به گزارش خبرنگار مهر، هشدارهای کارشناسان تغذیه نسبت به مضرات مصرف بی رویه برخی تنقلات مثل چیپس و پفک، باعث شد تا وزارت بهداشت تصمیم بگیرد آیین نامه ای با همین مضمون تهیه و به رسانه ها ابلاغ کند.
بر اساس آیین نامه ابلاغی وزارت بهداشت، در ماده 37 برنامه پنجم توسعه کشور، موضوع کالاهای آسیب رسان به سلامت مورد توجه قرار گرفته است.
در بند "الف" و "ج" این ماده از قانون برنامه پنجم توسعه کشور، راجع به تهیه لیست کالاهای آسیب رسان و ممنوعیت تبلیغات این کالاها توضیح داده شده است.
بر همین اساس، لیست کالاهای آسیب رسان به سلامت با امضای وزیر بهداشت به وزارتخانه ها و دستگاههای مربوطه در این حوزه ابلاغ شده است.
این ابلاغیه بیشتر متوجه رسانه ملی بود که حجم گسترده ای از تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را از شبکه های مختلف تلویزیونی و همچنین رادیویی در برنامه روزانه خود دارد. اما با گذشت چند ماه از ابلاغ این آیین نامه، هیچ اتفاقی در این موضوع نیافتاده است و همچنان شاهد تبلیغات کالاهایی مثل چیپس و پفک از رسانه ملی هستیم.
علت مهاجرت پرستاران به خارج از کشور
وقتی موضوع اشتغال پرستاران ایرانی در کشورهای منطقه و... مطرح شد، به یکباره موج گسترده ای از اخبار در رسانه ها به راه افتاد که با واکنش سازمان نظام پرستاری کشور مواجه شد.
شاید یکی از دلایل مهاجرت پرستاران برای اشتغال به خارج از کشور، وعده هایی باشد که پرستاران بارها شنیده اند اما هرگز جامه عمل به خود نگرفته و از همین رو باعث دلسردی و از دست رفتن انگیزه آنها شود.
حقوق بالا برای پرستاری در کشورهایی مثل ترکیه، امارات متحده عربی، کانادا و... به همراه سایر مزایایی که برای این گروه درمانی در نظر گرفته می شود که تقریبا با مزایای یک پزشک برابری می کند، باعث شده تا پرستاران ایرانی میل به اشتغال در این قبیل کشورها داشته باشند. اما علی کائیدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم علت اصلی مهاجرت پرستاران به خارج از کشور را تربیت بیش از حد پرستار در کشور اعلام کرد و گفت که توزیع نیروی متخصص در سطح کشور عادلانه نیست و این موضوع به ویژه در مناطق محروم بیشتر دیده میشود.
نظر شما