۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۳:۳۴

سعیدرضا عاملی:

ساختار فیس بوک ساختار دوست یابی در دبیرستان‌های آمریکا است

ساختار فیس بوک ساختار دوست یابی در دبیرستان‌های آمریکا است

یک استاد رشته علوم ارتباطات اجتماعی گفت: ساختار فیس بوک، ساختار دوست‌یابی در دبیرستان‌های آمریکاست.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش محتوای ملی در فضای مجازی صبح امروز با حضور دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، رئیس دانشگاه تهران، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و جمع زیادی از پژوهشگران حوزه IT در سالن همایش‌های این سازمان برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی، دبیر علمی این همایش در سخنانی گفت: 50 مقاله به همایش رسید که برخی از آنها به سفارش دبیرخانه نوشته شد. در نهایت 22 مقاله انتخاب شد که در کتابی با حجم 740 صفحه در 4 بخش و 22 فصل چاپ شده است.

به گفته وی از مجموع پوسترهایی هم که برای نخستین همایش محتوای ملی در فضای مجازی ارسال شده، 6 پوستر انتخاب شد.

این استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه گفت: در ایران که محور و پایه معرفت و حرکت، اسلام و معرفت اسلامیاست، هر نوع برنامه‌ریزی محتوایی باید با این حرکت پیوند بخورد در غیر این صورت گرفتار فضاسازی‌های مبتنی بر تجربه غرب می‌شویم و غرب تکرار می‌شود آن هم با همه محتوایش.

عاملی سپس به تفاوت‌های ماهوی محتوا در فضای فیزیکی با فضای مجازی پرداخت و افزود: در فضای فیزیکی ارتباطات خطی است حال آنکه در فضای مجازی ارتباطات غیرحضوری است و ماهیت همزمانی دارد.

وی ادامه داد: زمان در فضای فیزیکی خطی است اما در فضای مجازی با مسئله همزمانی و همه زمانی مواجهیم. در فضای فیزیکی ما با کار فیزیکی مواجهیم اما در فضای مجازی با کار مجازی. داده‌های انرژی مجازی در فضای مجازی پایان ناپذیر است اما در فضای واقعی، محدود است.

دبیر نخستین همایش محتوای ملی در فضای مجازی در ادامه اقدام رهبری را در تاسیس شورای عالی فضای مجازی را یک کار مهم دانست و اضافه کرد: این اقدام می‌تواند نقطه عطف بزرگی در تاریخ ایران محسوب شود و نقطه عطفی باشد برای ایجاد یک زندگی آرام و به دور از فساد اداری.

عاملی گفت: پنج رویکرد را در این باره که چطور می‌توان بین جهان فیزیکی و جهان مجازی رابطه برقرار کرد، به این شرح برشمرد؛ 1- رابطه ترکیبی محتوا در فضای مجازی و واقعی 2- رابطه تکرار ظرفیت‌های جهان واقعی از فضای مجازی 3- انحصار محتوا در جهان واقعی 4- انحصار محتوا در جهان مجازی و 5- فضای تکرار منابع جهان مجازی در جهان واقعی.

وی همچنین از دو رویکرد آسیب‌شناسانه و راهبردی در نگاه به فضای مجازی سخن گفت و سپس با اشاره به ویژگی‌های برخی شبکه‌های اجتماعی یادآور شد: ساختار فیس بوک ساختار دوست یابی در دبیرستان‌های آمریکاست.

این استاد رشته ارتباطات افزود: در فضای مجازی کشورهای فکری دارند به وجود می‌آیند. ایران صاحب محتوا است اما این محتوا می‌تواند سازمان یافته و رهاشده باشد.

در ادامه این برنامه پروفسور تامسکن یکی از پژوهشگران حوزه فضای مجازی دانشگاه کارولینای شرقی پیامی به این کنفرانس داد که وی در این پیام، بر اهمیت استفاده از نرم‌افزارهای بومی برای تولید محتوای ملی تاکید کرد.

وی همچنین گفت: فیس بوک توسط بسیاری از افراد در ملیت‌های مختلف استفاده می‌شود و حال آنکه فرهنگ آنها می‌تواند تحت تاثیر فرهنگی که فیس بوک از آمده آمده، قرار بگیرد.

پروفسور تامسکن افزود: باید در طراحی و پذیرش و سازگار کردن تکنولوژی دقت لازم صورت گیرد و برای این منظور باید فرهنگ‌های دیگر و بستر شکل‌گیری آنها را بشناسیم و نیز اینکه سیستمی ایجاد کنیم که تفاوت‌ها را بشناسد.

کد خبر 1798371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha