به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق هراسانيان عصر چهارشنبه در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه دومين جشنواره تئاتر، سرود و تواشيح سپاه پاسداران در سمنان در گفتگو با خبرنگاران افزود: مهمترين هدف سپاه به واسطه حضور در عرصه فرهنگ، ادب و هنر تأثيرگذاري فوقالعاده هنر در روح و روان انسان است.
وي اظهار داشت: امروزه دشمنان فعاليتهاي گستردهاي را براي از بين بردن و كمرنگ كردن نظام جمهوري اسلامي و تغيير هويت انسان و ايجاد خلل در اذهان افراد جامعه انجام ميدهند؛ بنابراين وجود چنين جشنوارههايي بسيار مهم، ضروري و تأثيرگذار است.
هراسانیان تصريح كرد: عرصه هنر بسيار مهم است و دشمن سرمايهگذاري بسيار زيادي را انجام داده است تا بتواند نتيجه بگيرد و نقش سپاه در اين عرصه اين است كه با هوشمندي، داريت و ولايتپذيري وارد عرصه شده تا پايههاي انقلاب و آرمانهاي آن مستحكمتر شود.
هراسانيان با بيان اينكه دفاع مقدس يك سند تاريخي هم تراز با عاشورا و هم تراز با جنگهاي صدر اسلام است، افزود: دفاع مقدس براي غناي روح همه انسانها و آزادگان كفايت ميكند بنابراين بايد هنرمندانه به اين موضوع بپردازيم.
هدف جنگ نرم تحريف عقايد و افكار جوانان است
كارگردان نمايش "كل يوم عاشورا" سپاه البرز شرکت کننده در این جشنواره نیز در این گفتگو گفت: هدف نرم دشمنان در جنگ نرم تحريف عقايد و افكار جوانان اين مرز و بوم است.
محمد كاوئي اظهار داشت: دشمنان انقلاب و نظام اگر تنها يك درصد احتمال ميدادند كه از طريق جنگ سخت با استفاده از ادوات جنگي ميتوانند به اهدافشان دست يابند لحظهاي كوتاهي نميكردند.
وي با بیان اینکه پاسداران و بسيجيان سربازان جنگ نرم هستند، افزود: امروز دشمنان افكار و عقايد جوانان را توسط ماهواره، اينترنت و فيلم مورد هدف قرار دادهاند.
کاوئی اضافه کرد: البته به جرأت ميتوان گفت برگ برنده در دستان ماست؛ چرا كه فرهنگ ايراني بر گرفته از فرهنگ عاشورا است و جوانان اين مرز و بوم ثابت كردهاند كه با چنگ و دندان از اين فرهنگ ناب تا پاي جان دفاع خواهند كرد.
ورود سپاه به عرصه هنر در راستای دفاع و حراست از ارزشهاي انقلاب و نظام
كارگردان نمايش كل يوم عاشورا گروه هنري فجر سپاه البرز تأكيد كرد: پاسداران سپاه با توجه به شرايط موجود بر خود لازم دانستند كه با ورود به عرصه هنر از ارزشهاي انقلاب و نظام دفاع و حراست كنند.
کاوئی بيان داشت: نسل جوان سپاه با توجه به رويكرد فرهنگي جديد نسبت به مقابله با جنگ نرم بايد در واقع ادامه دهنده راه گذشتگان و نسل قبل از خود باشند.
وي تأكيد كرد: هنرمندان پاسدار بايد به لحاظ كمي و كيفي در مقوله هنر پيشرفت كنند و اين امر مستلزم حضور در دورههاي مختلف آموزشي در اين حوزه است.
مدير ارتباطات و رسانه روابط عمومي سپاه استان البرز خاطرنشان كرد: پيام نمايش كل يوم عاشورا در واقع با توجه به تهديدها و تحريمهاي امروز اين است كه همانگونه كه امام حسين(ع) فرمودند هر كس در هر زمان صداي "هل من ناصر ينصرني" را بشنود و حركت كند از ياران من است در اين زمان نيز مردم و مسئولان با شنيدن بيانات مقام معظم رهبري بايد در كنار ولايت باشند تا پرچم انقلاب به دست صاحب اصلي آن امام زمان(عج) برسد.
