اسد الله محمدپور به خبرنگار مهر درباره استفاده از انرژی های خورشیدی در موزه ملی ایران گفت: این طرح اولیه ای بود که قرار بود انجام شود اما درنظر داشته باشید ما اکنون در ساختمانی مستقر هستیم که بنای تاریخی آن در فهرست میراث ملی ثبت شده است وهرگونه دخل و تصرفی در آن نیازمند کسب مجوز لازم از شورای فنی سازمان میراث فرهنگی است.
وی گفت: این شورا از نیروها و افراد سازمانی میراث فرهنگی نیست بلکه کارشناسانی خارج از سازمان در آن عضو هستند. بنابراین طبیعی است که طرح تغییراتی در ساختمان موزه ملی ایران از کوبیدن میخ گرفته تا تعمیرات اساسی نیازمند مجوز این شورا باشد.
محمد پور بیان داشت: در موزه ملی ایران اساسا فضای کافی برای حجم زیاد اشیاء هم در حوزه نمایش و مخازن نداریم و باید اشیاء به شکل استاندارد نگهداری شوند که البته وضعیت کنونی باب میل ما نیست بنابراین به دنبال زمینی برای احداث موزه جدید بودیم این موضوع پیگیری شد و باید در ساختمان جدید این دخل و تصرفات و استفاده از انرژی خورشیدی صورت گیرد.
رئیس موزه ملی ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر ساماندهی اشیاء مخزن موزه ملی ایران پس از بازدید خبرنگاران از این گنجینه بیان کرد: پروسه کشف و ساماندهی این اشیاء و انتقالشان به مخزن موزه ملی ایران پروسه بسیار طولانی است و ما در معاونت میراث فرهنگی به دنبال این هستیم که اشیاء تاریخی وارد سامانه "جام" شوند تا امکان پژوهش برای همه فراهم شود. اکنون این کار در حال انجام است.
وی اضافه کرد: 14 هزار شیء تاریخی ساماندهی شده است.
محمد پور گفت: آمار دقیقی از کل آثار تاریخی موجود در گنجینه نداریم چراکه بسیاری از آنها به صورت پرونده ای مجموعه ای از استانهای مختلف گرفته شده است منتهی این 14 هزار شیء تاریخی از محل کاوش و حفاری های علمی به دست آمده است.
نظر شما