دومین سالگرد انقلاب بحرین/

خستگی ناپذیری مردم در سایه تشدید سرکوبگری آل خلیفه و سکوت مدعیان

خستگی ناپذیری مردم در سایه تشدید سرکوبگری آل خلیفه و سکوت مدعیان

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با گذشت دو سال از آغاز انقلاب مسالمت آمیز در چهارده فوریه سال 2011، اعتراضات مردم بحرین با وجود تشدید سرکوبگری آل خلیفه و سکوت مدعیان متوقف نشده است.

مردم بحرین در حالی امروز دومین سالگرد انقلاب مسالمت آمیز خود را گرامی می دارند که همچنان قربانی نفاق و دوگانگی جامعه بین المللی هستند.

مردم بحرین همزمان با دیگر کشورهای عربی در سال 2011 قیام خود را آغاز کردند. با اوج گیری قیام مردمی در بحرین رژیم آل خلیفه که توان مقاومت در برابر خواسته های مردمی را نداشت، به نظامیان سعودی و برخی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس پناه برد.

با ورود نظامیان سعودی، سرکوب ملت بحرین در ابعاد شدید و جدی ادامه یافت. آنها نه تنها تظاهرات مردمی را با گلوله های ساچمه ای، پلاستیکی، گازهای سمی و خفه کننده و دیگر ابزار، سرکوب کردند، برای درهم شکستن قیام مردمی در بحرین، میدان اللولو را که مرکز قیام بود نیز تخریب کردند.

رژیم برای مقابله با قیام مردمی از شیوه های کثیفی همانند یورش به منازل مردم در نیمه های شب، ایجاد مزاحمت برای زنان، ابزار شنود و افسران اطلاعاتی بیگانه استفاده کرد.


آل خلیفه حتی به بهانه های مختلف، مناطق مختلفی را برای چندین روز به محاصره درآورد و زندگی روزمره مردم این کشور را فلج کرد.

اما همه این اقدامات ره به جایی نبرد، زیرا مردم بحرین با وجود اینکه رهبرانشان همچنان در زندان به سر می برند، شکنجه و بازداشت ها ادامه دارد و بسیاری از افراد هنوز به سر کارهای خود بازگردانده نشده اند، دست از قیام و خواسته های بر حق خود بر نداشته اند.

رژیم که همواره راهکار امنیتی را ترجیح داده است، اخیرا برای فریب افکارعمومی جهان طرح گفتگوهای ملی را مطرح کرده است در حالی که اصولا اعتقادی به گفتگو ندارد.

مخالفان بر این باورند که باید مسئولان آل خلیفه به عنوان مسبب مشکلات و در انحصار قرار دادن بسیاری از املاک و پستها در بحرین در گفتگوها حاضر شوند، در غیر این صورت، این گفتگوها بی نتیجه خواهد بود.

این در حالی است که مخالفان رژیم بحرین علاوه بر برگزاری تظاهرات به مناسبت دومین سالروز قیام مردمی در این کشور تلاشهایی را نیز در سطح بین المللی آغاز کرده اند و به برخی کشورها از جمله روسیه سفر کرده اند تا اوضاع بحرین را برای جامعه جهانی روشن کنند.


"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به فرا رسیدن چهارده فوریه معتقد است: تظاهرات مسالمت آمیز مردم که وارد سومین سال خود شده است با رفتارهای دوگانه سازمانهای مدعی دفاع از حقوق بشر روبرو بوده است.

وی می افزاید: با اینکه این تظاهرات در دو سال گذشته همواره به صورتی مسالمت آمیز و به دور از خشونتهای معمول برگزار می شده، اما حاکمیت بحرین ثابت کرده است که احترامی برای املت بحرین قائل نیست.

هانی زاده بیان کرد: استمداد رژیم آل خلیفه از رژیم آل سعود برای سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردم بحرین با معیارهای شناخته شده بین المللی مغایرت دارد.

وی افزود: قدرتهای بزرگ که همواره از گروههای تروریستی و سلفی در سوریه حمایت می کنند هیچ گونه واکنشی به سرکوب مردم بی دفاع بحرین از خود نشان نداده اند.

مردم بحرین در طول دو سال گذشته راهکارهای مناسب و قابل قبولی را برای برون رفت بحرین از بحران فعلی ارائه داده اند، اما رژیم آل خلیفه نمی خواهد به خواسته های مشروع مردم بحرین جواب دهد. مذاکرات بی نتیجه ائتلاف چهارده فوریه با رژیم آل خلیفه ثابت کرد که دایره مشارکت در این جزیره تنها در محدوده خاندان خلیفه قرار دارد.

وی اظهار داشت : حکام بحرین از 18 وزارتخانه موجود در این کشور کوچک، 15 وزارتخانه کلیدی را در اختیار دارند و تنها سه وزارتخانه را در اختیار سایر طیفهای بحرینی قرار داده اند.

هانی زاده تصریح می کند: انقلاب مردم بحرین در سومین سال خود، وارد فضای جدیدی خواهد شد و تظاهرات آینده مردم بحرین با خشونتهای بیشتر آل خلیفه روبرو خواهد شد.

به گفته وی، گفتگوی مطرح شده، صرفا برای وقت کشی است و رژیم آل خلیفه تا کنون به هیچ یک از خواسته های رهبران اپوزیسیون واکنش مثبت نشان نداده است و این نشان دهنده بی توجهی رژیم به حل سیاسی بحران در این کشور است.

کد خبر 1815149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha