به گزارش خبرنگار مهر، اینترنت پرسرعت يا اینترنت پَهنباند، گونهای از دسترسی به اینترنت است که در مقایسه با شیوه دیالآپ و مودم ۵۶ کیلوبیتی از سرعت بیبشتری برخوردار است.
در شیوه دیالآپ برای اتصال محدودیت ۵۶ کیلو بیتی وجود دارد و در هنگام اتصال خط تلفن به طور کامل اشغال میشود ولی در اینترنت پهنباند بدون اشغال خطوط تلفن میتوان از پهنایی دوبرابر دیالآپ استفاده کرد و حداقل پهنای باند در این شیوه از ۶۴ کیلوبیت تا ۳ مگابیت میتواند باشد.
دسترسی پَهنباند به اینترنت معمولاً پرسرعت نامیده می شود چرا که معمولاً نرخ بالایی از انتقال داده وجود دارد. عموماً هر اتصال بالاتر از ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانبه به اختصار دسترسی اینترنت پَهنباند نامیده می شود.
200 نفر در ليست انتظار خدمات اينترنت پر سرعت
مسئول دفتر پیشخوان دولت طرقبه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 200 نفر در لیست انتظار در یافت خدمات اینترنت پرسرعت ثبت نام کرده اند اما به دلیل نداشتن امکانات و خالی نبودن پورت خالی امکان ارائه خدمات به آن ها را نداریم.
حسین بافنده با بیان اینکه شهروندانی را در لیست انتظار داریم که از حدود یک سال قبل ثبت نام داشته اند افزود: بیشترین نیازمندی در شهرک های بوستان و گلستان با 86 نفر متقاضی و به ترتیب در شهرک های فرهنگیان، طلوع و طرقدر با 65، 32 و 13 متقاضی است.
عدم ارائه خدمات به دليل آماده نبودن زير ساخت ها
وي ادامه داد: در وحیدیه و حاشیه جاده شاندیز چندین مورد ثبت نام داشته ایم اما از ارائه خدمات به این عزیزان به علت آماده نبودن و نداشتن زیر ساخت لازم توسط مخابرات معذوریم.
مصطفی غلامی یکی از دانشجویان و کاربران اینترنت در طرقبه به خبرنگار مهر گفت: خدمات اینترنت پرسرعت که توسط شرکت مخابرات ارائه می شود بسیار بی کیفیت است و در بیشتر اوقات سرعت آن کم و زیاد می شود و پشتیبانی آن در طرقبه بسیار ضعیف عمل می کند.
وی ادامه داد: علی رغم هزینه تبلیغات زیاد که توسط مخابرات برای استفاده از اینترنت پرسرعت که توسط خود آن ارائه می شود به نظر بنده بهتر آن است بیشتر در خصوص کیفیت خدمات و پشتیبانی آن اقدام کنند که می تواند بهترین تبلیغ برایش محسوب شود.
نداشتن پورت خالي علت ارائه نشدن اينترنت به شهروندان
مسئول دفتر پیشخوان دولت شاندیز در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: بیش از 150 مشترک در شهر شاندیز و 100 نفر متقاضی از روستاهای ارچنگ، خادر، ابرده علیا و کلاته ابراهیم آباد برای استفاده از اینترنت پرسرعت از سال گذشته تاکنون ثبت نام اولیه داشته اند ولی به خاطر نداشتن پورت خالی از سوی مخابرات توان ارائه خدمات به همشهریان مهیا نشده است.
عابس علی آبادی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده در شهر شاندیز استفاده از PCM است افزود: در مناطق مختلف همچون محله های صدر رضوی، غفاری، میدان قائم و16 متری سجاد و در روستا های کلاته ابراهیم آباد، ابرده علیا و ارچنگ ارائه تلفن ثابت مقدور نيست و روزانه مراجعات متعددی در این زمینه را شاهد هستیم.
بي توجهي به زيرساخت هاي مخابراتي در طرقبه شانديز
وی گفت: آنچه در حال حاضر به نظر می رسد و نیاز شهر شاندیز در آینده نزدیک بویژه به خاطر احداث مجموعه های توریستی و گردشگری متعدد خواهد بود ایجاد بستر مناسب در زمینه زیر ساخت های مخابراتی است و نیازمند توجه خاص مسئولین و دست اندرکاران این مقوله است.
رئیس اداره مخابرات شهرستان طرقبه شاندیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک هزار و 700 مشترک در سطح شهرستان خدمات اینترنت پرسرعت در یافت می کنند که بیش از 1100 نفر مستقیم از مخابرات و مابقی توسط شرکت های خصوصی خدمات دهی می شوند.
كمبود امكانات دليل كندي در ارائه خدمات اينترنت
کاظم ذاکر با بیان اینکه تقاضا در برخی نقاط شهر های طرقبه و شاندیز بیشتر از حد معمول است افزود: کمبود امکانات در کافوهای نوری منطقه های مختلف اين شهرستان سبب شده تا ارائه خدمات اینترنت پرسرعت به کندی پیش رود در حالی که در نقاط دیگر بدلیل عدم درخواست پورت ها خالی آماده زیادی می باشند.
وی ادامه داد: در کل شهرستان بیش از 23 هزار خط تلفن ثابت فعال است که بیش ا ز 15هزار مشترک در طرقبه و مابقی در شاندیز و روستاهای شهرستان خدمات دریافت می کنند.
وي افزود: در موضوع خطوط دیتا 58 خط فعال داریم و بیش از 225 تلفن همگانی به شهروندان، زائران و مجاوران حضرت ثامن الحجج(ع) ارائه خدمات می دهند.
مشکل متقاضیان خط تلفن ثابت مرتفع مي شود
رئیس اداره مخابرات شهرستان طرقبه شاندیز با اشاره به سیم کشی به روز در طرقبه برای خط تلفن ثابت تصریح کرد: در حال حاضر با توسعه کابلی که با همکاری شورای اسلامی و شهردار شاندیز در حال انجام است تا اوایل اردیبهشت ماه سال آینده مشکل متقاضیان خط تلفن ثابت در این شهر مرتفع خواهد شد.
وی بیان کرد: با برنامه ریزی هایی انجام شده امیدواریم تا اردیبهشت ماه سال 92 نسبت به افزایش پورت در کافو های نوری شهر طرقبه اقدام لازم صورت پذیرد تا ارائه خدمات اینترنت پر سرعت به سهولت برای متقاضیان انجام پذیرد.
ذاکر درباره قطع شدن سیستم های بانکی در ساعات اداری اظهار داشت: سازمان ها و نهاد هایی که خدمات اینترنتی به مشتریان خود ارائه می دهند بایستی نسبت به افزایش توان سرور ها و خطوط E1 برای پشتیبانی گسترده تر اقدام کنند و مخابرات بستر سازی لازم برای ارائه خدمات دولت الکترونیک را انجام داده و آماده واگذاری است.
وی افزود: در شهر طرقبه و منطقه ویلاشهر همزمان با 16 شهر بزرگ کشور خطوط اپراتور سوم همراه(رایتل) راه اندازی شده و در آینده نزدیک در شهر شاندیز نیز این امکان حاصل خواهد شد.
...............................................
گزارش: نصیر مُکاری طرقبه
نظر شما