۱۵ اسفند ۱۳۹۱، ۱۶:۰۱

محمد زاده:

ايران در حال عبور از گردنه اي سخت است/ رسانه مسير را هموار مي كند

ايران در حال عبور از گردنه اي سخت است/ رسانه مسير را هموار مي كند

كرمانشاه – خبرگزاري مهر: معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: كشور ايران هم اكنون در حال عبور از گردنه اي سخت است که رسانه ها نقش مهمي در هموار كردن اين مسير دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفر محمد زاده ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح سراي روزنامه نگاران استان كرمانشاه كه در محل تالار شهيد آويني برگزار شد ضمن تبريك به اصحاب رسانه كرمانشاه در اين زمينه و تقدير از اداره کل ارشاد اسلامي استان كرمانشاه گفت: توصيفات زيادي از كرمانشاه گفته شده اما بايد گفت كه كرمانشاه، كرمانشاه است چون همه اين توصيفات نمي تواند ظرفيت هاي كرمانشاه را بيان كند.

وي افزود: بنده از گذشته علايق زیادی به كرمانشاه داشته ام و مطالعاتي نيز در اين زمينه انجام داده ام.

محمد زاده ادامه داد: مطالعه در باره كرمانشاه و آثار منتشر شده از اساتيد كرمانشاهي ظرفيت بالاي كرمانشاه در زمينه فرهنگ را نمایان می کند. اما آنچه كه اين استان را در تاريخ مكتوب كشور ثبت و ماندگار كرد دفاع جانانه و دلاورانه اين مردم در هشت سال دفاع مقدس است.

وي تصريح كرد: مردم كرمانشاه در عمليات هاي مختلفي چون عمليات مرصاد چنان جانانه در مقابل دشمن ايستادند كه اميد دشمنان را از بين برده و نابود كردند. 

وي با اشاره به اينكه كارهاي زيادي در زمينه مطبوعات صورت گرفته است گفت: از كارهاي انجام شده بارها سخن به ميان آمده است، اما من مي خواهم از كارهاي نشده بگويم.

محمد زاده با اشاره به تاريخچه مطبوعات در ايران گفت: مطبوعات ما عمر كوتاهي دارد که اين عمر حدود 180 سال بيشتر نيست، يعني از سال 52 كه ميرزاي شيرازي روزنامه را به ايران آورد و سابقه اي به وجود آمد، و در همین مدت كارهاي زيادي در اين زمينه صورت گرفت.

وي افزود: با اين وجود كارهاي زيادي نيز هست كه بايد براي اين ظرفيت فرهنگي ايران انجام شود.

وي ادامه داد: تاكنون كارهايي چون برگزاري جشنواره هاي مختلف انجام شده و بايد در ادامه آن كارهاي فرهنگي بيشتري صورت گيرد و اين اتفاق جز با همدلي میسر نیست.

معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد با اشاره به اينكه از ابتداي خدمت به دنبال تحقق و رسيدن به اهدافي در جهت پيشرفت مطبوعات بوده است، گفت: خوشبختانه با همدلي كه در مطبوعات و رسانه هاي كشور وجود داشت اين مهم محقق شد و اگر رسانه ها به دنبال حاشیه بودند ما فرصت كار نداشتيم.

محمد زاده طول مدت خدمت را مقياس ارائه خدمت ندانست و گفت: عرض خدمت مهم است و اين بدان معناست كه هركسي در طول مدت خدمت تلاشش را در جهت ارتقا و پيشرفت اهداف مورد نظر در آن خدمت انجام دهد.

وي تصريح كرد: رجايي تنها 28 روز رئيس جمهور بوده اما به عنوان يك الگوي موفق در جهان اسلام است.

معاون مطبوعاتي ارشاد گفت: ايران هم اكنون در گردنه سخت توسعه و اعتلا است و چنين فشاري در هيچ جاي دنيا به هيچ كشور ي وارد نشده است.

وي افزود: بزرگترين كشورها از نظر اقتصادي در مقابل چنين مشكلاتي 6 ماه بيشتر تاب نياورده اند و دنيا از اين ايستادگي ايران در مقابل مشكلات متحير است.

محمدزاده ادامه داد: در اين شرايط كه ايران در حال گذر از اين گردنه سخت است رسانه نقش بسيار مهمي دارد.

معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد، كشور بي رسانه را كشوري غير قابل تصور توصيف كرد .

وي گفت: رسانه مانند جريان خون در رگ كشور است و اگر رسانه اي وجود نداشته باشد اين جريان خون مي ايستد لذا كارهاي انجام شده گرچه اندك است اما بايد ما را به مقصد برساند.

محمد زاده گفت: هم اكنون شرايط اقتصادي براي نقش آفرینی رسانه ها سخت است و از جمله اين شرايط اقتصادي مي توان به گراني كاغذ و مشكلات زيرساختي در اين زمينه اشاره كرد.

وي افزود: بايد براي پيشرفت و ارتقا در اين زمينه پله پله پيش رويم تا به هدف اصلي كه همان ارتقا سطح فرهنگي، علمي و جايگاه رسانه است برسيم.

محمد زاده در بخش ديگري از سخنانش روزنامه نگاري را نيازمند تحول عميق دانست و گفت: روزنامه يك علم وارداتي است كه توسط ميرزاي شيرازي از كشورهاي ديگر وارد ايران شده است.

وي ادامه داد: هم اكنون كتب تدريس شده در زمينه روزنامه نگاري و خبرنگاري ترجمه اي از كتب غربي و اروپايي است اما ما سرمايه عظيمي داريم كه براي فعاليت در روزنامه نگاري مي توانيم از آن بهره مند شويم.

