حجت علمداری در گفتگو با خبرنگار مهر؛ با اشاره به اینکه تشکل های دانشجویی در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی علیه حکومت شاه و به ثمر رساندن اهداف انقلاب فعالیت می کردند، گفت: بعد از تشکیل حکومت اسلامی اقتضاهای متفاوتی برای کشور ایجاد شده است، به همین جهت نحوه برخورد و ارتباط جنبش های دانشجویی با حکومت نیز متفاوت بوده است.
وی وظیفه جنبش دانشجویی در سال های بعد از انقلاب را اصلاح و تذکر به مسئولان امر در جهت رفع مشکلات و نصیحت حکومت دانست و ادامه داد: این وظیفه در طول سه دهه پس از انقلاب همچنان جریان داشته و حکومت را در راستای تحقق اهداف نظام اسلامی کمک کرده است.
علمداری با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل مترتب بر جنبش های دانشجویی این است که آنها باید نسبت به قدرت و دولت حاکم استقلال داشته باشند تصریح کرد: این وابستگی ها به ایجاد داد و ستدهایی میان دانشجویان و قدرت حاکم می انجامد و قطعا به ضرر تشکل های دانشجویی خواهد بود.
وی در همین زمینه به دوران اصلاحات و وابستگی اعضای برخی تشکل های دانشجویی همچون دفتر تحکیم وحدت به دولت اشاره کرد و افزود: این تشکل ها در آن دوران نقش مبادله کننده با دولت داشتند و به همین جهت به جنبش دانشجویی ضربه وارد شد که البته جای عبرت هم دارد.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت حفظ استقلال برای رسیدن به اهداف را امری اصولی و مهم برای جنبش های دانشجویی عنوان و تاکید کرد: مقطع پیش رو یعنی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز از جمله مقاطعی است که نیازمند حضور آگاهانه دانشجویان است.
علمداری با بیان اینکه کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری در شرایط فعلی برای دسترسی به بدنه اجتماعی جوان کشور به سراغ جنبش دانشجویی می آیند، گفت: بعضی از این گروه های سیاسی که خصلت های غیر دینی در رفتار سیاسی خود دارند با نگرشی منفعت طلبانه وارد عرصه می شوند و حتی حاضر هستند تا با امتیاز دادن به تشکل های دانشجویی حمایت آنها از کاندیدای مورد نظر خود را جلب کنند.
وی ادامه داد: حضور موثر و نقش تاثیرگذار دانشجویان در این خصوص باعث می شود که برخی گروه های سیاسی احساس کنند که می توانند از این قشر استفاده ابزاری داشته باشند.
علمداری به هوشیاری تشکل ها و استواری بر روی رسالت اصلی تشکل های دانشجویی در این شرایط حساس و خاص اشاره و تاکید کرد: آنها باید بدانند که تنها زمانی می توانند پس از تشکیل دولت به وظیفه اصلی خود عمل کنند که قبل از انتخابات وابستگی جناحی به شخص یا گروهی خاص نداشته باشند.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با تاکید بر بی تجربگی قشر جوان دانشجو نسبت به سیاسیون کهنه کار اظهارداشت: لذا دانشجویان باید مراقب باشند که دور از شان جنبش دانشجویی حرکت نکنند و از وابستگی تشکل ها به گروه های سیاسی بپرهیزند.
علمداری با بیان اینکه در همین راستا اتحادیه و اعضای دفاتر تحکیم وحدت در نظر دارند که به هیچ وجه از کاندیدای خاصی حمایت نکرده و مصداقی وارد انتخابات نشوند، خاطرنشان کرد: توجه به اهداف و برنامه ها است که در دستور کار این تشکل قرار دارد.
وی هدف دفتر تحکیم را تبیین معیارها و شاخص های یک انتخاب مناسب اعلام کرد و گفت: در حقیقت باید مستقل از شخص رای آورنده مطالبات حاکمیت و نظام مورد پیگیری قشر دانشجو قرار گیرد.
علمداری در همین راستا به ویژگی های رئیس جمهور نظام اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: مهمترین ملاک حفظ آرمان های انقلاب است و قطعا این مساله به عنوان پیش فرض برای انتخاب یک رئیس جمهور باید مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مهمترین آسیبی که منتخب ملت باید متوجه آن باشد تقابل قدرت و مصلحت کشور است، اظهارداشت: متاسفانه دیده شده که دولت ها در دوره های مختلف به این مشکل گرفتار شدند اما مردم متوجه این مساله هستند و به خوبی دورانی که یک دولت فعالیت خود را براساس مصلحت مردم قرار داده و یا در مقطعی گرفتار قدرت شده است را تشخیص می دهند.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه احمدی نژاد مصداق این اتفاق است افزود: وی در دور اول ریاست جمهوری معیارهای نظام را لحاظ کرده و این مساله را در آرای دور اول وی می توان دید اما در دور دوم اتفاقاتی افتاد که نشانه کم رنگ شدن پای بندی وی به این معیارها بود.
علمداری اجرای روش های مدیریت اسلامی و برنامه محوری را از جمله ملاک های انتخاب رئیس دولت دانست و خاطرنشان کرد: در کشور ما سندهای بالادستی که چشم انداز کشور را مشخص کرده تدوین شده و لذا برنامه های کاندیداها نیز باید مطابق این سندها باشد، اگر در مدیریت اجرایی کشور شاهد حاکمیت برنامه ها باشیم می توانیم هم افزایی میان همه رؤسای جمهور را نیز داشته باشیم.
نظر شما