۳ اسفند ۱۳۹۱، ۱۶:۱۱

ابراهيمي:

روند واردات برخي كالاها مطلوب نيست/ لزوم آينده نگري براي صادرات كاشي

روند واردات برخي كالاها مطلوب نيست/ لزوم آينده نگري براي صادرات كاشي

يزد - خبرگزاري مهر: نائب رئيس كميسيون اقتصادي مجلس، روند واردات برخي كالاها به ويژه كالاهاي صنعتي به كشور را با توجه به ظرفيت، توان و ذخائر موجود در ايران نامطلوب دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ابراهيمي، پيش از ظهر پنج شنبه در نخستين جشنواره لعاب، كاشي و سراميك ايران در اتاق بازرگاني يزد اظهار داشت: با گذشت 34 سال از عمر انقلاب اسلامي، از ذخائر نسبي و منابع معدني آن طور كه شايسته است بهر نگرفته ايم و هنوز سلانه 10 ملييون واردات فولاد داريم.

وي افزود: به تازگي فرمان 23 ماده اي از سوي مقام معظم رهبري براي نقشه راه توليد ملي به صنعتگران و توليد كنندگان ارائه شده و تاكيد ايشان استفاده از اقتصاد مبتني بر توليد دانش بنيان است.

ابراهيمي عنوان كرد: در برخي كالاهاي صنعتي نيز توانسته ايم رشد خوبي داشته باشيم اما در صادرات آن توفيق نداشته ايم و لازم است در اين زمينه آينده نگري داشته باشيم.

وي با بيان اينكه كاشي و سراميك از عمده كالاهاي صادراتي استاني نظير يزد است، افزود: اين كالا اكنون تنها به افغانستان، پاكستان و عراق و چند كشور محدود اروپايي صادر مي شود كه بازار اين كشورها نيز به زودي اشباع مي شود بنابراين لازم است آينده نگري و برنامه درازمدت براي صادرات اين محصول انجام شود.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان يزد نيز در اين مراسم اظهار داشت: كانون صنعت كاشي، سراميك و لعاب ايران با اتكا به صنعتگران و دانشگاهيان در كشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

محمدمهدي زارع اظهار داشت: اين كانون كه دبيرخانه آن در پارك علم و فناوري يزد مستقر است و رياست آن را استاندار يزد بر عهده دارد براي اولين بار در كشور تشكيل شده و هدف آن تدوين نقشه راه توسعه اين رشته از صنايع كشور است كه هشت كارگروه را در بردارد.

وي با اشاره به اينكه يزد قطب مهم صنعت كشور است، افزود: استان يزد در زمينه صنعت رتبه ششم كشور را داراست و با توجه به اينكه داراي مردماني سختكوش و نجيب است، محصولات و توليدات يزد برند ويژه اي دارد.

زارع يادآور شد: هم اكنون براي 750 واحد صنعتي مجوز صادر شده است و به جرات مي توان گفت كه يزد كارگاه توليدي كشور است و با توجه به شرايط خاص اقليمي اين استان، صنعت كاشي و سراميك يزد 50 درصد از كاشي و سراميك كشور را توليد مي كند.

عضو هيئت علمي دانشگاه يزد نيز در اين مراسم اظهار داشت: استان يزد از ديرباز قطب اصلي توليد كاشي و سراميك ايران بوده است و اميد است با اتصال حلقه تعامل بين دانش و صنعت اين  رشته توسعه و رشد يابد.

اولياء اظهارداشت: از پارك علم و فناوري براي ايجاد و برگزاري اين جشنواره تقدير و تشكر مي كنم و با توجه به اينكه 90 هزار دانشجو در يزد مشغول به تحصيل هستند، نقشه راه اين كانون بايد پربار تر تدوين شود.

وي عنوان كرد: 206 شركت فناور در يزد فعاليت دارند كه با برنامه ريزي مي توان از ايده و طرحهاي دانشگاهيان در صنعت كاشي و سراميك بهره برد.

به گزارش مهر، در اين جشنواره ميزگردي براي اجراي مطلوب نقشه راه توسعه صنعت كاشي و سراميك كشور برگزار شد كه اعضاي آن متشكل از اعضاي خانه صنعت و معدن، سازمان صنعت و تجارت و نائب رئيس كميسون مجلس، اتاق بازرگاني و مديركل تجاري سازي معاونت رئيس جمهور بودند.

کد خبر 2003324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha