ابوالقاسم جراره در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه وضعیت صنعت تولید فولاد در کشور به چه گونه ای است، صنعت فولاد را به عنوان صنعت مادر و زیربنایی در کشور بیان کرد که می تواند محرک و برآورده کننده بسیاری از نیازهای سایر صنایع تولیدی در کشور باشد.
وی عنوان کرد: متاسفانه علیرغم وجود ذخایر معدنی و پتانسیلهای خدادادی در کشور تنها از 15 درصد ذخایر معدنی در کشور بهره می بریم و همین مقدار هم به سایر کشورها خام فروشی می شود.
جراره با اظهار اینکه بزرگترین کشورهایی تولید کننده فولاد وارد کننده مواد اولیه تولید هستند، تصریح کرد: اگر به کشورهای صادرکننده فولاد در دنیا بنگیرم می بینیم بسیاری از این کشورها بدون داشتن ذخایر معدنی توانسته اند با بهره گیری از ظرفیت های نیروی انسانی و کیفیت در محصولات ارزش افزوده بسیاری کسب کنند و اقتصادی پویا داشته باشند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است: توجه بیشتر به تربیت و آموزش نیروی کار ماهر نقش موثرتری در بهره وری تولید و کیفیت محصولات دارد.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، خمیر و حاجی آباد در مجلس نهم خواستار ارتباط گیری بیشتر مجتمع های تولید فولاد کشور با سایر کشورهای پیشرو در تولید فولاد شد و تجربه و حرکت از صفر را نوعی عقبگرد و دورماندن از کورس رقابت دانست.
وی بیان داشت: با بهره گیری از تجربیات و تکنولوژی های نوین در تولید می توان بومی سازی این دانشها را با حفظ کیفیت محصولات و قابل رقابت در بازرهای جهانی مدنظر قرار داد.
جراره با تاکید بر بومی سازی و بالا بردن کیفیت محصولات فولادی در کشور افزود: امروز متاسفانه بسیاری از مواد اولیه تولید فولاد از خارج کشور تامین می شود در حالی که ایران از ذخایر غنی معدنی بهره می گیرد. از این رو باید توجه بیشتری به استخراج و استفاده از ظرفیت های معدنی داخل کشور شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه هدفمندی یارانه ها تاثیر بسزایی در کاهش مصرف بنزین داشته است، از روند تخصیص 30 درصد اعتبار حمایتی دولت به بخش تولید و صنایع انتقاد کرد و خواستار اصلاح تخصیص اعتبارات حمایتی از سوی دولت شد.
این نماینده مجلس معتقد است عدم توجه به تولید و کاهش تولیدات داخلی یکی از دلایل کاهش ارزش پول ملی است، زیرا تولید پشتوانه پول ملی است.
نظر شما