به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین شفیعی استفاده از گازهای طبی استاندارد ( شامل گاز اکسیژن طبی ، گاز بیهوشی و... ) و همچنین استفاده ازتجهیزات پزشکی استاندارد کالیبره شده در میزان سلامت بیماران را دارای نقش بسیار تعیین کننده دانست.
وی با توجه به تخصصی بودن این موضوع گفت: ازمردم انتظار زیادی نمی توان داشت که به کالیبراسیون ، استریل بودن و سایر موارد تخصصی تجهیزات پزشکی مشرف باشند لیکن پزشکان و پرسنل مراکز درمانی موظفند در خصوص عدم استفاده از مواد و تجهیزات پزشکی غیر استاندارد دقت ویژه ای را لحاظ کنند.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان افزود: اداره کل استاندارد استان اصفهان در سالهای اخیر وارد بحث کالیبراسیون دوره ای تجهیزات پزشکی بیمارستانها شده است که بسیار موثر بوده و با همکاری مراکز درمانی استان میتوان نتیجه مستقیم آن را که اعتماد آفرینی و اطمینان بخشی در حوزه پزشکی و درمانی است را به جامعه هدیه نمود .
وی گفت: بزرگترین مشکل حاد کنونی بحث قاچاق تجهیزات پزشکی غیر استاندارد است و متاسفانه زیان ناشی از قاچاق تجهیزات پزشکی مانند دیگر کالاهای قاچاق ، فقط شامل زیان اقتصادی نمیشود چرا که این کالاها با جان مردم سر و کار دارد.
شفیعی افزود: طبق اخبار موجود از منابع رسمی و مطابق گفته مسئولین وزارت بهداشت و درمان، هماکنون قاچاقچیان تجهیزات آزمایشگاهی را با عنوانهای مختلف وارد کشور میکنند و متاسفانه برخی از مسئولان آزمایشگاه ها به علت ارزان بودن قیمت آنها ، از این نوع تجهیزات خریداری میکنند که استاندارد نبودن تجهیزات آزمایشگاهی به راحتی میتواند جواب آزمایشات را 100 درصد تغییر دهد.
اعزام پزشکان متخصص استانهای قلب کشور به مناطق محروم در قالب طرح کاروان سلامت
ناهید عبداله آبادی اظهار داشت: با توجه به اینکه در فصل سرد سال قرار داریم وجود عفونتهای تنفسی، سینوزیت، سرماخوردگی، عفونتهای ریوی و گوش را در اکثر مراجعهکنندگان به کاروان سلامت جمعیت هلال احمر استان اصفهان گزارش شد.
وی عفونتهای لگنی را شایعترین عفونت در بین زنان شهرستان بزمان سیستان و بلوچستان اعلام کرد و ادامه داد: عفونت مثانه، کلیه و بیماریهای قارچی و پوستی در زنان از دیگر بیماریهای مشاهده شده در زنان این شهرستان است.
عضو کمیته پزشکان داوطلب جمعیت هلال احمر استان اصفهان در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیشتر کودکان بزمانی سیستان و بلوچستان مبتلا به بیماریهای قارچی و پوستی هستند.
وی ادامه داد: سوء تغذیه و کمخونی شایعترین بیماری مشاهده شده در بین زنان و کودکان و در مراحل بعد مردان شهرستان بزمان سیستان و بلوچستان است.
عبداله آبادی اعزام متخصصان در قالب طرح کاروان سلامت هلال احمر به مناطق محروم کشور را در گسترش فرهنگ بهداشت و درمان و امر پیشگیری موثر خواند و اضافه کرد: وضعیت سلامت و تجهیزات و امکانات شهرستان بزمان سیستان و بلوچستان در حد یک خانه بهداشت دور افتاده و فاقد پزشک است که برپایی این کاروانها بسیار مثمر ثمر است.
وی بیشترین مراجعهکنندگان به مراکز درمانی کاروان سلامت را زنان اعلام کرد و افزود: حضور پزشکان قلب کشور در مناطق محروم سبب لمس درد و رنج مردم این مناطق از نزدیک میشود که آشنایی با این اقشار برای پیشرفت کار پزشکی موثر است.
نظر شما