به گزارش خبرگزاری مهر، "مالک بوتی" ،"Malek Boutih" از نمایندگان سوسیالیست در مجمع ملی فرانسه در گفتگو با نشریه "دی سایت" درباره دیدار مقامات فرانسه و آلمان در جشنهای پنجاهمین سالگرد قرار داد الیزه اظهار داشت: این دیدار برای من به منزله یک دیدار خانوادگی است که در آن هیچ کس نمی تواند دیگری را تحمل کند اما به گونه ای وانمود می کنند که همه چیز خوب و منظم پیش می رود.
وی افزود: در ماههای گذشته من بحث های ضد آلمانی را در فرانسه دنبال می کردم ،در آلمان نیز بی اعتمادی نسبت به فرانسه را احساس می کنم. تمام مسائل فوق نشان می دهد که دو کشور هنوز از همدیگر بسیار دورند. این حقیقتی نگران کننده است که همه افرادی که به اتحاد اروپایی اعتقاد دارند باید خود را درگیر این مسئله کنند و به آن بپردازند.
"بوتی" در ادامه این گفتگو خاطر نشان کرد: در این میان طرفداران اروپایی تقریبا در هر کشور عضو این اتحادیه، در اقلیت قرار گرفته اند. بروکسل استانداردها و قاعده و قانونهای بی پایانی را تهیه می کند و این در حالی است که پروژه اروپایی خسته و وامانده است. یک طرح حقیقی و راهگشا این است که ما به اروپایی با وعده ها و قوانین اولیه و که برای همه ملتهای اروپایی پیشرفت را به ارمغان می آورد، بازگردیم.
این سیاستمدار فرانسوی در ادامه این گفتگو خاطر نشان کرد که نسل امروز دیگر به خاطرات دردناک جنگ و دشمنی های بین آلمان و فرانسه کاری ندارند. دیگر یک طرفدار پروژه اروپایی با ظاهرسازیهای این چنینی راضی و خرسند نمی شود. این سخنان من از جمله متوجه چپها و سوسیال دموکراتهای آلمان می شود که گرفتار ملی گرایی پنهانی شده اند. همچنین روی سخن من با مردم کشور خودم است که در بحث های سیاسی شدیدا از آلمان انتقاد می کنند اما به خارج اعلام می کنند که مناسبات آلمان و فرانسه بدون اشکال است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره طرح پیشنهادی آلمان مبنی بر تشکیل یک حکومت فدرال در اروپا اظهار داشت: موضوع اصلا این نیست. برای سرپوش گذاشتن بر این که اروپا دیگر امروزه پیشرفت و ترقی شهروندان را در نظر نمی گیرد، بحث حکومت فدرال یا هماهنگی در اروپا را مطرح می کنند. مسئله مهم این است که چگونه می توان سیاست نئولیبرال در بروکسل را کنار گذاشت به گونه ای که دستاوردهای سیاسی،اجتماعی و دموکراتیک ما در کشورهای اروپایی از دست نرود؛ و اینکه چگونه می توان شهروندان را دوباره با روح اروپایی همراه کرد.
بوتی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد که من این خطر را می بینم که فرانسه و آلمان در برابر تلاشهای ملی گرایانه زانو بزنند؛ آلمان به خاطر قدرت اقتصادی خود و فرانسه به دلیل نفوذ سیاسی اش. هرکس امروز در اروپا به این فکر می کند که دیگر اروپا تبدیل به باری روی دوش هایشان شده است که می خواهد از پیشرفت کشورها جلوگیری به عمل آورد. ملی گرایی در فرم مزورانه و ریاکارانه اش جلوی در خانه ما قرار گرفته و ما باید با آن مبارزه کنیم.
وی در بخش پایانی این گفتگو درباره عدم شرکت خود در مراسمی که به مناسبت پنجاهمین سالگرد قرارداد الیزه برگزار شد اظهار داشت: عدم شرکت من در این جشنها در حقیقت یک علامت دوستی به آلمان بود. من یک ناسیونالیست مخالف با آلمان نیستم.من شکاف بین این دو کشور را می شناسم، اما این یک شجاعت سیاسی است که آشکارا آنچه را فکر می کنیم به دیگران بگوییم و به دنبال یک تعادل جدید بین کشورهایمان باشیم. "اروپای بر مبنای قرارداد الیزه مرده است. اگر ما می خواهیم این ایده اروپایی را دوباره زنده کنیم باید آن را از نو کشف کنیم.
نظر شما