به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی میراث فرهنگی، نوروز 91 بیش از 6.5 میلیون مسافر به گلستان سفر کرده اند که از این میزان تنها 670 هزار نفر معادل 10 درصد در استان اقامت داشته اند.
کمبود هتل، متل، مراکز اقامتی از جمله دلایلی است تا سبب شده لستان همچنان به عنان یک استان محل عبور مسافر تا مقصد سفر باشد.
در حال حاضر 19 هتل با 1360 تخت و 492 اتاق در گلستان وجود دارد و با احتساب، پانسیون، مدارس، کمپک و ... که از سوی ستاد تسهیلات سفرهای گلستان در نظر گرفته شده است، گلستان ظرفیت اسکان 17 هزهرا و 500 نفر را در روز دارد.
همچنین طبیعت زیبا و چهارفصل گلستان سبب شده تا بیشتر مسافران و گردشگران تا با برپای چادرهای اقامتی از فضایی خارج از هتل ها و پانسیون ها برای اقامت استفاده کنند.
هم اکنون میزان اقامت مسافران در گلستان به رغم داشت ن جاذبه های مختلف و طبیعت چهارفصل تنها 2.5 شب است که در نوروز 92 تلاش می شود این میزان به سه شب افزایش یابد.
نوروز فرصتی مناسب برای جذب گردشگر و افزایش ارزش افزده صنعت گردشگری است که باید از این فرصت برای ارتقای سند گردشگری استان تلاش شود.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در خصوص صنعت گردشگری هر چه تلاش کنیم ، تلاش ها هدر نمی رود و باید ارزش افزوده را بالا بریم.
قربان عباسی افزود: ماباید ستاد تسهیلات سفر قوی داشته باشیم و این ستاد تسهیلات با کمک استاندارد و 56 دستگاه اجرایی و 20 هزار نفر در استان فعالیت می کند.
وی از گلستان به عنوان نگارستان ایران و ایران کوچک نام برد و گفت: در نوروز سال 91 میزان ورود مسافر به استان 19 درصد رشد یافت و این میزان در نوروز آتی 10 درصد افزایش خواهد یافت.
عباسی درباره چگونگی شمارش و ارائه آمار مسافران ورودی به استان گفت: در گذشته آمارها دست شمار بود ولی از سال گذشته سازمان پایانه تردد شمارهایی را در محورهای ارتباطی نصب کرد و بر اساس تردد شمارها آمار را اعلام می کنیم.
وی درباره ماندگاری کم مسافران در گلستان گفت: ما باید خدمات را بالا ببریم و زیرساختها را به حد استاندارد برسانیم و باید به گونه ای خدمات دهیم که ماندگاری را بالا بریم.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان گفت: اکنون میزان ماندگاری از 1.5 شب به 2.5 درصد رسیده است و در سال 92 تلاش داریم آن را به سه شب برسانیم.
وی گفت: برای افزایش میزان ماندگاری به این نتیجه رسیدیم تا تنوع مراکز اقامتی را افزایش دهیم و در کنار هتل ها، مدارس، مهمانپذیر، ویلاهای اجاره ای، هتل آپارتمانها و ... نیز پیش بینی و ساماندهی شده است.
وی یادآورشد: بخشی از مسافران وارده به استان در هتل ها و مراکز اقامتی اقامت می کنند و به دلیل آب و هوای خوش استان، بخش زیادی از مسافران با برپایی چادرهای اقامتی در فضای بیرون اقامت می کنند.
عباسی گفت: در حال حاضر حدود 20 هتل دو تا چهار ستاره در استان فعالیت دارد و دو هتل پنج ستاره نیز با رشد فیزیکی 85 درصد در حال ساخت است.
وی گفت: ثبت جهانی برج قابوس از جمله کارهایی است که میزان حضور و اقامت گردشگران را بالا خواهد برد و گردشگران و علاقمندانی برای دیدن این برج به منطقه سفر خواهند کرد.
وی یادآورشد: در کنار این، دومین کاندیدای استان برای ثبت جهانی، دیوار تاریخی گرگان است که مقدمات آن فراهم شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان گفت: برای اقامت مسافران، کمپ های دومی را در برخی شهرستانهای مثل نوکنده، بندرگز ایجاد کردیم و در بندرترکمن راه دوم دسترسی به ساحل نیز انجام شد تا از ترافیک شهر بکاهد.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان با اشاره به آمادگی استان برای میزبانی از مسافران نوروزی، ظرفیت اسکان استان را در ایام نوروز امسال 17 هزار و 751 نفر در یک روز ذکر کرد.
قربان عباسی گفت: همچنین 12 کمپ و 47 منزل استیجاری و 56 دفتر خدمات مسافرتی و همچنین 19 هتل با هزار و 380 تخت و 12 میهمانپذیر با ظرفیت 611 تخت برای اقامت به مسافران نوروزی خدمات ارائه خواهند داد.
نظر شما