۵ اسفند ۱۳۹۱، ۱۷:۴۹

آشنا تشریح کرد:

برنامه‌های جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی/ تعطیل کردن تئاتر برای نگارش متن‌های باارزش!

برنامه‌های جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی/ تعطیل کردن تئاتر برای نگارش متن‌های باارزش!

مدیر کل مرکزی هنرهای نمایشی در نشست خبری اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی با اشاره به اینکه نگارش نمایشنامه اصلی‌ترین نیاز جامعه تئاتری است، عنوان کرد: حتی ارزش دارد که به خاطر نگارش متون ارزشمند دو سال تئاتر را تعطیل کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی بعدازظهر امروز 5 اسفندماه در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.

در این نشست خبری علاوه بر علی ایزدی دبیر جشنواره و رئیس بنیاد ادبیات نمایشی و قادر آشنا مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، هنرمندانی چون مسعود دلخواه، حسن باستانی، ایوب آقاخانی، محمدعلی دشت‌گلی، اعظم بروجردی، احمد جولایی و اسماعیل خلج حضور داشتند.

نمایشنامه پایه و اساس نمایش است

در ابتدای نشست قادر آشنا عنوان کرد: در حوزه نمایش اگر همه کارها را هم تعطیل کنیم و تنها به نگارش نمایشنامه برای یک یا دو سال بپردازیم ارزش دارد؛ زیرا نمایشنامه پایه و اساس نمایش است. همچنین معتقدم که بنیاد ادبیات نمایشی باید زودتر تشکیل می‌شد چون همیشه مبحث نمایشنامه‌نویسی در ذیل جشنواره های دیگر قرار می‌گرفت اما با برگزاری جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی ما می‌توانیم شاهد اجراهایی با کیفیت بالاتر باشیم.

مدیر کل مرکزی هنرهای نمایشی ادامه داد: بنیاد ادبیات نمایشی با رسالت پرداختن به موضوع نمایشنامه‌نویسی و برای سامان دادن به نمایشنامه‌هایی که اجرا شده و یا نتوانستند روی صحنه بروند سامان داده شده‌اند. امروز شاهد اثرات مثبت تجربه برگزاری چهار فصل تئاتر ایران را که از 4 سال قبل به همت ایوب آقاخانی آغاز شده است، هستیم که امیدوارم تاثیرات بنیاد ادبیات نمایشی هم به زودی مشخص شود.

از اساسنامه بنیاد ادبیات نمایشی چه خبر؟

وی در ادامه درباره شکل‌گیری اساسنامه بنیاد ادبیات نمایشی توضیح داد: ما تلاش کردیم که کارهای بنیاد متوقف نشود و در کنار آماده‌سازی اساسنامه، این بنیاد نیز به فعالیت‌های خود ادامه می دهد. اساسنامه‌ای آماده شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تصویب ارائه شده است. در حال حاضر نیز هیات مدیره موقت در حال انجام کارهایشان هستند، دبیرخانه نیز شکل گرفته و بانک اطلاعاتی هنرمندان در حال فعالیت است.

وی افزود: نمایشنامه‌نویسی نیاز جدی جامعه هنرمندان ماست. بنیاد ادبیات نمایشی هم در دوره بعدی مدیریت مرکز هنرهای نمایشی مطمئنا باید در اولویت قرار گیرد. معتقدم اگر سال آینده را با چاپ حداقل صد نمایشنامه خوب به پایان نبریم کار ما درست به انجام نرسیده است. بنابراین من تضمین می کنم که از آثار برگزیده این جشنواره حمایت شود.

جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی؛ دهه سوم اردیبهشت‌ماه

در بخش دیگری از این نشست علی ایزدی دبیر جشنواره عنوان کرد: اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی قرار بود 21 فروردین 92 آغاز شود و مهلت ارسال آثار نیز تا پایان بهمن 91 بود اما به دلیل مشغول بودن هنرمندان کشور در جشنواره تئاتر فجر و چون در دفترچه فراخوان نیز اعلام شده بود که آثار باید حتما جدید باشند، تصمیم بر این شد که مهلت ارسال آثار تا 20 فروردین ماه تمدید شود و جشنواره نیز در طول 3 روز و در دهه سوم اردیهبشت ماه برگزار شود.

وی ادامه داد: در دو روز اول، برگزاری کارگاه‌های آموزشی را خواهیم داشت و در روز سوم تا قبل از اختتامیه تلاش می کنیم تا یکی از هنرمندان خارجی و فعال در حوزه ادبیات نمایشی را به ایران دعوت کرده و با حضور وی یک نشست تخصصی برگزار کنیم.

12 میلیون تومان برای بهترین نویسنده نمایشنامه

در اولین دوره این جشنواره تلاش شده است جوایز جشنواره درخور هنرمندان تئاتر باشد. به این ترتیب جایزه نفر اول 12 میلیون تومان، نفر دوم 8 میلیون و نفر سوم شش میلیون تومان خواهد بود. همچنین قرار بود در کنار رتبه های اول تا سوم نیز 3 نفر مورد تقدیر قرار بگیرند و سه میلیون تومان به آنها هدیه داده شود اما با صحبت هایی که انجام شد قرار است این سه میلیون به دو میلیون کاهش یابد اما به جای سه نفر از نفر تقدیر شود.

وی ادامه داد: تا این لحظه 215 نمایشنامه به دفتر دبیرخانه رسیده است. دو تیم داوری متشکل از سه نفر تشکیل می‌شود که جداگانه همه کارها را مورد بررسی قرار می دهند و هر دو گروه آثار را بازخوانی خواهند کرد که نهایتا 20 یا 30 نمایشنامه ارائه می شود و پس از آن یک گروه 5 نفری با تجربه تر این آثار را بررسی و برگزیدگان را معرفی می کنند.

اجرای عمومی برای سه گروه اول

وی در ارتباط با حمایت از نمایشنامه نویسان برگزیده عنوان کرد. سه گزینه اول تا سوم آثارشان حتما به چاپ خواهد رسید همچنین با هماهنگی هایی که با قادر آشنا و سید صادق موسوی رئیس تئاتر شهر انجام شده قرار است که سه گروه اول بتوانند در تئاتر شهر اجرا بگیرند. همچنین قرار است از گروههای تقدیر شده نیز حمایت شود. با کانون نمایشنامه نویسان خانه تئاتر نیز هماهنگی هایی برای برگزاری برنامه های آموزشی انجام شده است.

در پایان این مراسم با حضور قادر آشنا، علی ایزدی و اسماعیل خلج از پوستر اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی رونمایی شد.

کد خبر 2004576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha