محمد حسين نيرومند، كارشناس و محقق رسانه، درباره شرايط مجري گري در شبكه هاي مختلف سيما به خبرنگار تلويزيوني " مهر " گفت: مساله بر سر اين است كه بايد ببينيم توقع رسانه از مجري چيست و توليد كنندگان برنامه از مجري چه مي خواهند. ما در اين زمينه با دو گونه مجري مواجهيم. يك گروه مجري هايي هستند كه مولفند و توانايي اجراي برنامه را بر اساس خط كلي برنامه و اندوخته هاي علمي خود دارند و گروه ديگر را مجري هايي تشكيل مي دهند كه اجرا كننده صرف هستند و وابستگي به متن و گفته هاي دست اندركاران توليد دارند.
وي ادامه داد: در سالهاي گذشته به دليل اينكه كمتر توليد كنندگان اعتماد مي كردند كه برنامه را به دست مجري بسپارد، تعداد مجريان مولف تلويزيون كم شدند. اگر تلويزيون به سمتي حركت كند كه مجري ها بيشتر مطالعه كنند و از توانايي ها اجرايي بالاتر و دانش روز برخوردار شوند، در عرصه مجري گري تلويزيون شرايط بهتري فراهم مي آيد. براي نمونه مي توانم به مجري بخش ويژه خبري شبكه دو سيما اشاره كنم كه به وسيله آقاي حيدري به اجرا در مي آيد. بخش عمده اي از جذابيت و برقراري ارتباط اين برنامه مرهون اجراي خوب اين مجري است. به عقيده من در زمينه هنري، جامع الشرايط بودن مجري از اهميت زيادي برخوردار است كه مجري هاي ما، كمتر از اين ويژگي برخوردارند. به نظر من تلويزيون براي دستيابي به مجرياني توانا و مطلع و مسلط از اهالي مطبوعات بيشتر مي تواند استفاده كند.
نيرومند در پاسخ به اينكه پديده بازيگر- مجري كه در تلويزيون ما به وجود آمده است، به دليل عدم اطلاع كافي بازيگران از وجوه مجري گري و دانش كم در زمينه برقراري ارتباط مستقيم با بيننده، مي تواند به اين عرصه لطمه بزند، اظهار داشت: مشكل، بازيگران نيستند، مشكل افرادي هستند كه دست به انتخاب اين افراد مي زنند. يك بازيگر سعي مي كند كه اجرا را با نوعي بازي ادامه كند و بازي كردن با يك موضوع جدي نمي تواند نسبت داشته باشد. وقتي بازيگر در مقام يك مجري قرار مي گيرد، مساله اجراي برنامه را تحت تاثير قرار مي دهد و اين مساله مي تواند مجري گري را مخدوش كند.
اين كارشناس رسانه ادامه داد: تلويزيون ما از برنامه هاي متنوع و مختلفي برخوردار است كه بازيگر - مجري مي تواند در برنامه هايي كه اتفاقا" به يك بازيگر بيشتر احتياج دارند تا يك مجري صرف، مورد استفاده قرار بگيرد و حتي برنامه را هم جذاب كند. اما وقتي ما به يك مقوله جدي سياسي، فرهنگي، اجتماعي و ... بر مي خوريم، چندان مناسب نيست كه يك بازيگر در نقش مجري ظاهر شود. چون حضور يك بازيگر مي تواند اين ذهنيت را براي بيننده در بر داشته باشد كه اكنون هم در حال تماشاي يك بازي است. اين مشكل به خاطر كمبود مجري به وجود مي آيد. چون تعداد مجري هايي كه هم خوش چهره ( فتوژنيك ) باشند و هم از توانايي اجرايي گرم و دلچسب برخوردار باشند، در تلويزيون كم است.
وي با اشاره به اينكه رويكرد تلويزيون در استفاده از مجري ها بايد تغيير كند، توضيح داد: وقتي مجري خوب در تلويزيون كم باشد، رسانه مجبور به استفاده از منابع مختلف تامين نيروي انساني مي شود كه راديو يا بازيگران سينما از جمله اين منابع است. اين مساله از آنجا ناشي مي شود كه تلويزيون كمتر به تربيت مجري انديشيده است. به عقيده من هر چند كه تلويزيون يك رسانه بصري شناخته مي شود و تصوير در اين رسانه از اهميت بسيار زيادي برخوردار است، اما به طور كلي همچنان تسلط بر كلام و استفاده از كلام نافذ، رمز موفقيت يك مجري به شمار مي رود كه تلويزيون بايد در انتخاب افرادي كه از اجرايي خوب و سواد و اطلاعات قابل توجهي برخوردارند، وسواس بيشتري نشان دهد.
آسيب شناسي مجري و مجري گري در تلويزيون - 6
محمد حسين نيرومند: تلويزيون مجري حرفه اي كم دارد / در ميان مجريان تلويزيون چهره "فتوژنيك" نمي بينيم
به عقيده من همانطور كه تلويزيون در فعاليت هاي رسانه اي خود حرفه اي نيست، از نظر اجرا هم تلويزيون، مجري خوب كم دارد.
کد خبر 197887
نظر شما