به گزارش خبرگزاری مهر، از مهمترین عواملی که پیشرفت در هر فعالیت تولیدی و اقتصادی را تضمین می کند، تلفیق دانسته های علمی با امکانات عملی است و این امر به ویژه در برخی از رشته های تولیدی مانند فعالیت های دامپروری و به خصوص گوسفند داری، حائز اهمیت است.
با اینکه نگهداری و پرورش گوسفند در ایران از سابقه ای طولانی بر خوردار است و بر خلاف تعدادی از دا مها که از سایر نقاط به کشور ما وارد شده، گوسفند از ایران به نقاط دیگر جهان به ارمغان رفته است اما متأسفانه هنوز مسائل اولیه نگهداری و پرورش آن نادیده گرفته شده و نکات اساسی در این زمینه، برای بسیاری از دامپروران و علاقه مندان به این حرفه همچنان مبهم و نارسا باقی مانده است.
بدون شک کوچکی جثه، قابلیت رام شدن و بهره دهی زیاد از نقطه نظر تولید گوشت، شیر و پشم و سایر فرآورده های آن باعث شده است که نظر انسان به این حیوان جلب شود.
در این راستا یکی از واحدهای فناور پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه به توفیقات خوب علمی در حوزه پرورش گوسفند دست یافته است که به این منظور به گفتگو با فرشاد ناصری- مدیر عامل این واحد فناور پرداختیم.
فرشاد ناصری گفت: بهینه سازی و اصلاح نژاد گوشتی گوسفند، طرح ارائه شده به پارک علم و فناوری است و این ایده ناشی از این موضوع بود که از سال های قبل، گله داری و پرورش گوسفند در خانواده ی ما انجام و مسبوق به سابقه است.
وی افزود: از آنجا که رشته ی تحصیلی و کار من هر دو در یک راستا بودند مشغول به پرورش دام شدم و پس از مدت زمانی کوتاه متوجه شدم که بازارهای خارجی کمتر طالب گوسفند نژاد سنجابی است و متأسفانه رغبتی که قبلا" تجار خارجی و عربی برای خریداری گوشت این نوع گوسفند داشتند دیگر مشاهده نمی شد به همین دلیل علت را جویا شدم.
ناصری گفت: نامرغوب بودن گوشت و نداشتن طراوت و تازگی قبلی از دلایل اصلی عقب نشینی خریداران گوشت گوسفندی نژاد سنجابی بود.
مدیر عامل شرکت رژیان دام دالاهو گفت: برای حل کردن این مشکل اساسی به بهینه سازی و اصلاح نژاد گوشت گوسفندی پرداختم.
وی تصریح کرد: در این راستا برای رسیدن به معیارهای خریداران خارجی که عبارت بود از؛ طراوت و تازگی گوشت، جوانی گوشت، چربی دنبه ی کمتر، درصد بیشتر چربی موجود در داخل گوشت، توانستم به هدف خود دست پیدا کنیم و بره ای را تولید کنم که هم دنبه ی آن کوتاه و هم چربی آن در لایه های ران باشد.
ناصری گفت: گوشت گوسفندی که قبلا" با 9 ماه می توانست به 60 کیلو برسد و وارد بازار شود در حال حاضر در مدت زمان هفت ماه به بازار عرضه می شود که این موضوع به نفع دام دار است.
وی بیان داشت: حمایت های پارک علم و فناوری در همه زمینه ها چه به لحاظ مادی و معنوی مثبت بوده است و به واضح می توانم بگویم که پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه الگویی برای تمام ارگان های استان است.
مدیر عامل این واحد فناور مستقر در پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: اگر تولید در زمینه پرورش گوشت گوسفند افزایش یابد به همان اندازه تعداد کارگر، بازاریاب، سرمایه گذار می توانیم جذب کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مسئولین باید با جدیت بیشتری به ایده های نو و فناورانه توجه کند چرا که در کشورها طرح های زیادی که به نوبه ی خود می توانند برای جامعه مفید باشند، بدون استفاده مانده اند.
نظر شما