصریح کرد: این آمار نشان دهنده مصرف پایین سموم در کشور و در استان است؛ ولی متأسفانه به علت پایین بودن کیفیت سموم استفاده شده در کشور نگرانی ها در مورد سلامت محصولات کشاورزی همچنان وجود دارد.
وی افزود: علاوه بر پایین بودن کیفیت سموم داخلی به دلیل عدم انجام کنترل کیفیت سموم تولید شده در کارخانجات داخلی، یکی دیگر از مشکلات، ترکیب نادرست سموم استفاده شده در کشور است؛ بطوریکه ترکیب سموم در دنیا بیشتر سموم علف کش است که اثرات منفی کمتری بر محصولات کشاورزی دارد ولی در ایران و استان لرستان کمتر از سموم علف کش و بیشتر از سموم حشره کش استفاده میشود که اثرات منفی بر محصولات دارد.
نظر شما