رئيس موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" در اين زمينه گفت: پروژه بررسي تنوع ژنتيك پسته ايراني با استفاده از صفات كمي و كيفي و نشانگرهاي مبتني بر DNA در پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي با همكاري موسسه بانك ژن ملي گياهي و موسسه تحقيقات پسته كشور مراحل پاياني خود را سپري مي كند.
دكتر بهزاد قره ياضي تصريح كرد: دراين پروژه تنوع بيش از 240 ژنوتيپ پسته مشتمل بر 120 واريته زراعي و 120 تيپ وحشي تعيين شده است.
رييس موسسه بيوتكنولوژي كشاورزي خاطرنشان كرد: نتايج پيشرفت كار اين پروژه طي مقاله اي در اولين روز چهارمين سمپوزيوم بين المللي پسته و بادام كه از اول تا چهارم خرداد ماه در تهران برگزار مي شود ارائه شد.
وي در ادامه افزود: اين مقاله مورد استقبال شركت كنندگان در سمپوزيوم قرار گرفت و بر همين اساس تقاضاهاي همكاري از طرف كشور هاي تونس و آمريكا ارائه شد.
دكتربهزاد قره ياضي تصريح كرد: با توجه به اين كه، ايران بزرگترين توليد كننده و صادر كننده پسته در جهان مي باشد، اين پروژه از آن جهت حايز اهميت است كه با استفاده از انگشت نگاري DNA، امكان ثبت واريته ها را براي حفاظت از حقوق مالكيت ملي فراهم مي آورد.
وي يادآور شد: انگشت نگاري DNA روش پيشرفته اي است كه امروز علاوه بر كاربرد آن در پزشكي قانوني در بررسي تنوع زيستي، طبقه بندي گياهي، تعيين خلوص ژنتيك، و زمينه هاي مشابه، به ويژه در كشاورزي نيز كاربرد دارد.
رييس موسسه بيوتكنولوژي خاطر نشان كرد: پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي يكي از پيشرفته ترين موسسه هاي تحقيقاتي در منطقه خاورميانه و حتي آسيا در زمينه انگشت نگاري DNA است. تا كنون در اين موسسه انگشت نگاري DNA محصولاتي چون زيتون، برنج و برخي ازتوده هاي گندم، گردو و پسته به پايان رسيده است.
گفتني است، در چهارمين سمپوزيوم بين المللي پسته و بادام، در حدود 76 محقق از كشورهاي خارجي مانند آمريكا، تركيه، تونس، چين، استراليا، ايتاليا، مكزيك، يونان و بلژيك و ... و 300 محقق از موسسات پژوهشي و تعدادي از دانشگاه هاي كشور شركت كرده اند. اين سمپوزيوم از اول خرداد ماه آغاز شده و فردا پايان مي پذيرد.
همچنين اين سمپوزيوم با همكاري پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ايران، موسسه تحقيقات پسته، خانه كشاورز و انجمن بين المللي باغباني بر گزار شده است.
نظر شما