به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب حاضر از جمله کتابهایی است که با جمعآوری روشهای اصلی در حوزه مطالعات کمی و کیفی تلاش کرده است که تا تصویر کلی از پژوهشهای تجربی و میدانی در علوم سیاسی به دست دهد.
این اثر در قالب بیست و چهار فصل مباحث زیر را در بر گرفته است: فصل اول فرآیند تحقیق را بررسی و شرح داده است. در فصل دوم در مورد تئوریسازی مفاهیم و فرضیات در پژوهش سیاسی بحث شده است. در فصل سوم پیریزی بنیان تحقیق (تکنیکهای کاوش نظام مند منابع و مأخذ) بررسی و شرح داده شده است.
در فصل چهارم کاوش در اینترنت مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل پنجم پیرامون عملیاتی کردن و اندازهگیری بحث شده است. در فصل ششم انجام تحقیق از روی یک برنامه یا طرح تحقیق بررسی و شرح داده شده است. در فصل هفتم پیرامون نمونهگیری بحث شده است. در فصل هشتم در مورد تحقیق پیمایشی، در فصل نهم در مورد تکنیکهای مقیاس سازی، در فصل دهم پیرامون تحلیل محتوا، در فصل یازدهم در مورد منابع و کاربرد دادههای تجمیعی، در فصل دوازدهم در مورد پژوهش تطبیقی، در فصل در مورد تحلیل شبکه اجتماعی بحث شده است.
در فصل چهاردهم در مورد آمادهسازی و پردازش دادهها، در فصل پانزدهم در مورد توصیف دادهها و ساخت جداول و نمودارها، در فصل شانزدهم در مورد آمارههای توصیفی و توزیع دادههای تک متغیری، در فصل هفدهم در مورد آمارههای بررسی روابط میان دو متغیر، در فصل هجدهم در مورد آمارههای مربوط به بررسی روابط چندین متغیر، در فصل نوزدهم در مورد روشهای کیفی، در فصل بیستم در مورد مشاهده مستقیم در فصل بیست و یکم در مورد متدولوژی گروه متمرکز، در فصل بیست و دوم پیرامون مصاحبه تخصصی و نخبگان در فصل بیست و سوم در مورد نوشتن گزارش تحقیق و در فصل بیست و چهارم در مورد مرور و خلاصه مطالب ارائه شده در کتاب بحث شده است.
«تحلیل سیاسی تجربی: مقدمهای بر روشهای کمی و کیفی تحقیق در علوم سیاسی» تألیف یارول بی مانهایم با ترجمه رضا افخمی به همت دانشگاه امام صادق(ع)، به بهای 145000 ریال منتشر شد.
نظر شما