محمد زاده "قرآن " را بهترين الگو براي كار و فعاليت روزنامه نگاران ايراني دانست و گفت: ما باوجود اينكه مسلمان هستيم و به قرآن اعتقادات ويژه اي داريم در روزنامه نگاري به آن توجه نكرده ايم.

وي افزود: مسير كار در كشور ما مسير الهي است و ابزارهايي چون روزنامه، مطبوعات و خبرگزاري ها بايد از قرآن در پيشرفت و ارتقاي كارها بهره گيرند.

وي با اشاره به آياتي از قرآن در اين زمينه گفت: از چنين نمونه هايي در قرآن زياد است و قرآن راه كارهاي زيادي را در موارد مختلف براي بشر از طرف خداوند بيان مي كند و حتي در مواجه با مشركين و فرعون دستور مي دهد: فرعون طغيان كرد اما با او به نرمي سخن بگوييد تا شايد به راه راست كشيده شود"

محمد زاده افزود: قرآن حتي دستور به بليغ سخن گفتن با مشركين و دشمنان را دارد و در جاي ديگر آمده است كه "با دليل سخن بگوييد" و اين ها همه نمونه هايی کارا برای روزنامه نگاري است كه بايد به آن عمل كنيم.

وي ادامه داد: اگر مسير ما مسير حركت به تعالي الهي باشد بايد به اين نكات توجه كنيم.

محمد زاده تصريح كرد: در اين مسير حركت كردن، براي روزنامه نگاران آموزه هايي را در حوزه معرفت دارد و بايد آن را فرگيرند.

معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد با تبريك افتتاح سراي روزنامه نگاران كرمانشاه گفت: اين دهمين سراي روزنامه نگاران كشور است و فكر ايجاد اينچنين مراكزي در سفرهاي من به ديگر كشورها به وجود آمد.

وي افزود: در سفرهايي كه به اين كشورها داشتيم شاهد وجود پاتوقي براي اهالي مطبوعات بوديم و اين فكر ادامه پيدا كرده تا در سه ماهه اول خدمتم اولين سراي روزنامه نگاران در تهران افتتاح که در آن شاهد ده‌ها نمايشگاه و نشست تخصصي بوده ايم.

وي از راه اندازي خبرگزاري سراي روزنامه نگاران خبرداد و گفت: علاوه بر خبرگزاري نشريه اي نيز در دست اقدام بوده و مجوز آن صادر و در آينده اي نزديك منتشر مي شود.

وي فاز دوم اين اتفاق را ايجاد سراي روزنامه نگاري در ديگر شهرستان ها دانست و گفت: تاكنون سراهايي در شهرستان هاي استان گيلان و خوزستان افتتاح شده و امروز به لطف خدا شاهد افتتاح دهمين سراي روزنامه نگاران هستيم.

محمد زاده با تعريفي اجمالي از معنا و مفهوم سراي روزنامه نگاران گفت: بعضي ها فكر مي كنند سراي روزنامه نگاران رقيبي براي تشكل هايي چون خانه مطبوعات است در حالی که سراي روزنامه نگاران تشكل نيست.

وي تصريح كرد: هم اكنون در تهران انجمن مديران، تعاوني مطبوعات و... زيادي به وجود آمده است كه به دور از اختلاف در كنار هم فعاليت مي كنند.

محمد زاده با اشاره به اينكه پيش از اين اختلافاتي در خانه مطبوعات وجود داشت گفت: من در آن زمان گفتم كه تا زماني كه اختلاف هست ورود نمي كنم و بايد اختلافات رفع و دست در دست هم كار كنند.

وي افزود: سراي روزنامه نگاران تشكل نيست، بلكه ظرفيتي است كه متعلق به همه است.

معاون مطبوعاتي ارشاد تصريح كرد: سراي روزنامه نگاران، سراي همدلي براي فعاليت هاي مطبوعاتي و حل اختلافات است.

وي افزود: در سراي مطبوعات عضويت و محدوديت هاي خانه مطبوعات وجود نداشته و هركسي از هر رسانه هاي مي تواند در سرا حضور و فعاليت كند.

محمد زاده ادامه داد:  پشتيباني و حمايت در زمينه رسانه و مطبوعات حمايت از برنامه بوده و اين ظرفيت در خدمت اصحاب رسانه است كه بتواند به نحو احسن از آن استفاده كنند.

وي از برگزاري 23 كارگاه تخصصي در 9 سراي روزنامه نگاري قبلي خبر داد و گفت: علاوه بر اين كارگاه ها 10 نمايشگاه نيز برگزار و كارهاي متعدد در نشر سرا، چاپ و منتشر شده است.

محمد زاده افزود: همانگونه كه قبلا گفته شد سرا يك تشكل نيست و تنها با هدف كمك به مطبوعات و رسانه ايجاد شده است.

وي ادامه داد: من از ابتداي خدمت شعاري داشته ام كه مفهوم آن توسعه كيفي و تهذيب رسانه است و انجام چنين كارهايي همان توسعه كيفي است.

وي برگزاري جشنواره هاي متعدد و فصلي، تربيت مدرسان روزنامه نگاري، و چاپ آثار برجسته روزنامه نگاران را از موارد توسعه كيفي دانست.

وي از چاپ 9 عنوان كتاب در تهران از آثار برجسته روزنامه نگاران مطرح خبر داد و گفت: بهترين آثار اين اشخاص در قالب يك كتاب جمع آوري و با نام خود او به چاپ مي رسد كه خود باعث ارتقا كيفيت آثار خواهد شد.

معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد در پايان گفت: روزنامه در واقع تاريخ روز و هفته يك كشور بوده و ماندگار است لذا بايد تلاش كنيم اين تاريخ به بهترين نحو ممكن ترسیم و ماندگار بماند.
 

کد خبر 2012291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha