علیرضا غریبی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت ساخت و راه اندازی فاز دوم خط لوله هفتم سراسری به منظور انتقال گاز به نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان، گفت: در حال حاضر تمامی مجوزهای محیط زیست، طراحی، تسهیل اراضی، مطالعات و جانمایی ساخت فاز دوم این خط لوله 56 اینچی انتقال گاز به پایان رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و توسعه گاز با اشاره به پایان رسیدن عملیات ساخت و راه اندازی بیش از 100 کیلومتر از این خط لوله انتقال گاز از ایرانشهر تا مرز پاکستان، تصریح کرد: در مجموع ساخت و اجرای این خط لوله از پیشرفتی بیش از 20 درصدی برخوردار است.
این مقام مسئول با بیان اینکه کل مسیر خط لوله انتقال گاز از ایرانشهر تا نقطه مرزی با پاکستان حدود 320 کیلومتر وسعت دارد، اظهار داشت: هم اکنون تجهیزات و لوله مورد نیاز بریا ساخت این خط لوله تامین شده است.
وی همچنین با یادآوری اینکه انشعابی از این خط لوله به سمت زاهدان کشیده خواهد شد، بیان کرد: بر این اساس از ایرانشهر تا زاهدان یک خط لوله 36 اینچی به طول 260 کیلومتر احداث خواهد شد.
غریبی با اعلام اینکه تاکنون ورق مورد نیاز این خط لوله گاز در مرحله سفارش گذاری است، تبیین کرد: همزمان با ساخت خط لوله روند تامین منابع مالی ساخت این خط لوله گاز هم از پیشرفت مطلوبی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و توسعه گاز در خصوص روند تامین منابع مالی ساخت این خط لوله گاز توضیح داد: برای ساخت این خط لوله از ایرانشهر تا پاکستان و انشعاب ایرانشهر – زاهدان باید بیش از یکهزار و 100 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه 80 درصد منابع مالی این پروژه گازی با فاینانس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا انجام می شود، خاطرنشان کرد: مابقی منابع مالی ساخت این خطوط لوله گاز توسط شرکت ملی گاز تامین خواهد شد.
به گفته وی پیش بینی می شود تا پایان سال 2013 میلادی خط لوله انتقال گاز ایرانشهر تا نقطه مرزی پاکستان به منظور انتقال گاز طبیعی به این کشور همسایه آماده بهره برداری شود.
به گزارش مهر، هدف از ساخت خط لوله هفتم سراسری انتقال گازهای پارس جنوبی به استان سیستان و بلوچستان و در صورت توافق نهایی، صادرات گاز به پاکستان است.
این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون مترمکعب گاز برخوردار بوده و طراحی و ساخت 9 تاسیسات تقویت فشار گاز در مسیر آن در دستور کار قرار دارد.
جواد اوجی معاون وزیر نفت اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه ایران برای ساخت خط لوله هفتم از منطقه عسلویه تا ایرانشهر و سپس نقطه مرزی پاکستان سه استراتژی کلان را دنبال می کند، افزود: تامین گاز مورد نیاز صنایع، مشترکان خانگی، تجاری و نیروگاهها در سیستان و بلوچستان و توسعه شبکه CNG در جنوب شرق کشور مهمترین برنامه بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با یادآوری اینکه با ساخت خط لوله هفتم سراسری گاز به بندر چابهار منتقل خواهد شد، تصریح کرد: با انتقال گاز طبیعی وزارت نفت قصد دارد سومین هاب پتروشیمی کشور را در این منطقه راهاندازی کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با تشریح آخرین وضعیت ساخت خط لوله انتقال گاز به پاکستان در خاک ایران، اعلام کرد: تا سال آینده با تکمیل و راهاندازی این خط لوله امکان صادرات گاز به پاکستان از خاک ایران فراهم میشود.
کد خبر 2010019
نظر شما