سپاه و بسيج بايد متولي فعاليتهاي فرهنگي باشند
مسئول روابط عمومي سپاه عشايري استان چهارمحال بختياري یکی دیگر از مصاحبه کنندگان بود که در رابطه با تاثیر گذاری اینگونه جشنواره ها در جامعه گفت: به فرموده مقام معظم رهبري سپاه و بسيج بايد متولي فعاليتهاي فرهنگي باشند.
مجتبي بيگي اظهار داشت: برگزاري چنين جشنوارههايي در ماندگاري آثار هنري با موضوع خاص دفاع مقدس تأثيرگذار است.
وي افزود: گروههاي ديگر انگيزه كمتري براي پرداختن به اين موضوع دارند و قطعاً گروههاي هنري شكل گرفته در مجموعه سپاه و بسيج با توجه به ملموس بودن موضوع دفاع مقدس ميتوانند كاركرد بهتري داشته باشند.
مسئول روابط عمومي سپاه عشايري استان چهارمحال بختياري با اشاره به اينكه محتواي آثار ارائه شده در اين جشنواره ديني و مذهبي است، بيان داشت: فرهنگ ايثار و شهادت،مهدويت و ... از اولويتهاي اصلي در نوشتن متون ارائه شده به جشنواره بوده است.
زنده نگهداشتن ادبيات دفاع مقدس مهمترین هدف برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری سپاه
بيگي ادامه داد: اين جشنواره از معدود جشنوارههايي است كه هم مسئولان و هم كساني كه اثري به جشنواره ارائه دادهاند دغدغهشان زنده نگهداشتن ادبيات دفاع مقدس است.
وي با بيان اينكه سپاه حدود سه سال است كه در عرصه هنر ورود پيدا كرده است، گفت: هنرمندان پاسدار در ابتداي كار هستند و تا كنون عملكرد مطلوبي ارائه دادهاند اما ادامه اين راه مستلزم كارآموزي و علمآموزي است.
سرپرست تئاتر "شناسنامه" سپاه قمر بنيهاشم چهارمحال و بختياري تصريح كرد: هنرمندان پاسدار در صورت ارتقاي علم و آگاهي هنري خود ميتوانند در جشنوارههاي معتبرتر نيز حرفي براي گفتن داشته باشند.
بيگي با بيان اينكه جامعه امروز ما در شرايط جنگ نرم قرار گرفته است و با تهاجم فرهنگي دشمنان مواجه است، افزود: بهترين عرصه مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگي دشمن عرصه سينما و تئاتر است كه ا لبته در چند سال اخير گامهاي مثبت و سازندهاي در اين زمينه برداشته شده است.
هنر از مسير اصلي خارج شده است
مسئول تبليغات سپاه كربلا مازندران از دیگر شرکت کنندگان در دومین جشنواره فرهنگی هنری سپاه پاسداران هم در رابطه با تاثیر هنر در تبیین ارزش ها افزود: متأسفانه هنر و فعاليتهاي هنري از مسير اصلي خارج است و آنگونه كه بايد به تبيين ارزشهايي چون شهيد و شهادت پرداخته نميشود.
حسينعلي رضايي اظهار داشت: اكنون پس از گذر از جنگ سخت دشمنان هجمههاي دشمنان به شكلي نوين و در قالب جنگ نرم تغيير شكل يافته است و در چنين شرايطي لازم و ضروري است كه سپاه وارد عرصه شده و به عنوان حافظ و پاسدار دستاوردهاي انقلاب همچون سد در برابر هجمههاي دشمنان بايستد.
وي افزود: البته بايد گفت ورود سپاه به عرصه هنر به عنوان حافظ ارزشها به معناي زير سوال بردن ساير مجموعهها نيست.
مسئول تبليغات سپاه كربلا مازندران بيان داشت: بايد تلاش شود اصل نظام و ارزشهاي الهي و معنوي به نسل جديد معرفي شود.
