به گزارش خبرگزاری مهر،معاون وزير خارجه كشورمان با اشاره به جايگاه مهم الجزاير در منطقه و جهان اسلام ، روابط دو كشور را ممتاز خواند. وي در عين حال اضافه نمود كه حجم تبادل تجاري دو كشور متناسب با ظرفيت هاي فراوان موجود در تهران و الجزاير نيست.
اميرعبداللهيان مواضع بوتفليقه رييس جمهور الجزاير را در جهان عرب در قبال تحولات فلسطين و سوريه خردمندانه خواند و درك صحيح مقامات الجزاير را نسبت به اهداف دشمنان محور مقاومت در هدف قرار دادن سوريه مورد تمجيد قرار داد.
اميرعبداللهيان با تاكيد بر ضرورت همكاري ي منطقه اي و بين المللي بمنظور توقف فوري خشونت در سوريه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ، همانند الجزاير راهكارسیاسی و گفتگوی فراگیر را تنها راه حل بحران سوریه می داند. متاسفانه برخی از اطراف درگیر در بحران سوریه هرگونه مذاکره را برای حل مشکلات موجود نفی می کنند و عملا به ترویج خشونت می پردازند و آشکارا از سوی برخی کشورها مورد حمايت قرار میگیرند.
معاون وزير خارجه كشورمان افزود : سوریه با موفقيت از بحران امنیتی عبور کرده و اندك تروريست هاي باقيمانده در حاشيه برخي مناطق نيز نفس هاي اخر را مي كشند. تهران و الجزاير از مردم فهیم سوریه و طرح سیاسی مبتني بر توقف خشونت ، گفتگوي ملي واقعي بين حكومت و آحاد مردم و رسيدن به ميثاق ملي و همچنين تلاشهای اخضر ابراهيمي نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل در امور سوریه حمایت می کنند.
معاون عربي و افريقاي وزارت خارجه كشورمان با محكوميت اقدام اخير گروگانگيري در الجزاير و تحولات كشور مالي ، بر سياست اصولي جمهوري اسلامي در قبال صلح و امنيت منطقه اي و بين المللي تاكيد و ضمن محكوميت افراط گرايي ، خشونت و تروريسم ، نسبت به مداخله خارجي در امور داخلي كشورها هشدار داد.
در اين ديدار اميرعبداللهيان اخرين تحولات مذاكرات هسته اي صلح اميز را تبيين و از مواضع حمايتي الجزاير تقدير نمود. و ي اوضاع بحرين را بحراني خواند و ضمن رد هرگونه مداخله در امور داخلي اين كشور بر پايان دادن به اقدامات نظامي و اهتمام جدي بر گفتگوي موثر ملي و توجه به مطالبات مردم تاكيد كرد.
مراد مدلسي وزيرخارجه الجزاير با تاكيد بر روابط حسنه موجود فيمابين دو كشور و توسعه آن ، بر اهميت وحدت كشورهاي منطقه و جهان اسلام در قبال تهديدات مشترك تاكيد و افزود: رهبري حكيمانه و پيشرفت هاي جمهوري اسلامي ايران مايه مباهات است.
مدلسي با تشكر از مواضع تهران در قبال حادثه تروريستي و آدم ربايي در الجزاير گفت: خشونت و افراط گرايي در خاورميانه و شمال افريقا مانع تحقق اهداف متعالي اسلام است.
وزيرخارجه الجزاير با تمجيد از مواضع تهران در حمايت از مردم مظلوم فلسطين و نقش مهم سوريه در منطقه افزود كه مواضع تهران و الجزاير درقبال سوريه مشترك و مبتني بر راهكار سياسي و گفتگوي ملي است .
مدلسي ضمن حمايت از حق جمهوري اسلامي ايران و ساير كشورها در برخورداري از فناوري صلح آميز هسته اي ، و مثبت خواندن مذاكرات اخير تهران و ١+٥ امادگي الجزاير را براي برگزاري گفتگوها در اين كشور اعلام و از پيشرفت دريافت اخبار پيشرفت اوليه در روند كفتگوهاي اخير الماتي ابراز خرسندي کرد.
اميرعبداللهيان همچنين در مصاحبه مشترك مطبوعاتي با وزير خارجه الجزاير ضمن راهبردي خواندن نگاه تهران به الجزاير و تجليل از مواضع دقيق الجزاير در قبال فلسطين ، سوريه و امنيت منطقه تاكيد نمود كه وضعیت موجود در سوریه ، فقط از روش گفتگوی فراگیر ملی با دولت سوریه در یک فضای مسالمت آمیز و بر اساس واقعیتهای میدانی میتواند حل و فصل شود.
وزير خارجه الجزاير در اين مصاحبه مطبوعاتي بر مواضع مشترك دو كشور تاكيد و نقش جمهوري اسلامي ايران و الجزاير را در منطقه مهم و بسيار تاثيرگذار دانست و بر راهكار سياسي در قبال سوريه تاكيد كرد.
نظر شما