دکتر محمد فنایی اشکوری در مورد دلایل فقدان اجماع در میان مسئولان در موضوعات مهم و اساسی کشور به خبرنگار مهر گفت: نبود اجماع در خیلی از مسائل تا حدی میتواند در مقام نظر و فکر طبیعی باشد، اما این اختلاف نظر و فکر نباید به اختلاف در عمل منتهی بشود.
وی افزود: زیرا اختلاف در عمل را چیزی جز سوء مدیریت نمیتوان نامید که برای جامعه زیانبار است. آن چیزی که بیش از همه به آن نیاز است هماهنگی و یکپارچگی مسئولین است. در مقام نظر و فکر نمیتوان توقع داشت که همه یک نظر و فکر داشته باشند، اما اگر بصیرت و سعه صدر باشد در عمل می توان به وحدت رویه رسید. حتی در مقام نظر هم باید کوشش شود که اذهان به هم نزدیک شوند، اما به هر حال این طبیعی است که دو انسان در مسائل مختلف دو گونه بیندشند. در هرحال با در نظر گرفتن مصالح ملی در مقام عمل باید وحدت عمل و وحدت رویه داشت هر چند در مقام نظر اختلافاتی هم باشد.
استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: اختلاف نظر خواست دشمن است و دشمن هزینه زیادی میکند تا اختلاف نظرها را منتهی به جدایی و دو دستگی یا چند دستگی و دور شدن دلهای افراد از یکدیگر بکند.
دکتر فنایی ادامه داد: کسانی که آگاهانه به اختلافات دامن می زنند، در جهت خواست دشمن گام بر می دارند. اگر ما خودمان در جهت گسترش و تعمیق اختلافات حرکت کنیم درواقع داوطلبانه آن کاری را کردیم که خواست دشمن و استراتژی او برای ضربه زدن به کشور است.
وی در مورد اینکه چرا پراکندگی فکری و ناهماهنگیها در تصمیمگیری در میان مسئولان و در ردههای مدیریتی زیاد است هم تصریح کرد: زیرا کارشناسی علمی در مسائل جدی و سرنوشت ساز کشور نمیشود. اگر کارشناسی علمی در تصمیم گیریها و سیاست ها انجام گیرد همه باید از کارشناسی علمی تبعیت بکنند. مصالح کشور یک چیز سلیقهای نیست که هرکس با سلیقه خودش درباره آن تصمیم بگیرد. تصمیمات سلیقهای هیچگاه سودی برای کشور نخواهند داشت.
این استاد دانشگاه ادامه اداد: اگر بخواهند تصمیمات علمی باشد نیازمند کارشناسی و تحقیقات هستند و در کارشناسی و تحقیق علمی بعید است که این اختلاف نظرهایی که در سطح مسئولین اکنون مشاهده میشود را ببینیم. یک علت مهم پراکندگی در تصمیمات فاصله گرفتن با تحقیق علمی و پژوهش و کارشناسی علمی است. اینکه سلیقهها بیشتر تعیین کننده میشوند تا کارشناسی علمی. خیلی ها با ذهن عرفی و بدون مطالعه علمی ابعاد قضایا در مسائل مختلف اظهار نظر می کنند.
دکتر اشکوری افزود: دومین علت اختلافات ناهنجار، متأسفانه ضعف بصیرت است. اگر افراد به جایگاه انقلاب اسلامی در جهان معاصر و برنامه های دشمن برای نابودی این انقلاب و خطیر بودن شرایط توجه داشته باشند هرگز حاضر نخواند شد با شعله ور کردن آتش اختلافات موقعیت انقلاب اسلامی را تضعیف کنند.
وی افزود: کوته نگری و بی توجهی به پیامدهای این گونه اختلافات علت دیگر این پدیده ناهنجار است. اگر دور اندیشی باشد و به آثار و نتایج ویرانگر اختلافات توجه شود تا حد زیادی از ابعاد آن کاسته خواهد شد.
وی ادامه داد: متأسفانه گاهی منشأ اختلاف، هوای نفس است. منافع شخصی، رقابت ها و تسویه حساب های شخصی و گروهی یکی دیگر از علل بروز و تداوم اختلافات است. همه نیرویهای درون انقلاب باید بدانند که اختلاف با هر علت وانگیزهای که باشد به نفع هیچ کس نیست. تنها به سود دشمن است. فرمول آن روشن است. اختلاف به نفع کسانی است که از اختلاف خوشحال می شوند و به زیان کسانی است که از اختلاف صدمه می بینند. روشن است که دشمنان انقلاب از اختلاف خوشحال و دوستان رنجیده می شوند.
این محقق و پژوهشگر مسائل فرهنگی در مورد تبعات نبود اجماع در میان نخبگان سیاسی برای کشور هم اظهارداشت: مهمترین نتیجه فقدان اجماع گسست یکپارچگی و وحدت است، چیزی که ضروریترین نیاز کشور و در حکم ستون فقرات نظام اسلامی است. ما وقتی که در مقابل دشمنان نیرومند و غداری قرار گرفتیم که از هر ابزاری برای تضعیف انقلاب و نظام ما استفاده میکنند منازعات و مشاجرات داخلی خودمان میتواند بسیار مخرب و ویرانگر در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و هم فرهنگی باشد و می تواند بزرگترین سرمایه انقلاب را که روحیه ملت است ضربه بزند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: همه این مسائل سودش برای دشمن خواهد بود دشمنی که کوشش میکند به این اختلافات دامن بزند یا از اختلافات موجود حداکثر بهره را ببرد. اختلاف همان نقطه ای است که ما از آن ناحیه آسیب می پذیریم. دشمن با حمله نظامی و تحریم اقتصادی نمی تواند نیات شومش را عملی سازد، اما به اختلافات مسئولین و پراکنده کردن دوستان انقلاب امید بسیاری دارد. به یاد بیاریم که چرا بنیانگذار فرزانه انقلاب حضرت امام خمینی این قدر بر وحدت کلمه پافشاری می کرد. رمز پیروزی انقلاب وحدت بود، رمز تداوم و توفیق آن نیز وحدت است، که ید الله مع الجماعة..
نظر شما