به گزارش خبرنگار مهر، مهدی یکتا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به آمارهای واردات پوشاک در نه ماهه ابتدای سال جاری گفت: واردات رسمی پوشاک امسال به 30 میلیون دلار رسیده که البته بر اساس گفتههای مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز سازمان توسعه تجارت ایران، میزان واردات غیررسمی 30 برابر واردات رسمی است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: تا پیش از التهابات ارزی، واردات پوشاک به صورت غیررسمی به کشور رونق بسیاری داشت، اما با توجه به گران شدن نرخ ارز، واردات رسمی کاهش یافته و قاچاق نیز به مراتب کمتر شده است.
وی تصریح کرد: بازار تجارت پوشاک در ایران، 7 تا 9 میلیارد دلار است که این رقم، براساس آمار رسمی بانک مرکزی است. این در شرایطی است که با سخت تر شدن واردات کالا به خصوص پوشاک، مراجعه از سوی مردم به واحدهای تولیدی برای خرید پوشاک ایرانی بسیار بیشتر شده است.
یکتا در ادامه با اشاره به برخی از سیاستهای صادراتی دولت در مورد پوشاک گفت: به خاطر برخی بخشنامههای صادراتی دولت و اتاق مبادلات ارزی، بیشتر صادرات پوشاک به کشورهای همسایه به دلیل اینکه با دلار انجام نمیشد و ریال در معاملات به کار گرفته میشد، برخی از صادرکنندگان به دلیل معافیت از آن بخش از مالیاتهایی که دولت برای آن دسته از صادرکنندگانی که ارز صادراتی خود را در اتاق مبادلات عرضه نکنند در نظر گرفته است، کار صادرات را متوقف کردهاند.
وی اظهار داشت: برخی از بخشنامهها نیز عطف به ماسبق شده است و اگرچه براساس یک بخشنامه که در تاریخ 8 اذرماه سال جاری تصویب شده بود و مراحل ابلاغ آن نیز حدود یک ماه به طول انجامید، صادرکنندگان مجبور شدهاند که اظهار صادراتی خود را از ابتدای پاییز انجام دهند، در حالیکه بخشنامه از اذرماه لازم الاجرا است.
همچنین در ادامه این نشست، محمود نبوی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: قبل از اینکه نرخ دلار به نرخ واقعی نزدیک شود، پوشاک وارداتی و قاچاق 70 درصد محصولات نساجی کشور را در بر میگرفت، اما ا زمانیکه تغییرات در نرخ دلار انجام شده است، قاچاق پوشاک کم شد.
وی ادامه داد: هم اکنون توانایی تولیدات داخلی به اندازهای هست که با کالاهای خارجی رقابت کرده و جایگزین آن بخش از بازار که با کالای وارداتی پر شده بود را گرفته است.
نبوی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه برخی از کالاهایی که تحت عنوان برندهای معروف دنیا در ایران عرضه میشوند کالای ایرانی هستند، خاطرنشان کرد: ما با این موضوع مخالفیم و این کار باید متوقف شود. این در شرایطی است که برخی از پوشاک ایرانی که تا قبل از مشکلات صادراتی به اروپا صادر میشد، هم اکنون دیگر صادر نمی شود و همین پوشاک با کیفیت روانه بازار داخلی میشود.
وی با اشاره به اینکه کالای ایرانی نباید با برند خارجی به فروش رسد، گفت: مردم باید به تولیدکنندگان داخلی اعتماد کنند که به همین منظور نیز، اولین جشنواره ملی برندهای برتر پوشاک ایران، 8 تا 11 بهمن ماه برگزار خواهد شد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک ادامه داد: هدف این است که تولیدکنندگان، بازرگانان و دست اندرکاران این صنعت، با استفاده از دانش و تخصص خود، چهره شایستهای از محصول ایرانی را به جامعه نشان داده و توانمندیهای صنعتگران داخل را در معرض قضاوت قرار دهند.
وی اظهار داشت: ارتقاء سطح تولید داخلی، توجه به علمی کردن تولید پوشاک، کمک به توسعه اشتغال و افزایش صادرات مهمترین اهداف برگزاری اولین جشنواره ملی برندهای برتر پوشاک است.
به گفته نبوی، در این جشنواره، 40 برند برتر تولید پوشاک ایران حضور دارند و البته شرایط برای حضور نیز سختگیرانه بوده است و هر برندی اجازه ورود نداشته است.
همچنین در ادامه این نشست، شاهین فاطمی، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک گفت: هدف ما این است که یک برند کاملا ایرانی در عرصه پوشاک به دنیا شناسانده شود؛ این در شرایطی است که حضور یک برند نشانگر فرهنگ یک کشور است و برندهای پوشاک، پرچمدار صنعت در دنیا به شمار میروند.
فاطمی گفت: با هر 5 میلیون تومان سرمایه گذاری در این صنعت می توان 3 نفر را به صورت مستقیم مشغول به کار کرد، بنابراین باید برندسازی را توسعه داد تا در نهایت علاوه بر اشتغالزایی، شرایطی را برای حضور برندها در بازار ایران فراهم کرد.
وی ادامه داد: برندها به صورت قانونمند فعالیت دارند و در یک اقتصاد رقابتی نه اقتصاد زیرزمینی، مشغول به کار میشود؛ ضمن اینکه ارزش افزوده بالایی نیز در این صنعت پدید می آید.
نظر شما