۱ اسفند ۱۳۹۱، ۸:۳۸

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

یکی از امضا کنندگان نامه به مرسی در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت مصر: عمل به تکلیف کردیم

یکی از امضا کنندگان نامه به مرسی در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت مصر: عمل به تکلیف کردیم

یکی از امضاکنندگان نامه 17 اندیشمند ایرانی به مرسی در خصوص علت ارسال این نامه به رییس جمهور مصر گفت: ما مامور به انجام وظیفه تکلیف هستیم و به نتیجه چه چیزی که حاصل خواهد شد خیلی فکر نمی کنیم و هرگز چنین ادعایی نکردیم که می خواهیم الگوی که در ایران داریم را به آنها تحمیل کنیم.

فرهاد رهبر در گفتگو با خبر گزاری مهر با بیان اینکه مصر از جمله کشورهایی است که مردمش در بیداری اسلامی درجهان اسلام پیش قدم بودند، اظهار داشت: رییس جمهور مصر هم جزو اولین روسای جمهور منتخب برخاسته از نهضت مردمی مردم مسلمان مصر محسوب می شود.

وی با یبان اینکه اگر این فرضیه را بپذیریم که انقلاب اسلامی ایران الگوی بیداری اسلامی در جهان اسلام است، اذعان کرد: قاعدتا باید پس از به سرانجام رسیدن انقلاب در کشورهای اسلامی و سرنگون شدن طاغوت در آن کشورها و استقرار حکومت اسلامی الگوی نظام اسلامی ایران به این کشورها معرفی شود.

رییس دانشگاه تهران ادامه داد: نیت و قصد اندیشمندانی که این نامه را امضا کرده اند برای اقامه حق بوده است  و اینکه که بتوانند این الگوی اسلامی را به عنوان یک الگوی موفق به جهان اسلام معرفی کنند.

رهبر تصریح کرد: در این الگوی موفقی که ما معرفی کردیم به برنامه ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است و تاکید ما عمدتا بر بیان پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران از زبان دیگران بوده است.

وی افزود: ما این را استنباط کردیم که مشاوران یا افرادی ممکن است به حکام کنونی مصر چنین القا کنند که اساسا دین الگوی مناسبی برای حکومت داری نیست.
 

استنباط سخنگوی ریاست جمهوری ممکن است از جوانب مشاورانی باشد که به الگوی دینی معتقد نیستند

این استاد دانشگاه با اشاره سخنان سخنگوی ریاست جمهوری مصر در پاسخ به این نامه اظهار داشت: ممکن است که این فرد نیز که چنین استنباط و برداشتی داشته است به واسطه آن مشاورران چنین ذهنیتی برایش بوجود آمده باشد.

وی ادامه داد: ما دراین نامه می خواستیم به سوال هایی نظیر اینکه  آیا دین می تواند با مسائل سیاست پیوند خورد و یا اینکه الگوی اسلامی می تواند راهکاری برای اداره حکومت باشد، پاسخ دهیم.

رهبر تاکید کرد: ما اینجا خواستیم به رییس جمهور مصر اطمینان دهیم که ما با یک زیر ساخت معرفت دینی و با یک الگوی دینی توانسته ایم حکومت موفقی را به جهان اسلام عرضه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این نامه از مصادیق کامل اقامه حق و امربه معروف است، بیان داشت: این اساتید به عنوان یک مسلمان قصدشان انجام یک فرضیه دینی و ادای تکلیف بوده است است و به نتیجه فکر نکرده اند که چه کسی چگونه فکر می کند یا عمل خواهد کرد.
 

ویرایش اول نامه را تغییر دادیم

وی با بیان اینکه در ویرایش اول نامه می خواستیم الگوی ایرانی و اسلامی را معرفی کنیم، اظهار کرد: اما برخی از دوستان به خوبی اشاه کردند که الگوی اسلامی درست است و ایرانی تنها مختص ایرانی است و قاعدتا بایستی الگویی متناسب با  مقتضیات، فرهنگ و تاریخ و مسائل سیاسی و اجتماعی آن کشور تهیه و تدوین شود.

رهبر ادامه داد: ما این ادعا را داریم که ما با ریل گذاری معرفت دینی که برگرفته از مبانی اسلامی است توانسته ایم یک الگوی ایرانی در در کشور خودمان پیاده کنیم.

وی تاکید کرد : خطاب ما به رییس جمهور مصر این بوده است که" آقای مرسی شما هم می توانید بر اساس و بر مبنای الگوی دینی و آن هم دین اسلام یک الگوی اسلامی-مصری برای خودتان داشته باشید".


الگوی ایران اسلامی را به آنها تحمیل نکردیم

رییس دانشگاه تهران اضافه کرد: ما هرگز چنین ادعایی نکردیم که می خواهیم این الگویی را که در ایران داریم به آنها تحمیل کنیم.

وی بیان داشت: ما گفتیم مبانی ما مبانی اسلامی است و قصدمان این بوده است که به این موضوع پاسخ دهیم که چرا حکومت دینی می تواند یک برنامه و یک الگو برای اداره حکومت باشد.

رهبر تصریح کرد: این ادعای ما بوده است و در انتهای نامه هم گفتیم که ما آماده ایم که تجارب خودمان را به عنوان یک مشاور در اختیار شما قرار دهیم.

وی افزود: ما مامور به انجام وظیفه تکلیف هستیم و به نتیجه خیلی فکر نمی کنیم که چه چیزی حاصل خواهد شد و ما به عنوان یک مسلمان تکلیف خودمان را انجام داده ایم.

به گزارش مهر ، به دنبال ارسال نامه 17 اندیشمند و متفکر ایرانی به محمد مرسی، ریییس جمهور مصر، یاسر علی در گفتگو با روزنامه‌ الشروق مصر گفت: مصر الگوی خاصی برخواسته از اراده ملی‌اش دارد و ارتباطی هم به هیچ الگوی دیگری ندارد.

17 اندیشمند و استاد ایرانی همزمان با دومین سالگرد پیروزی انقلاب مردم مصر در نامه‌ مهمی به رییس ‌جمهور مصر با اشاره به تجربه گرانقدر انقلاب اسلامی ایران در مرحله نظام سازی مبتنی بر اصول شریعت اسلام و همچنین برکات، دستاوردها و پیشرفت‌های خیره کننده در سایه حکومت دینی و مشارکت عظیم مردمی، به یادآوری مواردی از پیشرفت‌های ایران اسلامی در حوزه‌های مختلف با استناد به آمارهای مراکز معتبر جهانی پرداختند و تأکید کردند: توصیه می‌کنیم مبنا و الگوی قطعی و عملی مدیریت مصر را بر پایه اسلام عزیز قرار دهید و در این مسیر، اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را به دولت و ملت مصر انتقال دهند.

متن کامل این نامه به امضای دکتر علی اکبر ولایتی (استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)،‌ دکتر غلامعلی حدادعادل (نماینده مجلس و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد (استاد حقوق فقه و فلسفه اسلامی)، دکتر احمد احمدی (استاد سابق دانشگاه تهران)، دکتر سعید رضا عاملی (استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران)، دکتر جلیل تجلیل (استاد نمونه دانشگاه)، دکتر سید علیرضا مرندی (نماینده مجلس و استاد برتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، دکتر صادق آئینه‌وند (استاد نمونه تاریخ اسلام)، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی (موسس موسسه حکمت و فلسفه ایران)، دکتر فرهاد رهبر (رئیس دانشگاه تهران)، دکتر رضا روستا آزاد (رئیس دانشگاه صنعتی شریف)، دکتر غلامرضا اعوانی (استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر کریم مجتهدی (استاد فلسفه دانشگاه تهران)، دکتر محمد رضا گنجعلی (رئیس پردیس علوم دانشگاه تهران)، دکتر محمد رضا مخبر دزفولی (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی)، دکتر محمد علی معلم دامغانی (رئیس فرهنگستان هنر) و دکتر منصور خلیلی عراقی (رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران) رسیده است.

کد خبر 2001079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha