به گزارش خبرنگار مهر، شیخ محمدعقیل رضوانی امام جمعه اهل سنت بندرلنگه ظهر دوشنبه در جمع نمازگزاران با یادآوری پیشرفت ارتباطات و پیچیدگی جوامع گفت: برای نتیجه بخش شدن تربیت اسلامی باید در مدارس علوم دینی کسانی در حوزه تربیت کودکان و نوجوانان متخصص شوند.
وی ادامه داد: یکی از سنتهای خوب در تقویم سالیانه نظام جمهوری اسلامی نام گذاری برخی روزها در موضوعی خاص است، هشتم اسفند نیز به نام «روز امور تربیتی و تربیت اسلامی» نامیده شده تا به این بهانه به امر تعلیم و تربیت توجه بیشتری شود.
امام جمعه اهل سنت بندرلنگه با بیان اینکه بحث تربیت قبل از تعلیم است گفت: یکی از اولویتهای دینی که در زندگی خود حضرت رسولالله(ص) مشاهده میکنیم همین بحث تربیت مردم بر اساس آموزههای دین اسلام است.
وی ادامه داد: باید ما مسلمانان ببینیم پیامبر گرامی اسلام به عنوان الگوی، چه رفتاری را با کودکان داشته است؟، نحوه برخورد او با نوه هایش به ویژه امامحسن(ع) و امامحسین(ع) چگونه بوده است؟ درسیره آن حضرت داریم که وقتی مشغول نماز خواندن بودند و حسن یا حسین علیهماالسلام بر پشت مبارکش سوار میشدند، سجده خود را آنقدر طول میدادند تا بچهها خودشان از پشت حضرت پایین بیایند، یا در کوچه بچهها را بازی میداد و آنها را سرگرم میکرد و در سلام دادن بر آنها پیشی میگرفت، اینها تنها گوشهای از تربیت اسلامی است، ما نیز به تأسی از سیره رسولالله(ص) باید اینها را به کار گیریم.
شیخ محمدعقیل رضوانی با بیان اینکه دین مبین اسلام برای ساختن جامعه سالم و صالح تربیت را به قبل از به دنیا آمدن فرزند ارجاع داده است تشریح کرد: وقتی اسلام سفارش میکند که از میان افراد با اصل و نصب و دارای تقوی و ایمان برای خود همسر انتخاب کنید، معلوم میشود که در آینده ما و نسل مسلمین تا چه اندازه تأثیر گذار است.
وی اضافه کرد: ممکن است که در میان زبالهها گلی نیز بروید اما رویش آن کوتاه و خیلی زود پژمرده میشود، فزرندان خوب و پاکدامن نیز عموما در خانودهای مذهبی رشد و نمو میکنند و اگر استثنا در خانواده غیر مذهبی فرزند صالحی باشد امکان انحراف او بسیار است چرا که بستر گناه وآلودگی در آن خانواده فراهم است.
امام جمعه اهل سنت بندرلنگه با بیان اینکه مسئله دیگری که در دوران کنونی باید به آن توجه داشت، تخصصی شدن کارها و رشتهها است اظهار کرد: بحث تعلیم و تربیت نیز از این امر پیروی میکند یعنی برای تربیت کودکان و نوجوانان مراجعه به افراد متخصص و دارای معلومات و اطلاعات دراین زمینه واجب و ضروری است، به همین دلیل علمای دینی باید بستری فراهم کنند که افراد مشتاق و علاقهمند به علوم دینی و حوزوی بتوانند در رشته تربیت کودک و نوجوان متخصص شوند، این افراد میتوانند با توجه به روحیات بچهها در تربیت اسلامی آنها تأثیرگذارتر باشند.
وی با اشاره به اینکه قبلا جوامع محدود و کوچک بود ولی الان گسترده شده است گفت: ارتباطات و اطلاعات به آنی از این سر دنیا به جای دیگر انتقال مییابد و نمیتوان فرزندان را در جایی محدود و محصور کرد، مشکلات و ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی پیچیده و چند لایه شده است، به همین علت مبارزه با آنها نیز سخت و دشوار شده است، نمیتوان با الگوی تربیتی 50 یا 100 سال قبل فرزندان را تربیت کرد به همین دلیل نیاز به یک روش جدید اما برپایه و اساس تعالیم اسلام داریم که بتوانیم ارزشهای اسلامی را درجامعه نهادینه کنیم.
نظر شما