به گزارش خبرگزاری مهر، این اثر مشتمل بر چهار فصل اصلی، یک درآمد و بخش لواحق است. در قسمت درآمد، اهمیت صفویه و سهم آن در انتقال علوم فلسفی از مکتب شیراز به اصفهان بررسی شده و مکتب فلسفی اصفهان و ویژگی های آن، تفکر صدرا در سیر تطور تاریخی، آراء ملاصدرا و جریان شناسی و منبع شناسی حکمای طبقه اول از جمله چهار فصل این کتاب است.
مؤلف در فصل اول کتاب به مکتب شیراز و پیشینه و پسینه آن اشاره کرده و به معرفی شخصیت صدرالمتألهین به عنوان چهره شاخص این مکتب پرداخته است. در فصل دوم، تفکر صدرالمتألهین در سیر تطور تاریخی به اجمال بررسی شده و به نحوه رویکردهای اهل علم به جریان حکمت متعالیه اشاره شده و مقاطع تاریخی در سیر تطور حکمت متعالیه مورد توجه قرار گرفته است.
فصل سوم کتاب به معرفی تعدادی از آرای محوری حکمت متعالیه اختصاص یافته است ودر فصل چهارم، نحوه رویکرد اندیشمندان با این آرا و یا برخی از آن مورد توجه واقع شده است. شایان ذکر است که در این فصل پس از هر متفکر، منبع شناسی وی آمده است.
نویسنده در این اثر کوشیده، مقدمه ای درباره اهمیت عصر صفویه و سهم آن در انتقال علوم فلسفی از مکتب شیراز به اصفهان فراهم آورد، مولفه های حکمت متعالیه، طبقات چهارگانه حکمت متعالیه و آرای حکمای طبقه اول حکمت متعالیه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
آثار مهم این اندیشمندان حکمت متعالیه گونه شناسی شده و کتاب شناسی جامعی از حکمای دوره زمانی مورد بررسی (1050-1231 ه.) ارائه شده است.
کتاب تأملی بر سیر تطوری حکما و حکمت متعالیه به قلم دکتر غلامحسین خدری، توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سال 1391 منتشر شد.
نظر شما