به گزارش خبرنگار مهر، مهدی موذن در یازدهمین مجمع عمومی کاردانان فنی ساختمان استان تهران، اظهار داشت: سازمان نظام کاردانی فنی ساختمان استدلال ساده و عاقلانهای برای حضور کاردانهای ساختمان در اجرای طرح های عمرانی دارد زیرا رئیس جمهور تأکید کرده که حتیالامکان هیچ پروژهای برای دولت بعدی نمانده و تمام پروژههای شروع شده در همین دولت به پایان برسد.
وی افزود: اما از میان پروژههای نیمه تمام، چه پروژهای مهمتر از اشتغال به کار هزاران فرد از افراد تحصیل کرده و متخصصینی که طی 11 سال گذشته منتظر بودهاند تا موانع شروع به کار آنها در استان تهران برداشته شود.
رئیس سازمان نظام کاردانی فنی ساختمان استان تهران، تصریح کرد: بر اساس قانون نظام مهندسی نیروهای انسانی که باید در صنعت ساختمان دارای صلاحیت باشند در دو سازمان نظام مهندسی و سازمان نظام کاردانی ساختمان گنجانده شده و سه گروه مهندسان، کاردانها و معماران تجربی مکلف هستند که از وزارت راه و شهرسازی پروانه کار اخذ کنند.
موذن افزود: اگرچه سازمان نظام مهندسی و نظام کاردانی ساختمان قرار بود با هم فعالیت خود را آغاز کنند اما متأسفانه نظام کاردانی ساختمان در سال 80 و پس از 6 سال تأخیر شروع به کار کرد در حالی که نظام مهندسی در سال74 کار خود را آغاز کرده بود.
وی با بیان اینکه سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران در 11 سال گذشته همواره وظایف خود را به خوبی انجام داده است، بیان کرد: آموزشها و دورههای لازم برای کاردانهای ساختمان باعث شده تا این 7500 عضو کاردانها در تهران تشنه حضور در ساختمانسازی باشند.
رئیس سازمان نظام کاردانی فنی ساختمان استان تهران تصریح کرد: با عدم تعیین وظایف کاردانهای ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان هم نمیتوانیم داشته باشیم چرا که شناسنامه فنی ساختمان بدون مندرجات اصولی نمیتواند ارزش داشته باشد و ما نیروی کار ماهر کافی نداریم که کارت مهارت فنی داشته باشد.
موذن با تاکید بر اینکه شناسنامه فنی ساختمان به ساختمانها هویت نمیدهد، اظهار داشت: مندرجات شناسنامه فنی ساختمان است که به ساختمان هویت میدهد، بنابراین اگر سازمان نظام مهندسی ساختمان تصمیم میگیرد که ساختمانها را شناسنامهدار کند باید سایر ارکان ذیربط را نیز دخیل کند و امید است با 11 سال تلاش بیوقفه با سلایق مدیران به بن بست نخوریم.
وی بابیان اینکه همواره وزرای سه دولت اخیر و نمایندگان مجلس بر استفاده از پتانسیل کاردانهای فنی ساختمان تأکید کرده اند، گفت: آنها معتقد هستند که حضور کاردانهای فنی موجب ارتقای صنعت ساخت و ساز میشود اما متأسفانه سازمان نظام مهندسی استان تهران نگران این است که با حضور کاردانهای فنی ساختمان، منافع مهندسان به خطر بیافتد.
رئیس سازمان نظام کاردانی فنی ساختمان استان تهران افزود: در حال حاضر حضور کاردانهای فنی ساختمان در استان تهران در حد صفر است و حتی یک نمونه کار هم از سوی این سازمان به اعضای خود ارجاع داده نشده است.
موذن با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی استان تهران دلیل مخالفت خود با حضور کاردانهای فنی ساختمان در عرصه ساخت و ساز را افزایش حقالزحمهها و در نهایت گران شدن قیمت تمام شده مسکن عنوان میکند، گفت: سؤال ما نیز این است که آیا متری 5 هزار تومان بابت حق نظارت، میتواند بر قیمت تمام شده مسکن تأثیر خیلی زیادی داشته باشد بلکه باید کنترل قیمت مسکن در جاهای دیگر جستجو شود.
وی تصریح کرد: هر سال به بیش از یک میلیون واحد مسکونی جدید نیاز داریم از طرفی ساختمان های فرسوده نیز در کشور وجود دارد که باید نوسازی شود همچنین تعداد زیادی از ساختمانها نیز به مقاوم سازی نیاز دارند تا در برابر خطراتی همچون زلزله مشکل ساز نشوند.
رئیس سازمان نظام کاردانی فنی ساختمان استان تهران، گفت: برای احداث یک ساختمان مقاوم و استاندارد، استفاده از مصالح استاندارد، رعایت ضوابط فنی و مقررات ملی ساختمان و استفاده از عوامل کاردان و باصلاحیت ضروری است که در صورت وجودنداشتن عامل سوم دو عامل اولی نیز بی اثر خواهد بود.
موذن با اشاره به اینکه امروز عمر مفید ساختمان در کشور ما 30 سال اعلام می شود، بیان کرد: این در حالی است که عمر مفید ساختمانها در دنیا بالای 80 سال است.
وی با بیان اینکه اگر می خواهیم شاهد ریزش ساختمان های مجاور گودبرداری ها نباشیم باید همواره کاردانان فنی ساختمان در روند احداث ساختمان ها حضور داشته باشند، گفت: اقدامات لازم برای نقش آفرینی کاردانان فنی ساختمان در روند اجرای طرح های عمرانی صورت گرفته و مسئولان وزارت راه و شهرسازی و کمیسیون عمران مجلس خواهان حضور این افراد در اجرای طرح های عمرانی هستند اما کارشکنی هایی مانع از ورود آنها در روند اجرای طرح ها می شود.
نظر شما