برگزاري جشنوارههايي در قالب دفاع مقدس يكي از ضرورتهاي امروز جامعه
رضايي عنوان كرد: امسال براي نخستين بار در جشنواره حضور يافتهايم و اميدواريم در سالهاي آتي با گروهي منسجمتر بتوانيم بازخوردي مطلوب داشته باشيم.
وي با بيان اينكه مقام معظم رهبري فرمودند "لشكر 25 سپاه كربلا خط شكن و خطنگهدار بوده است"، افزود: سراينده سرود سپاه كربلا سردار ميرشكار است كه وي اين سرود را بر اساس سخنان مقام معظم رهبري در وصف لشكر 25 كربلا استان مازندران سروده است.
سرپرست گروه سرود سپاه كربلا مازندران خاطرنشان كرد: برگزاري جشنوارههايي در قالب دفاع مقدس و انقلاب اسلامي يكي از ضرورتهاي امروز جامعه است و اميدواريم كه بتوانيم در قالب هنر گامي هر چند كوچك در رساندن پيام خون شهدا به عموم مردم جامعه به ويژه نسل جوان برداريم.
هنر تئاتر يكي از عوامل ماندگاري ادبيات دفاع مقدس است
كارگردان تئاتر "خدايا ايمان بده" از سپاه شهرستان كامياران گفت: هنر تئاتر يكي از عوامل ماندگاري و پويايي ادبيات دفاع مقدس و انقلاب اسلامي است.
علي غفوري اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبري اگر تئاتر شهري ضعيف باشد فرهنگ آن شهر ضعيف است.
وي افزود: ما پاسداران و بسيجيان نيز وظيفه خود ميدانيم كه با ورود به عرصه هنر فرهنگ ناب اسلامي و ايراني را در جامعه ترويج دهيم.
مسئول گردان سپاه بيتالمقدس شهرستان كامياران گفت: تئاتر "خدايا ايمان بده" در خصوص بمباران شيميايي سردشت و كشتار دسته جمعي مردم بيگناه مناطق كرد نشين توسط رژيم بعث عراق است.
فغفوري ادامه داد: اين مضمون به دنبال نشان دادن مظلوميت مردم سردشت است كه تا كنون كمتر به اين موضوع پرداخته شده است.
وي خاطرنشان كرد: تلاش يك ساله اعضاي گروه امسال و در اين جشنواره براي نخستين بار به روي صحنه رفته و اجراي اين نمايش حاصل تلاش رسول بانگين "نويسنده"، دستيار كارگردان و سرپرست گروه "جليل قيسوندي"،بازيگران خانم لادن محمدي و آقايان"مظفر فتحي،محمد علايي و زانيار چشمه كبودي" و ساير اعضاي گروه در بخشهاي موسيقي، نور، صدا، طراح صحنه و لباس است.
يكي از راههاي تبين وقايع انقلاب عرصه هنر است
بازیگر نمایش سپاه شهرستان کامیاران شرکت کننده در جشنواره فرهنگی هنری پاسداران گفت: يكي از اثرگذارترين راههاي تبيين وقايع انقلاب به نسل جوان امروزي استفاده از ابزار فرهنگ و هنر است.
لادن محمدي افزود: ذات هنر داراي ارزش و قداست خاصي است و ميتوان با استفاده از هنر بسياري از ارزشها را زنده نگاه داشت.
وي خاطر نشان کرد: نبايد از تأثير هنرهاي نمايشي در انتقال ارزشها و آرمانهاي نسل گذشته به نسل جوان غافل شد.
ضرورت آشنایی نسل جوان با فرهنگ ايثار و شهادت
سرپرست گروه سرود "مصباحالهدي" سپاه ناحيه لارستان نیز در این گفتگو اظهار داشت: فرهنگ ايثار و شهادت،دفاع مقدس و انقلاب اسلامي به دليل غناي خاص و تأثيرگذارش بايد به نسل جوان امروز با وجود هجوم فرهنگهاي بيگانه شناسانده شود.
