۱۹ اسفند ۱۳۹۱، ۹:۳۰

روستاهاي گردشگري همدان با نوروز نفس تازه مي كنند/ "ملهمدره" ماسوله ای در غرب كشور

روستاهاي گردشگري همدان با نوروز نفس تازه مي كنند/ "ملهمدره" ماسوله ای در غرب كشور

همدان - خبرگزاری مهر: صداي پاي بهار به گوش مي رسد و این روزها در آستانه نوروز باستانی، پایتخت تاریخ و تمدن ایران در انتظار میهمانان نوروزی لحظه ها را مي شمارد.

به گزارش خبرنگار مهر، همدان از جمله استان‌ها و مناطقی است كه زیبایی‌ها و جاذبه‌های بكر و منحصربه فرد طبیعی را در كنار آثار تاریخی، فرهنگی و بناهای بازمانده از دوران باستان یك جا به مسافران و علاقه‌مندان هدیه می‌كند.

مناظر زیبای طبیعی و كوهستانی و روستاهای قدیمی، دره‌های مصفا و سرسبز از جمله ظرفیت‌های تاثیرگذاری است كه می‌تواند برای هر بيننده‌اي جذاب و دیدنی باشد.

دره‌های عباس‌آباد و مرادبیك، غار شگفت‌انگیز علیصدر، سراب گاماسیاب و جنگل گیان، قله‌های الوند، شاه نشین، كركس و قزل ارسلان، روستاهای وركانه، سیمین ابرو، خاكو و ملهمدره از مهمترین جاذبه‌های طبیعی استان همدان محسوب می‌شود.

ساخت و سازها و مصالح به كار رفته در روستاهای تاریخی همدان خاص است

در كنار جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فرد روستاها، ساخت و سازها و مصالح خاص به كار رفته در روستاهای تاریخی استان همدان نیز جلوه دلفریبی به چهره این ظرفیت‌های گردشگری روستایی بخشیده است.

این روزها هجوم روزافزون تبعات زندگی شهرنشینی و صنعتی شدن و در نتیجه افزایش هرچه بیشتر استرس و اضطراب ناشی از زندگی در این محیط‌هاي خسته كننده ضرورت رجوع به گذشته و انرژی گرفتن از طبیعت و تاریخ گذشته را به ويژه در نوروز  هرچه بیشتر می‌كند.

یكی از این روستاهای تاریخی استان همدان، روستای 400 ساله وركانه است كه ظرفیتی برای ماندگاری گردشگر در استان به شمار می‌رود.

اين روستا كه تنها 20 كيلومتر با مركز استان فاصله دارد مي تواند ميزبان گردشگران نيم روزي همدان باشد.

در قدیمی‌ترین محله روستای وركانه مسجد، حمام و مخابرات وجود دارد

این روستا مجموعه‌ای از چند محله است كه هر كدام از چند واحد مسكونی تشكیل شده‌اند و در محله "درِ مسجد" كه قدیمی‌ترین محله روستای وركانه به شمار می‌آید مسجد، حمام و مخابرات وجود دارد.

چشمه‏ های فراوان میان روستا، مناظر بكر باغ‏های گردو، درختان سر به فلك كشیده مثمر و غیرمثمر از زیبایی‏های منحصربه‌فرد طبیعی این روستا به شمار می‏ آیند.

روستای سیمین ابرو به عنوان دیگر از روستاهای گردشگری استان همدان در نقطه‌ای كوهپایه‌ای با بافت یكپارچه سنگی و معماری پله‌ای واقع شده ‌است.

این روستا از توابع بخش مركزی همدان و در جنوب شرقی آن واقع شده است.

روستای سیمین ابرو با 60 خانوار از طوایف لر و اقوام آریا به شغل باغداری مشغول هستند.

این روستای گردشگری نخستین روستا در استان است كه در برنامه چهارم توسعه بهسازی شده است.

تاریخچه یكجانشینی این روستا به 300 سال پیش مربوط می‌شود و استفاده از مصالح بومی و نوع خاص معماری خانه‌ها و مغازه‌ها این منطقه را به عنوان روستای شاخص با ارزش‌های معماری قابل توجه معرفی می‌كند.

روستای ملهمدره اسدآباد از ظرفیت‌های گردشگری فراوانی برخوردار است

روستای ملهمدره اسدآباد نیز از ظرفیت‌های گردشگری فراوانی برخوردار است كه در دره‌های شمال غربی الوند و دامنه كوه المابلاغ قرار دارد و فاصله آن با اسدآباد حدود سه كیلومتر است.

این روستا دارای رودخانه ای بسیار زیبا و دیدنی است كه از 40 چشمه سرچشمه می گیرد و دارای باغات میوه و تاكستان های انگور است و محصولات این روستا در سطح استان شهرت خاصی دارند.

