به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش دانش افزایی مدرسین آموزش خانواده استان البرز پیش از ظهر امروز با حضور بورقانی مدیر آموزش و مشاوره خانواده سازمان مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش، حلیمی مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز، طهماسبی نویسنده و محقق در حوزه تعلیم و تربیت خانواده، پیری رئیس انجمن اولیا و مربیان استان، مدیران نواحی آموزش و پرورش کرج و جمع کثیری از مدرسین حوزه آموزش و پرورش در کانون فرهنگی تربیتی امام علی (ع) برگزار شد.
در این همایش مباحثی همچون سبک زندگی، توجه به تربیت و پرورش دانش آموزان پیش از ورود به دانشگاه و جامعه، موانع تربیتی، ارائه راهکارهای مقابله با این موانع، نقش مدرسین در برپایی جلسات برای اولیا دانش آموزان به ویژه مادران برای ارائه راهکارهای درست تربیتی، نگاه تخصصی به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و تربیت و .....مطرح شد.
پس از سخنرانی مسئولان آموزش و پرورش پیرامون موضوع همایش طهماسبی نویسنده و محقق حوزه تعلیم و تربیت سخنرانی جامعی در خصوص آفت های موجود در این حوزه و ارائه راهکارهای مناسب برای تربیت صحیح و اصولی داشت که این سخنرانی جلسه را تبدیل به کلاس درسی کرده بود که با استقبال حضار مواجه شد.
انسان، تربیت و سبک زندگی سه عنصر جدایی ناپذیر
مدیر آموزش و مشاوره خانواده سازمان مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نقش تربیت در شکل گیری شخصیت انسان ها گفت: هدف از خلقت رسیدن به رشد و تعالی انسان بوده است که معیارهای رسیدن به این مهم در کتب آسمانی و از طرق وحی به پیامبران نازل شده است.
محمد رضا بورقانی ادامه داد: تربیت موضوعی است که تمامی آموزه های در آن می گنجد و احادیث ائمه اطهار در این زمینه روشنگر راه تربیتی ما است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی، اظهار داشت: انسان، تربیت و سبک زندگی سه عنصر جدایی ناپذیر هستند و باید سبک زندگی در درون خانواده ها شکل بگیرد.
مدیر آموزش و مشاوره خانواده سازمان مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش گفت: تلاش مسئولان برای القا آموزه های دینی اگر ریشه در خانواده نداشته باشد بی نتیجه خواهد بود و این تربیت باید در نهاد خانواده شکل گیرد و به جامعه منتقل شود.
بورقانی توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه تربیت را یکی از وظایف مهم مدرسین خانواده دانست و اذعان داشت: بنا به گفته ایشان نظام تعلیم و تربیت باید همتراز با نظام جمهوری اسلامی باشد و سند تحول نیز در راستای تاکیدات ایشان تهیه و تنظیم شد.
وی در ادامه به ارائه آماری در خصوص کلاس های آموزشی در این حوزه پرداخت و گفت: 12 هزار مدرس آموزش خانواده در سطوح تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر در کشور وجود دارد و در سال جاری نیز حدود 90 هزار دوره آموزشی برای خانواده های دانش آموزان در کشور برپا شده است.
مدیر آموزش و مشاوره خانواده سازمان مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش افزود: نقش مادران برای انتقال آموزه ها در این کلاس ها بسیار موثر است زیرا مادران محور تربیت محسوب می شوند.
جنگ فرهنگ دشمن را جدی بگیریم
یکی از نویسندگان و محققان حوزه تعلیم و تربیت که به عنوان کارشناس در این همایش دعوت شده بود به بیانی ساده سخنرانی خود را تبدیل به کلاس درس صمیمی کرد و در خلال سخنان خود به موضوعاتی همچون جنگ فرهنگی دشمن علیه ایران، توجه دشمن برای خدشه دار کردن بنیان خانوادها، کمرنگ جلوه دادن اعمال ناپسند توسط دشمن، آسیب های تهدید کننده دانش آموزان و .... اشاره کرد.
احمد طماسبی گفت: بعد از جنگ نظامی دشمن جنگی تمام عیار در حوزه فرهنگ را علیه کشور ما آغاز کرد و تمامی تلاش خود را برای از هم پاشیدن و ایجاد تزلزل در بنیان خانواده ایرانی به کار گرفت.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال های گذشته به جنگ فرهنگی دشمن در قالب های مختلف شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی، قتل عام فرهنگی، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و .... اشاره های فراوان داشته اند و این نشان از دغدغه های فراوان ایشان برای حوزه فرهنگ است.
نویسنده و محقق حوزه تعلیم و تربیت تاکید کرد: در جنگ نظامی ابزار، نفوذ در مرز، تجاوز به استان های مرزی و ... رخ داد در حالی که در جنگ فرهنگی افکار، نفوذ در مغز، تجاوز به اتاق کودکان و حریم خانواده رخ می دهد.
طماسبی با اشاره به متن یکی ار کتب غربی گفت: دشمنان در صدد هستند برای گسترش فرهنگ غربی احساس گناه ار اعمال ناپسند را در جوانان و نوجوانان از بین ببرند و تمام تلاش خود را به کار بسته اند برای رسیدن به موفقیت در اهدافشان کانون خانواده رابه نابودی بکشانند.
وی آسیب های زیادی در این دوره نوجوانان و جوانان ما را تهدید می کند، اظهار داشت: عدم ارتباط با خدا، کمرنگ شدن حجاب، تمایل جنس مخالف، استفاده نادرست ار فناوری های روز مانند اینترنت، موبایل و بازی های رایانه ای از جمله مهمترین این آسیب های هستند.
طهماسبی همچنین ازدواج های ناموفق و ندانستن وظیفه را از عوامل بحران در خانواده مطرح کرد.
نظر شما