به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا رضازاده ظهر پنج شنبه در حاشیه مراسم کلنگ زنی سد و نیروگاه رودبار اظهار داشت: میانگین بارندگیهای سال آبی در کشور حدود 250 میلی متر بوده است.
وی ادامه داد: این در حالیست که در سه حوزه دز، کرخه و کارون میزان بارندگیها حدود سه برابر میانگین کشور بوده است.
رضازاده همچنین با بیان اینکه هم اکنون 25 طرح بزرگ در حوزه آب در حال مطالعه، اجرا و بهره برداری است، عنوان کرد: از این تعداد هفت طرح به بهره برداری رسیده، پنج طرح در حال اجرا و 13 طرح در دست مطالعه است.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در ادامه به اجرای دو پروژه مهم سد بختیاری و سد رودبار در لرستان اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر سد و نیروگاه رودبار دارای 55 درصد پیشرفت فیزیکی است.
رضازاده ارتفاع سد رودبار را 155 متر عنوان کرد و بیان داشت: سد و نیروگاه رودبار ظرفیت تولید 450 مگاوات برق را دارد و پروژه تلمبه زنی با ظرفیت 1000 مگاوات برای آن تعریف شده است.
وی به اجرای سد بختیاری در لرستان اشاره کرد و بیان داشت: هدف از ساخت این سد نصب یک هزار و 500 مگاوات ظرفیت نیروگاه برقابی است که امکان تولید سالانه 3 هزار گیگاوات ساعت برق، کنترل سالانه پنج میلیارد متر مکعب آب در حوزه رودخانه دز و بختیاری را فراهم می سازد.
وی ادامه داد: جلوگیری از ورود رسوبات رودخانه بختیاری به مخزن سد دز و افزایش عمر مفید آن سد، همچنین ایجاد یک مخزن مطمئن آب برای سه نیروگاه جریانی، حدّ فاصل سد بختیاری و سد دز بر روی رودخانه دز که در آن طرح ها نیز در مجموع 930 مگاوات ظرفیت برقابی نصب خواهد شد، از جمله اهداف این سد است و امکان مدیریت بهینه منابع آب به منظور افزایش سطح زیر کشت اراضی پایین دست، کنترل سیلاب های مخرب فصلی و افزایش ایمنی سد دز از دیگر اهداف مهم ساخت سد بختیاری به شمار می رود.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در مورد سایر اهداف این پروژه اضافه کرد: با بهره برداری از این پروژه ملی امکان استفاده از قابلیت های گردشگری، طبیعی و تفریحی در استان لرستان فراهم خواهد شد.
رضا زاده در مورد تامین منابع مالی این پروژه گفت: برای اجرای این پروژه سه هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اجرای سه سد پایین دستی در قالب این پروژه بزرگ عنوان کرد: تاكنون نیز1500 میلیارد ریال اعتبار جهت احداث پروژه های زیر ساختی شامل راه دسترسي اصلي، راه های دسترسی داخلي، سيستم انحراف و مطالعات این طرح هزينه شده است.
رضا زاده افزود: سد بختیاری به عنوان بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان در 80 کیلومتری جنوب شرقی خرم آباد و در میان ارتفاعات سر به فلک کشیده زاگرس در مجاورت ایستگاه تنگ پنج راه آهن سراسری (هشتمین ایستگاه حدفاصل درود - اندیمشک) ساخته می شود.
وی عنوان کرد: این سد از نوع بتنی دو قوسی با ارتفاع 325 متر و طول تاج 509 متر طراحی شده است و برای ساخت آن چهار میلیون و800 هزار متر مکعب بتن ریزی مورد نیاز است.
نظر شما