خانه های این روستا كه ییلاق های بسیار مصفایی دارد روی هم ساخته شده، طوری كه پشت بام یك خانه حیاط خانه دیگر است و این زیبایی روستا را دو چندان می كند.

كوه ها و دره ها از چهار طرف این روستا را احاطه كرده اند و این روستا در هر فصل زیبایی خاص خودش را دارد و می توان آن را ماسوله ای در غرب كشور نامید.

از جاذبه های دیگر این روستا علاوه بر جاذبه های طبیعی اش وجود معادن و سنگ های متنوع ساختمانی است.

در ملهمدره پشت‌بام یك خانه حیاط خانه دیگر است

سنگ های زینتی و مرمر دره های این روستا در نماسازی ساختمان كاربرد زیادی دارد و خانه‌های این روستا به روی هم ساخته شده، طوری كه پشت‌بام یك خانه حیاط خانه دیگر است و این ويژگي، زیبایی روستا را دو چندان می‌كند.

وجود ناسيسات اقامتي در اين روستا نیز امكان ماندگاري گردشگر را افزايش مي دهد. 

گشانی از روستاهای بخش مركزی تویسركان و دهستان كرزانرود است كه در دامنه های كوه الوند و 21 كیلومتری شهر تویسركان واقع شده است.

در تاریخ آمده كه هسته اولیه گشانی بر اساس یك دهنه چشمه و سایر منابع طبیعی از قبیل حاك مرغوب و اقلیم مناسب و یكجا نشینی ایلاتی از اقوام ترك بنا نهاده شده و گویش اهالی روستا نیز تركی است.

این روستا دارای آب و هوای معتدل كوهستانی با زمستان سرد و خشك است و فصل كاری آن حدود هفت ماه است.

با توجه به كوهستانی بودن روستا وجود منابع طبیعی بكر گیاهان دارویی بسیاری از جمله آذر به، گزنه، خارشتر، گون و انواع تره های كوهی در فاصله بین اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه قابل جمع آوری است.

گشانی دارای بافت پلكانی است

گشانی دارای بافت پلكانی بوده و استفاده از واحدهای تیپ مسكونی غالباً به صورت واحدهای دارای ایوان با ستون های چوبی است كه درآمیختگی با مناظر طبیعی اطراف تركیب منحصر به فردی را ایجاد کرده است.

همچنین قرار گرفتن روستا در ارتفاع تپه نیز موجب شده تا تمام دشت و مناظر اطراف آن یكپارچه به رنگ سبز دیده شود.

در حال حاضر تاسيسات گردشگري در اين روستا در حال احداث است كه امكان ماندن گردشگر را در اين روستا افزايش مي دهد

توسعه گردشگری نوروزی 20 روستای همدان را گردشگرپذير مي كند.

براساس بررسی های 11 روستای هدف گردشگری در استان وجود دارد كه بخشی از وظایف ساماندهي در این روستاها به بنیاد مسكن محول شده و این اداره برای برخی از روستاها طرح هادی تهیه و اجرا كرده و مابقی نیز در حال مطالعه ‌است.

سیمین‌ ابرو، وركانه، خاكو، حبشی، گشانی، علیصدر، كاج، پري ، اشتران، مانیزان و قلعه‌جوق از روستاهای هدف گردشگری استان همدان به شمار می‌آیند.

روستاهای هدف گردشگری به دلیل ویژگی‌های بارز از نظر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی در منطقه انتخاب شدند که با هماهنگی انجام شده سفر به روستاهای گردشگری در برنامه های تور های استانی قرار می گیرد.

همدان با مستعد توسعه گردشگری روستایی است

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان در گفتگو با مهر گفت: استان همدان با توجه با تاریخ دیرینه و وجود قومیت های مختلف مستعد توسعه گردشگری روستایی است.

علیرضا ایزدی از اجرای طرح بازسازی و مرمت در 11 روستای گردشگری در سفر های اول و دوم هیئت دولت به استان همدان خبر داد و گفت: با مذاکرات انجام شده 9 روستای دیگر استان همدان نیز بین روستاهای گردشگری مصوب کشور قرار گرفتند و تاکنون مطالعات اولیه آنها انجام شده است و به زودی در صورت اختصاص اعتبار عملیات توسعه گردشگری در آنها آغاز می شود.

وی اضافه کرد: در آينده نزديك روستاهاي قاضي خاني، درجزين، ويرايي ملهمدره، اكنلو، شهرستانه، فارسبان و جوراب به آمار روستاهاي گردشگري استان همدان افزوده خواهد شد.

کد خبر 2014446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha