به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا آیتاللهی رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در مراسم رونمایی از کتاب «نظریه اخلاقی زکریای رازی» که امروز 7 اسفند در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد سخنرانی کرد.
وی در ابتدای سخنانش وجود فلسفه در ایران را یک نعمت دانست و گفت: یکی از نقاط قوت مملکت ما داشتن فلسفه است و این در هر کشوری صادق نیست، برای نمونه در کشور مالزی اثری از فلسفه یافت نمیشود.
وی افزود: اما موضوع اینجاست که با وجود قوت فلسفه در کشور ما، دغدغههای فلسفیمان روی هوا میماند و مدام با این سوال حتی از سوی دانشجویان روبرو میشویم که فلسفه به چه درد میخورد؟ در حالی که اصل این سوال یعنی «اصل به درد خوردن همه چیز» را میتوان به چالش کشید.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: فلسفهدانان مانند مرزداران هستند. مرزداران را کسی نمیبیند اما شهردار کسی است که دیده میشود، در حالیکه وجود مرزدار و حفاظت او از مرزها در نقاط دورافتاده سبب میشود شهردار به کار بپردازد و دیده شود. در واقع مرزداران سبب میشوند که افراد جامعه بتوانند کارهایشان را انجام دهند.
وی به تقسیمبندی قراملکی از حرفهها اشاره کرد و گفت: در کشور ما فیلسوفان، دانشمندان، تکنولوژیستها و تکنسینها کار خود را انجام میدهند و به یکدیگر کاری ندارند و ارتباط میان آنها ضعیف است که البته این ضعف همان است که در مساله کاربردی شدن علوم انسانی نیز دیده میشود. ما به افرادی احتیاج داریم که به برقراری ارتباط میان این حرفهها کمک کنند.
آیتاللهی تصریح کرد: کسی که بتواند ارتباط میان این سطوح را برقرار کند باید نگرش و رویکردی دلسوزانه و پیامبرانه داشته باشد، یعنی کسی که درد جامعه را بفهمد و برای رفع آن تلاش کند. به اعتقاد من آقای قراملکی کسی است که میتواند ارتباط این حوزهها را پررنگتر کند زیرا او تنها به کلاسهای درسش بسنده نمیکند بلکه گچ به دست میگیرد و به کارخانههایی نظیر سایپا میرود تا اخلاق حرفهای را به کارکنان این مرکز صنعتی بیاموزد.
نظر شما