به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، مهندس ژاله مجيب مدير كل پارك ها و مراكز رشد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دركارگروه ارزيابي "واحدهاي فناور" مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي (رويش) گفت: درحال حاضر هر يك از مراكز رشد شيوه خاص خود را در ارزيابي شركت ها و واحدهاي فناور خود اعمال مي كنند و تلاش مي شود مدل استاندارد و يكنواختي را براي ارزيابي عملكرد واحدهاي فناور جهت بررسي ميزان رشد و موفقيت آنها در مركز رشد تدوين كنيم.
وي تاكيد كرد: مدل هاي موجود توان ارزيابي برخي پيچيدگي هاي موضوعات مربوط به مراكز رشد را ندارند و به اين منظور پروژه ارزيابي واحدهاي فناور با همكاري مركز رشد رويش در حال انجام است.
وي درباره ارزيابي فعاليت "مراكز رشد" نيز افزود : آيين نامه مربوط به ارزيابي مراكز رشد تصويب، تاييد و ابلاغ شده است و يك گروه ناظر اطلاعات مربوط را در فرآيند فعاليت و ارزيابي مراكز رشد مورد بررسي و تحليل قرار مي دهند.
مهندس مجيب با تصريح اينكه درحال حاضر 38 مركز رشد داراي مجوز در كشور فعال هستند، خاطرنشان كرد: با بررسي هايي كه از فعاليت مراكز رشد انجام مي شود، مراكز رشد فعال مورد حمايت قرار گرفته و مجوز مراكز رشد ضعيف لغو گردد.
مدير كل مراكز رشد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از افزايش تعداد مراكز رشد در سال جاري خبر داد و افزود: تعداد مراكز رشد تا پايان امسال به 50 مركز مي رسد و در سال هاي آينده متناسب با نياز كشور مراكز رشد جديد تاسيس خواهد شد.
مهندس حبيب الله اصغري رييس مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي (رويش) نيز با اشاره به پروژه ارزيابي واحدهاي فناور، به قابليت هاي مدل مورد بحث اشاره كرد و يادآور شد: براي ارزيابي عملكرد واحدهاي مستقر در مراكز رشد از "منطق فازي" و "شبكه هاي عصبي" استفاده شده است كه با توجه به توانايي هاي اين روش در استخراج خبرگي كارشناسان وتبديل آن به "مدل شماتيك" بسياري از نواقص موجود در ساير مدل هاي ارزيابي مانند تصميم گيري چند گانه MADM و روش تعالي سازماني EFQM مرتفع شده است.
گفتني است، در اين كار گروه نمايندگاني از پارك ها و مراكز رشد علم و فناوري از جمله اصفهان، سمنان، يزد، گيلان و مراكز رشد پليمر و رويش حضور داشتند.
نظر شما