به گزارش خبرگزاری مهر، سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند با برگزاری مراسمی، سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی داشت. در این مراسم باشکوه، بیش از 400 نفر از مقامهای دولتی، دیپلماتهای مقیم، روسای سازمانهای بین المللی، خصیتهای علمی و فرهنگی، اصحاب رسانه، تجار و صاحبان صنایع شرکت کردند.
کاظم غریب آبادی، سفیر کشورمان در لاهه طی سخنانی در این مراسم، اظهار داشت: به دنبال محروم ماندن مردم ایران از حقوق اولیه و قرار داشتن تحت ستم رژیمی استبدادی، آنها برای تغییرات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در سال 1979 تحت رهبری امام خمینی (ره) قیام کردند و با انقلابی اسلامی موفق به تحقق استقلال، آزادی و برپایی نظام سیاسی شدند. دو ماه پس از انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی در نتیجه یک همه پرسی و با تأیید 98.8 مردم انتخاب و به تصویب رسید. ایران کشوری است که به مردم خود و مشارکت آنها در مدیریت کشور متکی است. در سال حداقل یک انتخابات در ایران برگزار می شود.
غریب آبادی همچنین افزود: در حالی که دولت جدید در حال برنامه ریزی برای سازماندهی مجدد مدیریت سیاسی و اقتصادی و پاسخ به درخواستهای بی جواب مانده طولانی مردم بود، هشت سال جنگ بر نظام نوین انقلابی تحمیل شد. با توجه به سیاست دوگانه برخی از بازیکنان بین المللی، ملت و دولت ایران به تنهایی به دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود پرداختند و خسارتهای عظیمی را متحمل گردیدند، بدون آنکه ناقض قوانین و هنجارهای بین المللی مجازات شود. مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ بازسازی خسارات آغاز کردند و پس از آن موفق به رسیدن به دستاوردهای بزرگ در زمینه های مختلف از قبیل علمی، پزشکی، فناوری نانو، سلولهای بنیادی، هوا فضا، ماهواره، دفاع، نظامی، آموزش و پرورش، بهداشت، صنعت، معادن، کشاورزی و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای شدند.
سفیر کشورمان در ادامه در خصوص سیاست هسته ای ایران اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به تمامی معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات پیوسته و تمامی تعهدات ناشی از آنها را نیز رعایت نموده است. ایران عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین عضو معاهده عدم اشاعه سلاحهای هسته ای است. فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران بر اساس حقوق معینه در ان. پی. تی. و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و تحت نظارت و اشراف آژانس بین المللی انرژی اتمی دنبال می شود. در راهبرد دفاع ملی جمهوری اسلامی ایران و همچنین در محاسبات راهبردی و آموزه های دینی ما، سلاحهای کشتار جمعی از هیچ جایگاهی برخوردار نیست.
وی افزود: مردم آگاه به آسانی می توانند تشخیص دهند که ریشه دلایلی که موجب اتهامهای رنگارنگ بی اساس متعدد علیه ایران شده، اراده قاطع، استقلال و به چالش کشیدن شیوه های ناعادلانه در عرصه بین المللی توسط ایران است و قطعا آنها درک می کنند که اقدامات اخیر غیر قانونی برای تحریم ملت ایران واکنشی به تحولات اخیر در منطقه حیاتی خاورمیانه و شمال آفریقا است که موازنه راهبردی قدرت در آن دگرگون شده است.
نماینده دائم کشورمان نزد سازمان منع سلاحهای شیمیایی افزود: ایرانیها ملتی صلح دوست اند و فرهنگ غنی و تاریخ ایران، ریشه در عقلانیت و تعامل با دیگر کشورها دارد و در حالی که حداقل در طول تاریخ معاصر همواره قربانی تهدید، سلاحهای شیمیایی، تروریسم و تجاوز بوده و در حالی که تحت فشار تحریمهایی با انگیزه های سیاسی و در تضاد با حقوق بین المللی و قانون بین المللی بشردوستانه قرار دارد، اما خود هرگز به چنین روشهای غیراخلاقی و غیر قانونی متوسل نشده است.
وی در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیکن محوری در منطقه، بسیار به صلح، آرامش، امنیت، آینده ای بادوام، پایدار و موفق برای ملتها علاقه مند است. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس احترام متقابل، عدم مداخله در امور داخلی دیگران، همزیستی مسالمت آمیز نه تنها با همسایگان خود، بلکه با دیگر کشورهای جهان بنیان نهاده شده است. این سیاست قطعی ماست که "انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ کس". ما بر این باوریم که تعامل سازنده و موثر در میان کشورها، راه را برای درک بهتر و متقابل و دستاوردها هموار می سازد.
غریب آبادی در پایان سخنرانی خویش با اشاره به روابط دو جانبه کشورمان با پادشاهی هلند گفت: تاریخ روابط دو کشور و ملت به 400 سال پیش باز می گردد. رابطه طولانی تاریخی که از چهار قرن گذشته تا امروز ادامه دارد و از طریق آن دو ملت و کشور آشنایی، درک مناسب و منافع کسب کرده اند.
لازم به توضیح است که به مناسبت سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همچنین مراسمی نیز با حضور کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه و نهادهای ایرانی مقیم و خانواده های آنان برگزار شد. سفیر کشورمان در لاهه در این مراسم نیز در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه های ملی، منطقه ای و بین المللی به ایراد سخنانی کرد.
مراسم دیگری نیز به همین مناسبت با حضور صدها تن از ایرانیان و دیگر مسلمان مقیم هلند در شهر لاهه برگزار گردید. در این مراسم، معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند، در خصوص نهضت امام خمینی (ره) و تأثیر آن بر بیداری مسلمانان سخنرانی کرد.
نظر شما