عمران جمالي اظهار داشت: ارزشهاي انقلاب و نظام را ميتوان در قالبهاي مختلف در جامعه عرضه كرد ولي بهترين زبان تبيين اين ارزشها به دليل اثرگذاري در مخاطب عرصه هنر است.
وي افزود: هنر جذاب و پرمخاطب است و ميتوان از هنر با اين ويژگي خاص به نحوي استفاده كرد كه ارزشهاي حقيقي و ناب اسلامي به ويژه در حوزه دفاع مقدس به اين مخاطبين پرشمار ارائه شود.
سرپرست گروه سرود "مصباحالهدي" سپاه ناحيه لارستان در ادامه در خصوص كار ارائه شده در اين جشنواره توسط اين گروه گفت: موضوع در نظر گرفته در خصوص شهيد و شهادت است و شعر آن توسط حبيب مفتوحي سروده شده است.
جمالي خاطرنشان كرد: گروه مصباح الهدي اجراهاي ديگري از جمله سرود امام حسين با عنوان بهار لالهها را در سال 89 در حرم كربلا اجرا كرده است و مقام سوم كشوري در جشنواره سرود ساري از جمله عناوين كسب شده توسط اين گروه است.
تئاتر يكي از ميدانهاي مبارزه عليه تهاجم فرهنگي دشمنان است
كارگردان نمايش "برگزين" سپاه استان سمنان در ادامه تئاتر را یکی از میدان های مبارزه علیه تهاجم فرهنگی دشمنان دانست و گفت: برگزاري اين جشنوارههاي بسيار تأثيرگذار و مناسب است چرا كه تئاتر هنري زنده است و با مخاطب ارتباط مستقيم برقرار ميكند و اين توانايي را دارد كه به راحتي مفاهيم را به مخاطب انتقال دهد.
عليرضا ابوالقاسمي افزود: در تئاتر سختي ها و مشقتهاي فراواني وجود دارد و سختي آن حتي از كار در تلويزيون و سينما بيشتر است.
وی اظهار داشت: با توجه به تهاجم فرهنگي كه امروزه دشمن براي ما در نظر گرفته است و حجم زياد تبليغات دشمن عليه مذهب و نظام ما تئاتر يكي از ميدانهاي مبارزه فرهنگي است.
ابوالقاسمی تصریح کرد: هنر نمايش ميتواند يكي از بهترينها باشد به شرط آنكه در مسير درست و صحيح استفاده شود.
كارگردان نمايش "برگزين" سپاه استان سمنان خاطر نشان کرد: سوژه انتخابي براي ارائه نمايش در اين جشنواره عاشورا بوده است چرا كه انقلاب و نظام ما برگرفته ازمفاهيم متعالي عاشورا است.
دومين جشنواره كشوري تئاتر،سرود و تواشيح پاسداران در قالب 18 از 17 استان کشور به مدت دو روز در مهدیشهر و سمنان برگزار شد.
آئين اختتاميه این جشنواره عصر چهارشنبه با حضور هنرمندان پاسدار از سپاههاي استاني در محل تئاتر شهر سمنان برگزار و با اعلام رای هيئت داوران نفرات برتر در سه بخش سرود، تواشيح و تئاتر مشخص شدند.
بدین ترتیب در بخش تواشیح، سپاه الغدیر یزد، انصار المهدی زنجان، ثارالله کرمان و سپاه تهران به ترتیب مقام اول تا چهارم را به خود اختصاص و موفق به كسب ديپلم افتخار و تنديس جشنواره شدند.
هيئت داوران در بخش سرود هيچ گروهي را حائز كسب رتبه نخست ندانست بنابراین گروه سپاه انصار المهدی زنجان، سپاه کربلا مازندران و فجر استان مازندران عناوين اول تا سوم را كسب كردند.
همچنین در بخش تئاتر نيز از بين بروشورهاي منتشر شده، سجاد شاهرخيفر براي نمايشنامه شناسنامه چهارمحال بختياري، طراحی لباس احمد روحانی نمايشنامه "شاخههای زیتون" از شهرستان ابهر و موسيقي نمايش "خدايا ايمان بده" به عنوان برترينهاي جشنواره معرفي شدند.
نظر شما