۱۵ خرداد ۱۳۸۴، ۱۲:۳۱

دبير انجمن حمايت از برنج كشور در گفت و گو با "مهر"

كاهش هزينه توليد برنج براي ورود به WTO الزامي است

دبير انجمن حمايت از برنج گفت : كاهش هزينه تمام شده برنج علاوه بر خودكفايي در توليد اين محصول موجب رقابتي كردن اين محصول در بازارهاي جهاني و ورود به سازمان تجارت جهاني خواهد شد .

جميل عليزاده شايق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب و با اشاره به اينكه خودكفايي در توليد برنج  فقط  در جهت  افزايش توليد بدست نمي آيد افزود: خودكفايي در توليد برنج  زماني بايد  اتفاق افتد كه صد در صد از نظر فني و تخصصي در توليد اين محصول به خودكفايي رسيده باشيم .

وي كاهش ضايعات برنج را راهكاري براي جلوگيري از واردات و خودكفايي در توليد اين محصول ذكر كرد و گفت: در حال حاضر سالانه حدود 200تا  300 هزار تن برنج در كشور ضايع مي شود  كه با توجه به واردات 300 تا 350 هزار تني برنج  با كاهش ضايعات مي  توان از واردات  اين محصول جلوگيري كرد .

عليزاده اجراي طرح  اصلاح كارخانجات شالي كوبي ، كاهش ضايعات قبل از كاشت و مكانيزه كردن كشت را از عوامل موثر در كاهش ضايعات برنج دانست .

وي با اشاره به اينكه حدود 50 درصد از هزينه توليد برنج  شامل دستمزد كارگر است ، تصريح كرد:  سرمايه گذاري در بخش كشاورزي با هدف  مكانيزه شدن كشت برنج و حمايت دولت از يكپارچگي اراضي  مي تواند موجب كاهش  هزينه توليد برنج شود .

عليزاده  پرداخت هزينه صد درصدي طرح ثبت ، تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي  از سوي دولت و حمايت وزارت جهاد كشاورزي براي در اختيار قرار دادن ماشين آلات كشاورزي از طريق انجمن برنج به كشاورزان را موجب مكانيزه شدن كشت برنج در كشور دانست .

 وي  در مورد ورود ايران به سازمان تجارت جهاني ، گفت: كاهش هزينه توليد برنج در كشور مي تواند نقش مهمي در  رقابتي كردن اين محصول در بازارهاي جهاني و ورود به سازمان تجارت جهاني داشته باشد .

کد خبر 190543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha