به گزارش خبرگزاري مهر، اين تفاهم نامه در راستاي اجراي عمليات زيرساختي در روستاهاي هدف گردشگري و حوزه هاي دسترسي و نفوذ آنها براي عملياتي نمودن بهره برداري گردشگري از ظرفيتهاي آنها توسط نهادهاي مردمي در اين روستاها و با سرمايه گذاران بخش خصوصي امضا شده است.
براساس اين تفاهمنامه، 120 روستاي هدف گردشگري از 31 استان كه داراي مطالعات راهبردي گردشگري ميباشند به عنوان روستاهاي داراي اولويت براي تأمين زيرساختهاي موردنياز مطابق مطالعات انجام شده، در دستور كار جهت آغاز عمليات زيرساختي قرار گرفتند.شايان ذكر است طي تفاهمنامه منعقده در سال 1389 نيز عمليات زيرساختي در سي و يك روستاي هدف گردشگري داراي اولويت و مطالعات راهبردي ( از هراستان يك روستا ) آغاز شده است .
روستاهاي موضوع اين تفاهمنامه از فهرست روستاي هدف گردشگري معرفي شده توسط كارگروههاي استاني براساس شاخصهاي تدوين شده و بررسي لازم در كارگروه عملياتي روستاهاي هدف گردشگري با عضويت نمايندگان كليه دستگاههاي مربوطه انتخاب شده است.
وفق مفاد اين تفاهمنامه،وظايف دستگاههاي ذيربط مطابق با وظايف ذاتي آنها در روستاهاي هدف گردشگري موضوع تفاهمنامه به تفكيك تعيين شده و وزارت كشور از طريق سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور مكلف است اقدامات لازم را در خصوص مواردي ازقبيل: تأسيس دهياري در روستاهاي هدف گردشگري فاقد دهياري،كمك به احداث زيرساخت هاي خدماتي موردنياز برحسب نيازهاي روستا و با محوريت دهياري ها و پيگيري جمعآوري و دفع پسماندها براساس وظايف قانوني دهياريها در روستاها به عمل آورد.
وزارت راه و شهرسازي نيز اقدامات لازم را در خصوص توسعه و تعريض راه هاي روستائي و احداث راه هاي كنارگذر در صورت نياز ،احداث پاركينگ هاي بين راهي و اصلاح نقاط حادثه خيز انجام خواهد داد.
همچنين بنياد مسكن انقلاب اسلامي اقدامات لازم را در خصوص بازنگري در طرح هاي هادي روستاهاي هدف گردشگري،انجام مطالعات طرح هاي هادي در روستاهاي فاقد طرح هادي با رويكرد گردشگري ، پيش بيني كاربري هاي تفريحي و توريستي در اين طرح ها، جلوگيري از تغيير ساختار طبيعي روستا و مقاوم سازي ،حفظ سيماي روستا و استفاده از مصالح بومي با همكاري وزارت كشور انجام مي دهد.
به موجب مفاد اين تفاهم نامه، سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري اقدامات لازم را در خصوص ارائه مختصات و ليست جاذبه هاي طبيعي و گردشگري هر روستا و چگونگي بهره برداري از اين جاذبه ها،انتخاب سرمايه گذار و ارائه تسهيلات به سرمايه گذاران بخش گردشگري و تامين عرصه هاي موردنياز تاسيسات گردشگري با همكاري وزارت كشور از طريق سازمان جنگل ها،مراتع و آبخيزداري و بنياد مسكن انجام خواهد داد.
لازم به ذكر است در حال حاضر تعداد روستاهاي هدف گردشگري كشور 464 روستا ميباشد كه طي بررسي در كارگروههاي گردشگري استاني و كارگروه عملياتي روستاهاي هدف گردشگري و تصويب در هيئت محترم دولت تعيين شدهاند و افزايش آن به تعداد 1100 روستا با لحاظ كليه شاخصهاي مربوطه در دستور كار كارگروههاي يادشده قرار دارد.
بر اساس تفاهمنامه همكاري مشترك ميان وزارت كشور، وزارت راه و شهرسازي، سازمان ميراث فرهنگي، بنياد مسكن و مركز توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري، 120 روستاي كشور در 31 استان قطب گردشگري مي شوند.
کد خبر 1816894
نظر شما