موسوی کوهپر در نشست تخصصی راهکارهای حفاظت و حمایت از میراث ملی و مذهبی شهر تهران که ظهر روز دوشنبه در فرهنگسرای نیاوران برگزار گفت: ما وقتی به شهری می رویم شناسنامه و قوم آن شهر را می بینیم. این موضوع می طلبد که مجموعه دستگاههای کشور بحث هویت ملی و میراث فرهنگی را در نظر بگیرند چون در همه کشورها این تفاق می افتد و این اتفاق را چراغ راه آینده می دانند.
وی بیان کرد: از جمله راهکارهای تقویت هویت ملی شناخت میراث فرهنگی، علمی،مادی و معنوی است.
وی افزود: میراث فرهنگی باید دغدغه همه ملت ها باشد صرفا شناخت کفایت نمی کند بلکه باید به معرفت عمومی تبدیل شود. ما سرستون هخامنشی را در کاراکاس نمای می دهیم اما آن را به ایران نمی آوریم.
وی به بافت های فرسوده اشاره کرد و گفت: اگر بنای 15 ساله ای داشته باشیم آن را بنای فرسوده دانسته و دست به تخریب می زنیم و یک سری از تاریخ را از بین می بریم در حالی که در کشورهای دیگر این آثار را حفاظت کرده و اگر اثری با قدمت صد سال داشته باشند آن را به عنوان میراث حفاظت می کند.
کوهپر بیان کرد: تپه سیلک کاشان تا قبل از کاووش های باستان شناسی محل موتور سواری بود. محوطه کنارصندل جیرف تا قبل از دهه 80 فرمانداران و مسئولان در آن محوطه کاووش می کردند و بقیه نیز هر چه پیدا می کردند می برند اما اکنون حتی یک کاووش غیر مجاز انجام می شود چون مردم با این میراث آشنا شدهاند و در قبال آن احساس وظیفه می کنند. تپه کلار سال 63 با مجوز دستگاههای دولتی بخش اعظمی از صفحات تاریخی اش را از دست داد.
وی بیان کرد بعد از کاووش یک کامیون دار به ما مراجعه کرد و گفت: سنگ هایی را که جمع آوری کرده اید را به من بفروشید در قبال این صحبت گفت این سنگ ها را مجانی به شما می دهم به شرط آنکه شما هم شناسنامه پدرتان را به من بدهید.
راننده کامیون گفت: نمی توانم این کار را بکنم و من پاسخ دادم چطور حاضر نیستید چند برگه کاغذ را که می گویید هویت پدرتان است به من بدهید ولی از من می خواهید سنگ های چندین ساله که هویت یک ملت هستند را به شما بدهم . آن راننده کامیون پس از این جریان خود یکی از حافظان تپه کلار شد.
نظر شما