۱۶ خرداد ۱۳۸۴، ۱۸:۳۶

امتياز بندي براي پرداخت حقوق كاركنان روشي ناموفق در ايران است

امتياز بندي براي پرداخت حقوق كاركنان روشي ناموفق در ايران است

مركز پژوهشهاي مجلس در خصوص لايحه مديريت خدمات كشوري اعلام كرد: امتياز بندي براي پرداخت حقوق كاركنان روشي ناموفق در ايران است.

 به گزارش  خبرنگار اقتصادي خبرگزاري مهر كارشناسان مركز پژوهشهاي مجلس معتقدند : روش امتيازي در ايران ناموفق است و سبب كاهش كارايي در دستگاههاي اجرايي ميگردد. چون امتيازات به تشخيص مدير است و مدير بر اساس شايستگي و كارداني انتخاب نشده است و در نهايت اطاعت كوركورانه از مدير به خاطر افزايش امتياز و دستمزد كه مبتني بر نظام خانواده و اداره امور آن مي باشد ، كاركارشناسي به تدريج در جهت افكار مدير هدايت مي شود.

به عقيده اين كارشناسان اين امر باعث مي شود كارها از نقد و بررسي مبرا گشته و نظام اداري درجهت عكس كارايي حركت خواهد كرد.

در اين گزارش همچنين آمده است: پيش نويس لايحه مديريت  خدمات كشوري تلاش داشته است كه مشخصات يك " دولت خوب" را هدفگذاري نمايد، به همين جهت به جاي واژه " قانون استخدام كشوري " ( كه آخرين اصلاحيه آن در سال 1345 صورت گرفت) از واژه " مديريت خدمات كشوري " بهره گيري كرده است زيرا اولي صرفا به تنظيم روابط استخدامي كاركنان دولت مي پردازد و حال آن كه دومي به تنظيم روابط سه جانبه : دولت ، مردم وكاركنان مي پردازد.

در اين گزارش آمده است: به همين جهت به لحاظ آن كه دولت و مردم نيز در اين لايحه به ميان كشيده شده اند؛ لذا طراحان و نويسندگان آن تصور فرموده اند كه با به كارگيري صرف برخي از واژه ها مي توان به صورت عملي و عيني  و كاربردي " دولت خوب " را پياد كرد .

 از اين رو در لايحه مزبور ، از ادبيات اغراق آميزي براي ايجاد يك " دولت خوب " استفاده شده است كه اصولا قلمرو كوچكي نظير يك قانون استخدامي  ، نه تنها نمي تواند محقق كننده اين آرزوها و روياها باشد ، بلكه علي القاعده حتي سند چشم انداز بلند مدت 20 ساله ( كه يك سند آرماني است) و نه در برنامه چهارم توسعه  چنين ادبياتي وجود ندارد.

به عقيده كارشناسان مركز ، بايد عنايت داشت كه در يك لايحه كه به صورت قانون تصويب مي شود علي القاعده بايد احكام مرتبط با " بايدها" و " نبايدها" همراه با مصداق هاي اجرايي وعملياتي آن تعيين و تنفيذ شوند و  نه روياها، و آرزوها .

دراين گزارش آمده است:  به عنوان مثال صرف اين كه گفته شود" دولت عاري از فساد و تبعيض " صفات  رذيله مزبور مرتفع نخواهند شد بلكه بايد مصاديق عملياتي و اجرايي مقابله با فساد و تبعيض و سازوكارهاي پياده سازي آن طراحي شوند.

کد خبر 192031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha