دكتر " عبدالحميد رياضي" نماينده علمي و سرپرست دانشجويان ايراني در روسيه با اعلام اين مطلب، در مورد روابط علمي كشورمان با دانشگاهها و مراكز علمي جهان به خبرنگار دانشگاهي " مهر " گفت : اگر مي خواهيم با كشورهاي مختلف روابط علمي برقرار كنيم بايد از پتانسيل اين كشورها به نحو شايسته اي استفاده كنيم .
وي در مورد روابط علمي ايران و روسيه گفت : ارتباط علمي ايران با روسيه فراز و نشيب هاي فراواني داشته است وما در حال حاضر در دوران تثبيت روابط علمي بسر مي بريم .
دكتر رياضي در مورد ويژگي هاي تحصيل در دانشگاههاي روسيه و جمهوري هاي تازه استقلال يافته شوروي سابق به خبرنگار دانشگاهي " مهر" گفت : يكي از مسايلي كه توجه به آن ضروري است مسئله زبان اين كشور است . علاقمندان ادامه تحصيل در اين كشور بايد زبان روسي را خيلي خوب و نه به صورت مقدماتي فرابگيرند تا بتوانند از آخرين دستاوردهاي علمي اين كشور استفاده كنند .
دومين نكته روش تحقيق خاص اين كشور است . با توجه به اين كه روسيه تنها كشوري است كه به نيروهاي داخلي خود متكي است، اگر ما بخواهيم با روش كلاسيك و استانداردي كه در كشورهاي اروپايي و آمريكا متداول است پيش رويم به نتيجه نخواهيم رسيد .
يكي ديگر از موانع تحصيل در روسيه سرماي اين كشور است كه باعث مي شود دانشجويان خارجي كشورهاي ديگر را به اين كشور ترجيح دهند البته بنده فكر مي كنم كه اين خود يك مزيت براي تحصيل در اين كشور محسوب مي شود، چون دانشجويان مي توانند بيشتر وقت خود را به دليل عدم امكان استفاده از تسهيلات تفريحي و سرگرمي به تحقيق و مطالعه بپردازند .
نماينده علمي كشورمان در روسيه به خبرنگار " مهر" گفت : براي ارتقاء ارتباطات علمي با ساير كشورها در حال حاضر نياز به برقراري ارتباطات قوي تري با اين كشورها داريم . به همين منظور بنده چندي پيش با ارسال نامه اي خطاب به وزير علوم، تحقيقات و فناوري زمينه هاي مهم علمي روسيه را براي ايشان عنوان كردم و از وي خواستم تا دانشگاههاي معتبر داخلي كه توانايي برقراري اين ارتباطات را دارند با مراكز علمي روسيه مرتبط كنيم. پيرو اين نامه نيز خوشبختانه چند تن از روساي دانشگاههاي ايران از روسيه بازديد كرده اند و ما با دانشگاه دولتي مسكو كه از مهمترين دانشگاههاي روسيه است در سطح رييس دانشگاه مذاكراتي انجام داده ايم و طرفين زمينه هاي همكاري را تشخيص داده اند كه اين مناسبات انشاءالله به زودي در سطح تبادل محقق، جنبه عملي خواهد يافت .
رايزن علمي ايران در مسكو در مصاحبه با " مهر " عنوان كرد :
همكاري هاي علمي ايران و روسيه گسترش مي يابد
" روسيه فدراتيو حتي پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي از نظر توليد علم در مقام دوم جهان و پس از آمريكا قرار دارد؛ ولي بخاطر سيستم خاص تحقيقاتي و آموزشي اين كشور، ما چنان كه بايد و شايد نتوانسته ايم از منابع علمي اين كشور استفاده كنيم . "
کد خبر 19013
نظر شما