به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از نسخه 02 برنامه پزشک خانواده که معروف به پزشک خانواده شهری است، در اردیبهشت ماه سال 91، با حواشی زیادی همراه شد. به طوریکه سازمان نظام پزشکی به نمایندگی از جامعه پزشکی کشور، به شدت از شیوه اجرای این برنامه انتقاد کرد و آن را غیرکارشناسی خواند که اجرای آن منجر به شکست خواهد شد.
اما موضع گیریهای سازمان نظام پزشکی در تقابل با وزارت بهداشت، مانع از اجرای این برنامه در شهرهای بالای 50 هزار نفر نشد و مسئولین وزارت بهداشت با حضور مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از نسخه 02 پزشک خانواده رونمایی کردند. در همان اوائل اردیبهشت ماه 91 که نسخه پزشک خانواده شهری رونمایی شد، دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر وقت بهداشت اصرار داشت که این برنامه از امروز (دوم اردیبهشت 1391) قابلیت اجرایی شدن دارد. بر اساس همین ادعا بود که وزارت بهداشت موظف شد ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ دستورالعمل نظام ارجاع و پزشک خانواده در مناطق شهری، نسبت به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و اصلاحات بعدی آن در تمامی مناطق شهری کشور اقدام کند.
اما امروز پس از گذشت یک سال از رونمایی برنامه پزشک خانواده شهری، اجرای آن هنوز با اشکالات فراوانی مواجه است که باعث شده تنها در 2 شهر شیراز و ساری، شرایط اجرایی شدن برنامه پزشک خانواده فراهم شود که البته آن هم با مشکلات متعددی مواجه شده است.
دستور رئیس جمهور برای پرستاران
محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری در اردیبهشت ماه سال 91 بود که عنوان داشت با دستور احمدی نژاد به معاون منابع انسانی و توسعه مدیریت رئیس جمهوری، چنانچه وزارت بهداشت به هر دلیلی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را اجرا نکرد 2 بیمارستان در تهران و 2 بیمارستان در شهرستانها برای اجرای آزمایشی این قانون به پرستاران واگذار شود.
وی با بیان اینکه برای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری یک گروه 100 نفره از اعضای هیئت علمی استانداردهای خدمات را تهیه کردند، افزود: استاندارد شدن خدمات پرستاری به سود بیماران و گیرندگان خدمت است به نحوی در این شیوه مشخص میشود که افراد با چه سطح تحصیلاتی میتوانند چه خدماتی را ارائه کنند بدین ترتیب تعرفهها نیز مبتنی بر استاندارد میشود.
اما امروز با گذشت قریب به یک سال از این وعده رئیس جمهور و همچنین گذشت 6 سال از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، هنوز هیچ خبری از اجرایی شدن این قانون نیست.
قانونی که به گفته میرزابیگی، اجرای آن می تواند تحولی عظیم در نظام سلامت کشور ایجاد کند که بیشتری نفع آن برای بیماران است.
اما وی معتقد است که یک گروه قلیل 7 تا 8 درصدی از جمعیت پزشکان، اجازه نمی دهند این قانون اجرا شود زیرا منافع آن به خطر می افتد.
این اظهاراتی بود که رئیس کل سازمان نظام پرستاری در جمع پرستاران و در حضور معاون اول رئیس جمهور عنوان داشت.
وعده وزیر وقت بهداشت به ماماها
دکتر مرضیه وحید دستجردی وزیر وقت بهداشت در اردیبهشت ماه سال گذشته بود که از جذب ماماهای بیکار در برنامه پزشک خانواده، وضعیت قرارداد بیمه ماماها و مطالبات بر جای مانده این قشر خبر و اظهار امیدواری کرد این مطالبات در فرصت باقیمانده از دولت دهم به سرانجام برسد.
وی به ماماهایی که به طور اختیاری طرح را میگذرانند نوید داد با اینکه طرح مامایی اجباری نیست ولی پیشبینی کردهایم ماماهایی که طرح گذراندهاند برای جذب و اشتغال در اولویت قرار گیرد.
وزیر بهداشت با ابراز خرسندی از رونمایی سند ارتقای سیاست مامایی خاطر نشان کرد: قشر مامایی جزء اولین مشاغلی است که سند آن تدوین شده و مشاغل دیگر هنوز چنین چیزی را ندارند.
وی در پاسخ به اینکه قشر مامایی باید جزء مشاغل سخت و زیانآور محاسبه شود، گفت: هیچ یک از مسائل حوزه سلامت جزء مشاغل سخت و زیانآور طبقهبندی نشدهاند و این مسائل باید در شوراهای خارج از وزارت بهداشت و معاونتهای ریاست جمهوری تعیین تکلیف شود چرا که بار مالی فراوانی را برای دولت دارد.
وی در مورد وضعیت قرارداد بیمهها با ماماها گفت: وزارت بهداشت جلسات زیادی را با بیمهها برگزار کرده و ما موافق اجرای این طرح هستیم چرا که هم به نفع ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین است و هم قطعاً رسیدگی به مادری که تازه زایمان کرده بهتر خواهد بود و هم بار مالی کمتری به سیستم سلامت و مادران باردار تحمیل میشود.
نظر شما